- 12 Şubat 2015
- 273
- 65
- Konu Sahibi loveispink
Merhaba 27 yaşındayım ve 1,5 yıllık evliyim.Kendimi bildiğimden beri adet düzensizliği yaşadım. Genelde 5 gün ,10 gün,15 gün,20 gün geç olurum bazende Tarlusal kullanırım.Defalarca doktora gittim bekarken hepsi doğum kontrol hapı verdi 3 ay kullanıp bıraktım çünkü inanılmaz kilo yapıyor. Sonraki dönemde kilo vermek için uğraştım belli dönemlerde adet düzenim oldu sonra yine bozuldu yani kısır bir döngü. En son geçen Mayıs ayında 40 test yaptırdım çünkü bebek istiyorduk öncesinde tüm kontrolü yapalım dedik. Bu doktorda PKO olduğumu söyledi. 6 ay dene gel dedi. 8.aydayız ancak hala bebeğimiz olmuyor . Tekrar doktora gittim adetin 3.günü yapılan sonuç: TSH:3.84,FSH:6.08,LH:10.18,Estradiol:28,53 ve Prolaktin:14,53. Ultrasyonda hiç kistim yok . Progestron ölçümü yaptırdım adetin 21.günü ancak çok düşük çıktı. Yumurtam 6 mm de kalıyor.Yumurta gelişimi için ne yapcam bilmiyorum.Geçen sene daha zayıftım ve değerlerim daha düşüktü. Yediğime dikkat ediyorum herşeyi deniyorum ancak kilo veremiyorum Değerlerime göre LH yükselmiş ne yapacağım bilmiyorum. İlaç kullanmak istemiyorum Doktoralar 1 yıl olmadan gelme diyor şaştım kaldım. Soğan kürünü denemek istiyorum bu ay. Yani yarın itibari ile adetim bitmiş oluyor hemen başlayacağım. Var mı benim gibi sorunu olan ??? hamile kalmak için ne yaptınız??? Ne olur çok bunaldım. Buarada çalışıyorum ve eşim nasip destek oluyor.Etrafımdaki tüm arkadaşlarım hamile herkes soruyor çok sinir bozucu. 3 ay boyunca hiç düşünmedim ancak yine olmadı bana yardımcı olun doktora gidince hepsi aynı şeyi söylüyor Allah hepimizin yardımcısı olusun.