Bende yaklaşık 12 senedir pcos la uğraşıyorum.Düzenli adet görememe, belli dönemlerde sivilce yoğunlaşmaları ama en önemlisi şiddetli saç dökülmeleri olarak yan etkilerini yaşıyorum. Saçlarım için şimdiye kadar denemediğim hiçbirşey kalmadı.(minoxil, mezoterapi,sarımsak, bitkisel yağlar vs vs) Hiçbir fayda görmedim. Belli dönemlerde saç dökülmem başlıyor ve 5-6 ay boyunca aralıksız şiddetli bir şekilde devam ediyor.Eski saçlarımdan eser kalmadı.Gerçekten berbat bir psikoloji. Zamanında doğum kontrol hapları da kullandım ama işe yaramadı senelerdir kullanmıyorum zaten. bitkisel çareler aradım hep. Civanperçemi sayesinde adet sorunum çözüldü Allah'a şükür. Son 1 senedir düzenli adet görüyorum ama saçlarıma hiçbir çare bulamadım maalesef . En sonunda çok iyi bir doğum kontrol uzmanına gittim.Kendisi polikistikover alanında uzmanlaşmış ve doğum kontrol haplarına kesinlikle karşı olan bir doktordu.benden hormon testleri istedi. Öncelikle her pcoslu gibi tabiki insülin direncim olduğu ortaya çıktı ve testestorunum yüksek çıktı. Yani erkek tipi saç dökülmesiydi benimkisi testestoron yüzünden. İlaç verdi (aldoctone ve proscar) ama ilaçlar adet düzenimi bozunca doktoruda bıraktım ilaçlarıda. Bi tarafı düzeltip diğer tarafı bozacaksa ne anlamı vardı sonuçta..Ama doktordan öğrendiğim en önemli şey beslenme tarzımı değiştirmem gerektiğiydi. ve yaptım da. Çünkü insülin direnci bu çemberin kilit noktası. Öyle sanıyorum ki insülin direncimi de kırdım. Ancak bu ay diğer zamanlarıma göre yüzümü gene sivilceler bastı bu da tahminimce testestorunumun yükseldiğini gösteriyor. Hiç umudum olmasada son 2 aydır hayıt tohumunu demleyip içiyorum.Kadınlık hormonlarını dengeliyormuş .En az 3 ay da etkisini gösteriyormuş zaten. Yakın bi zamanda saç dökülmesine karşı işe yarıyor mu yaramıyor mu anlayacağım. O zaman mutlaka sizlerede yazacağım. :/ şimdilik hoşçakalın