• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko Olup Tüp Bebek Yaptıranlar ve Ohss Riski

Pkolu anne adayları tüp bebek tedavisinde OHSS oldunuz mu?

• Evet

OY: 27 73,0%
  • Hayır

OY: 10 27,0%

• Ankete Katılan
    37

DIPTISDIPTIS

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
6.393
3.600
373
Arkadaşlar ben ilk mikro tedavime başladım
Pko hastasıyım ve tek korkum ohss olmak
Pkolu olup tüp bebek yaptıranlar
bu konuda deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim:ecrin_bebek:

ayrıca minik bir ankette yaptım oylarsanız 2 kat sevinirimhihoyyyt

Canım bende aynı korkuyu Çok yaŞadım ama allah'a ŞÜkÜr sorunsuz geÇırdım o dÖnemı.doktorum ılacımı Çok kontrollÜ kullandırttı ve bende proteın aĞırlıklı beslendım,bol su ıÇtım.

canım ben 2. aşılamadan sonra ohss oldum gerçekten çok zordu.pko hastalarının %90 "ı tüp bebekle hamile kalabiliyorlarmış.bende çokşükür bu %90 içine girebildim.1.tüp denememizdi.dr"um ilaçların dozlarını çok dikkatli ayarladığını söyledi.ve ilk 2 hafta günde 15 .....20 bardak su içtim.hem şişliğin gidiyor,hemde ağrıların hafifliyor.iyi düşün ,iyi olsun.çünkü vücut, beynin söylediğini yapıyor.bol şanslarkaydirigubbakcemile4

dıptısım hayırlı olsun canım tedavin inşallah güzel geçer ve bebişine kavuşursun tatlımmmm

canim ben bu konuda seni uyaracktim biryerde pkolu oldugunu yazmisin ama seni korkutmamak icin bir sey demedim
ablam pkolu birincide hastaneye yatacak kadar oldu
ikinicde dru ilacin dozunu cok dusuk tutu hemde ohss olmamasi icin 5 gun kullanmasi icin bir hap vermis transferden sonra birinciye bakarak yuzde 25 az olsu yani agrisi oldu ama sukur dayanilmayacak kadar degil
sira bana gelince benim adet duzensizligim var ama hicbir ultrasonda pko gorunmedi yada banami soylemediler bilmiyorum ve
bende cok agir ohss oldum hastanede tedavi gordum
ins sen olmazsin canim ins sorunsuz atlatirsin allah yardimcin olsun

şuan tedavide tek korkum bu
normalde yumurtlatma tedavisi görürken bile
günde 1 gonaphene ile 5. günde en aşağı 3 yumurtam oluyordu
genelde 4-5-6 yı bulabiliyordu
ne bela hastalıkmış bu ya benneyaptımki

dün osman hoca bana ohss riski olduğunu söyledi... mirmirmirmir
ama olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız dedi... her gün e2 bakılacak...

Cnm merhaba bu duruma karŞı pkolularda femara dıye bır ılaÇ kullanıyorlar ve Çok az dozda ılaÇ kullandırıyorlar ben tÜp deĞıl ama aŞılama yaptırdım ılk Önce adetın 2. GÜnÜnden ıtıbaren femara kullandım gÜnde 2 tane 5 gÜn sonrada 5 gÜnde 50 ml puregon vurundum ve her 2 gÜnde 1 usg ye ÇaĞırdı sen nerde denıceksın benım doktorum bu konuda Çokkkkkkkkkkkk temkınlıydı...

Cnm merhaba bu duruma karŞı pkolularda femara dİye bİr İlaÇ kullanıyorlar ve Çok az dozda İlaÇ kullandırıyorlar ben tÜp deĞİl ama aŞılama yaptırdım İlk Önce adetİn 2. GÜnÜnden İtİbaren femara kullandım gÜnde 2 tane 5 gÜn sonrada 5 gÜnde 50 ml puregon vurundum ve her 2 gÜnde 1 usg ye ÇaĞırdı sen nerde denİceksİn benİm doktorum bu konuda Çokkkkkkkkkkkk temkİnlİydİ...

ben ankara maya tüp bebek merkezinde deneyeceğim
ne anestezi ne yumurta toplama ne transfer korkutmuyor beni
tek korkum ohss:1ninca: şuanda aklımda başka hiçbirşey yok:1no2:
şevkimi kaçırdı bu risk resmen:1ninca:

canim insallah tedavin olumlu sonuclanir bitanem..
ne cektiysen su pcostan cektik zaten:a015:
bu konuda bildigim kadariyla agir ovaryen hiperstimülayon %1-2 oraninda görülüyormus..
sen yinede bol bol su ic bitanem..güzel haberler bekliyoruz senden

Sevgili arkadaşım , öncelikli tedavinin hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim , umarım bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın.Seni korkutmak istemem ama ben 2007 yılında çok ağır OHSS oldum.Ancak benim bu durumumun sebebi bu konu da tecrübesi bulunmayan bir doktorun hastası olmamdı.Çok kötüydü vücudumdan akciğerler dahil 14 litre su alındı.Gerek benim için gerekse de ailem için ağır bir tramvaydı anlayacağın.Eşim her tedaviye başladığımızda tedirgin oluyor , ben uyurken her sağa sola dönmemde bir şeyin var mı diye soruyor düşün artık ama bence tedaviden korkma , profesyonel ellerde OHSS yi en az derece de atlatırsın.Bu nedenle sen Dr. na her her aşamada OHSS olmaktan korktuğunu hatırlat.Bu arada ben Şu anda da tüp bebek tedavisi içerisindeyim , geçen salı yumurtalarım toplandı.Ve Ben yine 1-2 gündür OHSS oldum hafif şiddetli ancak her geçen gün daha iyi oluyorum.Bu sefer ki Dr. OHSS olmamam için elinden geleni yaptı , bana femera verdi tedavinin başında., yumurtalarım OHSS nin tetiklenmemesi için donduruldu ve 2 ay sonra transfer edilmesine karar verildi Ayrıca bol bol su içmemi , protein ağırlıklı beslenmemi söyledi.Bizler pco lular bu OHSS riski ile karşı karşıyayız maalesef ki tedavi sürecinde bu riski her zaman düşünmeliyiz ancak bence tedavinin sonunda alıcağımız ödül çok büyül olduğundan ben her seferinde seve seve katlanıyorum bu riske.Allah emeklerimizi karşılıksız bırakmasın.

ben ankara maya tüp bebek merkezinde deneyeceğim
ne anestezi ne yumurta toplama ne transfer korkutmuyor beni
tek korkum ohss:1ninca: şuanda aklımda başka hiçbirşey yok:1no2:
şevkimi kaçırdı bu risk resmen:1ninca:

bende pcosluyum aynen ne çektiysem 13 senedir ondan çektim ama doktorun iyi ise korkma benim doktorum çok yumurta istemedi galiba çünkü çok düşük dozda ilaç aldım ne ohss oldum nede hamile kalabildim ama olsun yeni başladık dimii şevkini kaçırma her insanda olacak diye bir şey yok dimi

Merhaba arkadaşım öncelikle tedavin hayırlı olsun umarım ağrısız sızısız bir tedavi süreci sonunda meleklerine kavuşursun a.s.

Bende ekim ayında ilk micro denemem sonucu ikizlerime hamile kaldım ama 9. haftada kalp atışları durduğu için aldırmak zorunda kaldık.Maalesef bende pko hastasıyım negatif 3 aşılamam vardı ama onlarda ohss olmamıştım ne yazıkki micro denememde hastaneye yatacak kadar ağır geçirdim ohss yi karnım 9 aylık gibi olmuştu ve çok acılar çektim ama sonunda o güzel haberi alınca herşeyi unutuyosun zaten bi süre sonrada vücut normale dönmeye başlıyo.Doktorumun söylediğine göre ohss olmak bi nevi hamile kaldığının işaretçisiymiş.Umarım sen hiç ağrın sızın olmadan 12 gün sonrasında testte öğrenirsin hamileliğini ve sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın meleklerini dualrım seninle :Saruboceq:

:enbuyukkk:

canım hakkında hayırlısı olsun öncelikle ohss a gelince ablam ve bende pkoluyum benim doktorda cok iyi ayarladı dozları ama 4 ay önce ablam yazık birsürü para döktü aşılama için cok kilolu kendisi gonal f yi 300 doz vurdu günlük ama dr acemiymiş 5. gün tehliken var deyip tedaviyi kesti tutuştu kadın kesinlikle ilişki yasak dedi hastaneye yatman lazım dedi birsürü bişi ama kötü olmadı ablam böylesi hayırlıymış dedik napalım herşey bizim için

bende pkoluyum ve 1.denememde transferden sonra ohss oldum.çok kötüydüm nefes bile alamıyordum karnım davul gibi olmuştu birkaç gün serum yedim.ama 2.denememde allahıma şükür olmadım

yok yumurtam kalmadı dondurmaya.ikinci tüp bebek denememde hamile kaldım bu sefer kaldı dondurmaya 12 tane donduruldu

umudumsun hayırlı olsun inş benimde ilk denemem olacak daha merionala başlamadım lucrin kullanıyorum adeti bekliyorum canım sende yazarmısın ilaç dozlarını birde antalyada nerdesin bende geçen sene orda öğretmendim

Back
X