pko luy(muş)um,ilaçlar işe yaramışmıdır?

nilufer06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2008
248
1
118
Diğer
Merhaba hocam,
20 yaşındayım şuan.1 sene kadar önce dr.a gittim.

52-55 günde bir adet oluyordum ve adetlerimin ilk günü aşırı sancım oluyordu. PKO oldğmu ve milimetrik kistlerim olduğunu söyledi dr. ve 6 ay diane35 kullandım.
sonra gittğmde sağ yumurtalğmdaki kistin büyüdüğünü,3cm olduğunu söyledi.
ilk SORUm bu NASIL oldu?(düzenli ve aynı saatte kullanmştım ilaçları.)

Daha sonra primolutN e başladım herhangi bir zamanda ve 1kutu kullandım biter bitmez de 1 kutu diane35 kullandım ve birdaha dr.a gitmedim,zamana bıraktım diyebilirim.bundan sonraki 2 adetim arasnda 40 gün oldu.Bu bir iyileşmeye işaret eder mi hocam? 2.sorum da bu.
(Bu arada tıp öğrencsyim,bilimsel konuşabilirsiniz hocam:)

Şimdiden çok teşekkürler...

Merhaba hocam,
20 yaşındayım şuan.1 sene kadar önce dr.a gittim.

52-55 günde bir adet oluyordum ve adetlerimin ilk günü aşırı sancım oluyordu. PKO oldğmu ve milimetrik kistlerim olduğunu söyledi dr. ve 6 ay diane35 kullandım.
sonra gittğmde sağ yumurtalğmdaki kistin büyüdüğünü,3cm olduğunu söyledi.
ilk SORUm bu NASIL oldu?(düzenli ve aynı saatte kullanmştım ilaçları.)

Daha sonra primolutN e başladım herhangi bir zamanda ve 1kutu kullandım biter bitmez de 1 kutu diane35 kullandım ve birdaha dr.a gitmedim,zamana bıraktım diyebilirim.bundan sonraki 2 adetim arasnda 40 gün oldu.Bu bir iyileşmeye işaret eder mi hocam? 2.sorum da bu.
(Bu arada tıp öğrencsyim,bilimsel konuşabilirsiniz hocam:)

Şimdiden çok teşekkürler...

merhaba
diane 35 kullanırken kist oluşumu pek görülen birşey değildir.Ancak bu kist basit(fonksiyonel) bir kist mi yoksa endometrioma gibi bir kistmi bunun ayırt edilmesi gerekir.Adet aralarının kısalması yumurtlama açısından olumlu düşünülebilir ama yinede 35 günün üzerindeki adetler normal karşılanmaz.Eğer problem sadece adetlerin düzensiz olması ise diane 35 e devam etmenizi öneririm.

peki hocam,
adetlerimin düzensiz olmasının bana bi zararı olurmu diane kullanmazsam yani kistlerimin büyümesi/çoğalması veya kısırlık gibi bir problem yaşarmıyım ileride?

peki hocam,
adetlerimin düzensiz olmasının bana bi zararı olurmu diane kullanmazsam yani kistlerimin büyümesi/çoğalması veya kısırlık gibi bir problem yaşarmıyım ileride?

merhaba

tabiki adet düzensizliği yumurtlama problemlerinin bir göstergesi olabileceği için ileride kısırlık problemi yaşamazsınız ama gebe kalmakta zorlanabilirsiniz.Böyle bir durumla karşılaşırsanız profesyonel yardım(infertilite kliniklerinden) alabilirsiniz

Back
X