• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pko ve doğum kontrol hapı

sude32

!şükürler olsun Allah'ım!
Kayıtlı Üye
3 Mart 2010
538
3
116
Eskişehir
merhabalar aytun hanım.
size daha öncede sorular sormuştum ben 1 senelik evliyim ve pko hastasıyım.çocuk istiyoruz ama olmuyo.internette konuyu ister istemez araştırıyorum ve doğum kontrol hapının mevcut kistleri erittiğini öğrendim.doktoruma sordum oda kullanabilirsin dedi...
benim sorum şu:
-doğum kontrol hapı kistlerin erimesini sağlar mı?
-hiç doğum yapmamış ve gebe kalmamış biri olarak kullanmam ileri zamanda gebe kalmamı engeller mi?
-sağlık ocağındaki doktorumuz reginon diye bi hap verdi kist için hapın adı önemli mi?
-kaç ay kullanmalıyım?
-yumurlamayı tamamen durdurur mu? (sonuçta pko yumurtlama sorunu)
-reginon doğum kontrol hapını adetin 1.günümü kullanmaya başlamalıyım?
şimdiden teşekkür ederim...

Son düzenleme:
merhabalar aytun hanım.
size daha öncede sorular sormuştum ben 1 senelik evliyim ve pko hastasıyım.çocuk istiyoruz ama olmuyo.internette konuyu ister istemez araştırıyorum ve doğum kontrol hapının mevcut kistleri erittiğini öğrendim.doktoruma sordum oda kullanabilirsin dedi...
benim sorum şu:
-doğum kontrol hapı kistlerin erimesini sağlar mı?
-hiç doğum yapmamış ve gebe kalmamış biri olarak kullanmam ileri zamanda gebe kalmamı engeller mi?
-sağlık ocağındaki doktorumuz reginon diye bi hap verdi kist için hapın adı önemli mi?
-kaç ay kullanmalıyım?
-yumurlamayı tamamen durdurur mu? (sonuçta pko yumurtlama sorunu)
-reginon doğum kontrol hapını adetin 1.günümü kullanmaya başlamalıyım?
şimdiden teşekkür ederim...

selam çocuk istediğiniz için ben doğum kontrol hapı önermem size çünkü gebelikten korunmak demektir. yumurtalıkları tembelleştirmez, ileride çocuk sahibi olmanı engellemez. senin durumda diane 35 ya da yasmini öneriririm. illede kullanacak isen ve adetin 3. gününde başlamalısın. ama asıl öncelik çocuk sahibi olmak ise yumurtlamnı uayaracak ilaçlarla takip edilmen en doğrusudur. bol şans

merhaba doktor hanım.oraya yazmayı unutmuşum eşim yurt dışına gidiyo yaklaşık 5 ay yok o yüzden kalkıştım doğum kontrol hapını yutmaya...acaba doğum kontrol hapları mevcut kistleri eritir mi?eğer eritme gibi bi durum sözz konusu değilse hapları hiç yutmayım ama eritme ihtimali varsa yutayım...bide doğum kontrol hapını bırakınca ne kadarlık bi sürede yumurtlama başlar hamile kalma ihtimali doğar...
tekrar teşekkürlerrr...

merhaba doktor hanım.oraya yazmayı unutmuşum eşim yurt dışına gidiyo yaklaşık 5 ay yok o yüzden kalkıştım doğum kontrol hapını yutmaya...acaba doğum kontrol hapları mevcut kistleri eritir mi?eğer eritme gibi bi durum sözz konusu değilse hapları hiç yutmayım ama eritme ihtimali varsa yutayım...bide doğum kontrol hapını bırakınca ne kadarlık bi sürede yumurtlama başlar hamile kalma ihtimali doğar...
tekrar teşekkürlerrr...

bu kistler eriyip kaybolan türden olmadığından ilaçlar sizin düzenli adet görmenizi sağlayacaktır. ilacı bıraktıktan sonraki aydan itibaren gebelik ihtimaliniz geri dönecektir. bol şans, allah kavuştursun

Back
X