Pivot Table

hepii

Yolun açık olsun diğer yarım...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2015
1.855
2.929
Pivot table (ozet tablo) konusuna vakif olan var mi? Var ise sorum su: Ozet tabloda degisiklikleri nasil yapiyoruz? Hicbir degisikligi tabloda isleyemiyorum. :/

Ana datada degisiklik yaparsan ve tabloyu yenilersen yansir. Bunun disinda cok az aciklama yaptığın icin konuya hakim olmama ragmen yardimci olamiyorum.

Datayı seçtikten sonra pivot table oluşturduğunuzda yanda çıkan düzenleme kısmındaki filtreleri, Sıralama seçeneklerini vs tercihinize göre belirleyebilirsiniz. Daha spesifik bir soru sorarsanız elimden geldiğince daha ayrıntılı açıklayabilirim

Soyle aciklama yapayim o zaman: Excel'de bir yigin veriyi duzenledikten sonra ozet tablo haline getirdim. Bu asamada ozet tabloda birac satiri silmek istedigimde, basliklari duzeltmek istedigimde veya birkac veriyi toplayip tek bir isim altinda birlestirmek istediginde bunlarin hicbiri tabloya islemiyor.

Eğer pivot tablosu üzerinde değişiklik yapmak karmaşık geliyorsa tabloyu tamamıyla kopyalayıp yapıştırıp elde ettiğiniz yeni tablo üzerinde değişiklikler yapmak ve sonra onu tekrar pivot haline getirmek pratik bir çözüm olabilir

X