Ya doktora gitmekten ziyade testlerdi şuydu buydu iş çok uzuyor diye ben de çok heevskar olmuyorum açıkçası,hele kadın doğumcu olunca insanın hiç gidesi gelmiyor ama gidip kurtulmak da var :) ben bu ay randevu alamadım gidemedim, artık önümüzdeki aya kaldı

Buarada hafta içi Ender Saraç'ın programında konusu geçti, PKO'lu hastaların şeker tüketmemesi gerektiğini söyledi Ender Saraç.Şeker kistleri büyütüyormuş çünkü, ben de tam tersi tam bi şeker canavarıydım günde 3-4 öğün yerdim ama 4 gündür meyve hariç hiç şeker tüketmedim , onu da çok fazla yemiyorum,dikakt ediyorum.Size de önerebilirim, bir de böyle deneyelim bakalım ne olacak.Bir de karbonhidratalara dikkat etmek gerekiyormuş beyaz undan kaçınmak lazımmış.Ona ben çok fazla dikkat edemedim ama şeker konusunda iddialıyım :) Zaten Kenan Demirkol'un ayzılarında da okumuştum şekerin çok zararlı olduğunu ve günümüzdeki birçok hastalığın tetikleyicisi olduğunu, bu haberi de duyunca oldukça azalttım.
Velhasıl, tüm ömrümüzü birlikte geçireceğimiz ufak bi rahatsızlığımız var, doktorların da söylediği gibi önemli olan bu rahatsızlıkla dost olabilmek :) Ben bu olaya şu şekilde yaşıyorum, aslında hastalığın tedavisi için önerdikleri şeyler doktorların sürekli söylediği sağlıklı yaşam için dikkat edilmesi gereken şeyler değil mi?Düzenli bir hayat,düzenli spor, dengeli bir diyet.Aslında hastalığımızı kontrol altına alalım derken diğer bir dolu hastalığa yakalanma riskimizi de oldukça düşürmüş oluyoruz.Belki diğer türlü olsa bu kadar dikkat etmezdik:)
Bir de bana ne kadar katılırsınız bilmiyorum ama ben düşüncenin gücüne inanan bir insanım, hastalığım konusundaki pozitif yaklaşımım ben de gerçekten işe yaradı, sizlere de tavsiye ederim.