• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pitbull derdi beni gerdii!!

pembe dusler

Guru
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
1.039
360
323
İstanbul
Merhabalar ..Dersim pıtbull illetiii.ebimiz hemen karsısında bi motor dükkanı var orda pitbull barındırıyolar 2 senedir.bu köpeği tasmasız salıyolar sokağa dolanıyo.yan tarafa arazı var oraya salıyorlar tuvaletini yapsın diye.Anşıcagınız gayet rahatlar ben normal köpekten bile korkarım zaten.Halşyle tedirgin oluyoruz bende çocuklarında.kızım servise tam o dükkanın önünden biniyo köpek dışarda oluyo kızım korkarak gecıyo servise köpeğin önünden bunları yasamak zorundamyz.Kaç kere cimere şikayet ettik gelmediler bakmadılar.napsak akıl verin.en son kızım tam çıktı köpekte ayağa kalktı .balkondan bağırdım bu ne yeter şikayet edıcem sizi diye adam hiç bişey demedi ama bildiğini okumaya devam ediyorlar.çok sinir oluyorum.direk polisi arasam olurmu ilgilenır ı polis

Merhabalar ..Dersim pıtbull illetiii.ebimiz hemen karsısında bi motor dükkanı var orda pitbull barındırıyolar 2 senedir.bu köpeği tasmasız salıyolar sokağa dolanıyo.yan tarafa arazı var oraya salıyorlar tuvaletini yapsın diye.Anşıcagınız gayet rahatlar ben normal köpekten bile korkarım zaten.Halşyle tedirgin oluyoruz bende çocuklarında.kızım servise tam o dükkanın önünden biniyo köpek dışarda oluyo kızım korkarak gecıyo servise köpeğin önünden bunları yasamak zorundamyz.Kaç kere cimere şikayet ettik gelmediler bakmadılar.napsak akıl verin.en son kızım tam çıktı köpekte ayağa kalktı .balkondan bağırdım bu ne yeter şikayet edıcem sizi diye adam hiç bişey demedi ama bildiğini okumaya devam ediyorlar.çok sinir oluyorum.direk polisi arasam olurmu ilgilenır ı polis
Bu ülkede kimse pitbullu sevgiyle büyütmüyor ve ne derlerse desinler tehlikeli ırklar. Bende aynı durumu yaşadım üstelik besleyenlerde zibidi, serseri kendisine faydası olmayan eğlencesine köpek alan tipler. Aradım belediyeyi öyle çözüldü. İş işten geçtikten sonra onları da parçalasalar içim rahat etmez. Önlem alınmalı. Cimere yazın. Video çekip atın. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderin eğer belediye yardımcı olmazsa.

Tasmasız yasak ırk mi beslenir bu ne şuursuzluk. Hem belediyeye hem polise şikayet edin.

pitbulları ağızlıksız gezdirmeleri yasak olması lazım, bu konuda şikayette bulunabilirsiniz.
korkutmak istemem ama ben tüm hayvanları çok severim, dayımın da aynı ırk köpeği var bayılırdık ona, aşırı sevgiyle büyütülmesine ve bahçede kocaman çitli yeri olmasına rağmen bir gece dayımın çiti açık unutmasıyla teyzemin koyunlarına vahşeti yaşattı. biz de bir daha korkar olduk maalesef.

Bu ülkede kimse pitbullu sevgiyle büyütmüyor ve ne derlerse desinler tehlikeli ırklar. Bende aynı durumu yaşadım üstelik besleyenlerde zibidi, serseri kendisine faydası olmayan eğlencesine köpek alan tipler. Aradım belediyeyi öyle çözüldü. İş işten geçtikten sonra onları da parçalasalar içim rahat etmez. Önlem alınmalı. Cimere yazın. Video çekip atın. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderin eğer belediye yardımcı olmazsa.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ne alaka?
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklara başvuracaksınız konu sahibi. Dilekçe ile başvurun mutlaka dilekçeyi işleme sokacaklardır. 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu yürütme yerkisi DKMP dır ve gerekirse sahipli hayvanlara el koyma yetkisi de sadece onlara aittir

Canımcimere yazdık 3 kere ama sonuç alamadık

Evet köpek baktığında sahibinin çocuk gibi sözünü dinliyor evet ama her anda tetikte bekliyor resmen bizzat şahit oldum mesela gençten çocuk karı kürüyordu küreği kendine tehdit olarak algılamış Pitbull hemen saldırma pozisyonunu aldı sahibi sakinleştirdi ve bu bir kaç kere daha yaşandı yani

Ben katılıyorum, pitbull sahiplerinin arasında bir tane aklı başında insan yok (ne Türkiyede ne başka bir yerde). Ergen çocuklar, apaçiler var. Pitbull beslemek toptan yasaklanmalı ülkemizde, köpek isteyen başka köpek alsın.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ne alaka?
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklara başvuracaksınız konu sahibi. Dilekçe ile başvurun mutlaka dilekçeyi işleme sokacaklardır. 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu yürütme yerkisi DKMP dır ve gerekirse sahipli hayvanlara el koyma yetkisi de sadece onlara aittir
Yapıcam valla burda kim ne akıl verdiyse adamların yüzsüzlükleride cabası pis pis sırıtıyo bide pislik.

lütfen çocuğunuzu yalnız bırakmayın. Derhal belediyeyi arayın gelmedi diye bişey yok , kızınıza veya size veya başka bir çocuğa saldırılmayacağını nereden biliyorsunuz , gerekirse polis de çağırın gelmezlerse bile bilgi alın , hiç düşünmediniz mi bir anlık bi boşlukta başınıza neler geleceğini .. o kadar örneğini gördük ben olsam başlarına yıkardım o mahalleyi , bir şekilde yine de çözerdim illa musibet gelince mi aklımız başımıza gelecek

Kendi hanzoluklarini öyle bir köpeği başı boş sokağa salmak suretiyle taçlandıran,mahallenin bıçkın abileri rollerine bürünen öküzleri şikayet edin mutlaka.
Soraniz : "Mahallenin gözü kulağıyiz bacım" derler.
Ancak bütün mikropluklar,bütün pislikler de bunlardan cikar.
Bence bu insanlar sizin semtinizin kanserleri,sadece p.bull değil bunları da toplamalı polis.

Konu sahıbi belediyeyi arayın onu arayın bunu arayın diyeceğim ama yaşadiğim için benzer bir durumu hiçbiri bir işe yaramıyor. Sallamıyorlar. Benim de evimin önünde aylarca başiboş pitbul dolandi. Nerelere şikayet etmedim göstermelik gelip arayıp bulamayıp gittiler. Ne zaman ki mahallede birisi parçalandı başka bir pitbul tarafından ertesi gün zank diye gelip aldi belediye. Bu ülkede hersey insan hayatından daha değerli maalesef.

Belediye, polis, doğa koruma herkesi arayın. Ayrıca sosyal medyada bulunduğunuz il ilçe kim varsa etiketleyerek video veya post açın. Maalesef güzel ülkem de bir şeyler olması için sosyal medyadan ilan etmek gerek. Oraya kimse kayıtsız kalmıyor. Umarım bir sikinti yaşamazsınız.
Ben canlıları özellikle köpekleri çok seven bir insandim son yıllarda artan bu saldırı olayları sonrası fobi oluştu ben de ödüm patliyor.

Video çek konu sahibesi, olmazsa anahabere gönderirsin. Umarım belediye gerekeni yapar.
Belediye DKMP lar ile iş birliği yapar. Doğru fikir yani. Konu sahibi belediye ye de başvurabilirsin onlarda DKMP a bildirir, alıp barınağa götürse bile hayvanı barınakta mı kalacak, geri mi verilecek DKMP karar verir.
Sen belediyeye tel aç bildir, DKMP ye de mail atın. İstanbul da iseniz iki yaka da ayrı var hangi yakada iseniz ona mail atın

Back
X