Gebeliğe Hazırlık PKO VE OVULASYON TESTİ

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım ben de pkoluyum ovulasyon testi kullanmaya başladım. Adetin biter bitmez testi kullanmaya başla. Birde yumurtanın kolay çatlamasını sağlayan ilaçlar var. inofolic, gynositol gibi doktoruna danış ve bunları almaya başla

Ben daha yeni başladım bebiş istemeye ama bi ay önceden araştırmıştım ovulasyon testini pko luyum ben de. Direkt ovulasyon testiyle başladım faydalı olacağını düşünüyorum:) Biz de yumurtlama geç oluyo bence 30, 40, 50 günde olduğumuzu düşünürsek. Ayrıca adetten sonraki kuru günler denilen şey resmen ben de 22.güne kadar suruyo:) Yani bu dönem bebiş olmaz dedikleri donemmis ondan artık yumurtam geç olgunlasiyo diyorum ve yumurtlama belirtilerimi bekliyorum:)

Insallah, bugun tam isten eve donus saatinde hic su icmedigimi farkedip buyuk bir bardak ictim. Su alimini durdurmak gerekiyormus ya gece 10 gibi yapayim dedim bakalim.

Aynen ben 3-4 saat içmiyorum. Testi yaptıktan sonra suya devam çok su içerim de normalde:)))

Bende pkoluyum. Neredeyse 7-8 ay ovulasyon testini denedim maalesef olmadı. Şu an tüp bebek aşamasındayım. 3 yıldır da bebek istiyorum.
Sizlere tavsiyem kilonuzun % 10'unu vermeniz, günde 30 dk yürümenizdir. Şeker ve undan uzak durun. Ben başaramadım siz yapın.

Ovulasyon testine başlamadan lütfen doktora görünün. Doktor diyecek ki 35 yaşının altındaysanız 1 yıldır korunmasız ilişkiniz oldu mu? Evet deyinnnn. Yoksa bekletiyorlar süreç uzadıkça uzuyor. Benim ovulasyon testlerim de adetimden bir gün önce ovulasyon testi pozitif çıkıyordu
Sorusu olan varsa daha detaylı yanıtlarım. Sevgiler

Çok teşekkürler bilgilendirme için. Ben doktora göründüm hormon değerlerim normal. Pkolu olduğum için yumurtaların kolayına çatlamıyor. Onun için gynositol kullanıyorum İlk ayım daha umarım ovu testi işe yarar.

Canım pkoluların genel olarak yumurtlama düzenleri bozuk yada yumurtlamıyorlar. doktorum bana şunu söyledi yumurtluyorsun ama en az 4-5 tane. Vücudun bunları büyütemiyor kiste dönüştürüp yumurtalık içinde biriktiriyor. Bel çevresi yağların azalması ve spor gerkli düzenin sağlanmasını kolaylaştırıyor.
3 senedir doktora gidiyorum. Özel devlet kapı kapı gezdim. puregon, ovitrelle vs bir sürü ilaç kullandım maalesef olmadı. Kimi pkolular bu tedaviye hemen yanıt veriyormuş bende olmadı işte. Şu an tüp bebek yaptırıyorum, inan bana hiç kolay değil. Önce ruhsal olarak sonra maddi olarak insanı acayip yıpratıyor. Mesela yumurta büyütmek için doktor ilaç verdi ortalama 1000-1500 TL lik ilaç alacaksınız dedi ama benim yumurtalıklar için o ilaçlar yetmedi. Ekstra reçete etti, 3800 TL lik ilaç aldık. yada bugün yumurtalarım toplandı allahım nasıl zormuş. Kadınlar neler çekiyormuş yeni anladım. Allahım dileyen isteyen herkese hayırlısını versin.

Benim de aynen böyle oluyordu, adet olmadan bir iki gün önce çift çizgi çıkıyordu.

Peki yumurtlama günleri belirtilerin oluyor muydu? Akıntı ve kasık ağrısı yani bunları hissediyor muydun?
Bugün 24.gün ama ben 28 de adet olmuyorum 33, 40, 50 değişiyor bu şekilde düzensizim . Sadece tek umudum araştırdığım yumurtlama belirtilerini adet görmeden 14-15 gün önce yaşıyordum yumurtlama olduğunu bilmiyordum bunun. 2 hafta sonra da adet görüyordum. Geçen ay araştırmaya başladım yumurtlama belirtileriymiş onlar ve takip ettim. Son adetim 53. gün (19 Kasım )da oldu. Ama adetten iki hafta önce doğum günüm süreçlerinde çok hassaslaşmıştım. İnşallah yumurta olusuyor ve buyuyordur

Canım bende 35-40 günde bir adet görüyordum. Hiç öyle hissetmiyorsum yumurtlamayı falan.

Canım bende 35-40 günde bir adet görüyordum. Hiç öyle hissetmiyorsum yumurtlamayı falan.

Çok zor işler bunlar yaaaİnşallah senin bebişin en kısa zamanda gelir kalbini ferah tut canım olumlu düşünmeye çalış. Senin psikolojin iyiyse herşey kolaylaşıyor diyorlar

Çok zor işler bunlar yaaaİnşallah senin bebişin en kısa zamanda gelir kalbini ferah tut canım olumlu düşünmeye çalış. Senin psikolojin iyiyse herşey kolaylaşıyor diyorlar
Canım benim teşekkür ederim. Allah sana da bebeğini kucağına almayı nasip etsin.
Psikolojim ilk yıllarda çok daha kötüydü, 1 yıldır daha iyiyim. Doktorumun korkma olur demesi yetti sanıyorum.

Canım benim teşekkür ederim. Allah sana da bebeğini kucağına almayı nasip etsin.
Psikolojim ilk yıllarda çok daha kötüydü, 1 yıldır daha iyiyim. Doktorumun korkma olur demesi yetti sanıyorum.

Amiinn canım inşallah Rabbim biran önce hayırlısıyla bebislerimize kavuştursun :) Çok cins doktorlar da var ben devlet hastanesinde gittim kadın nasıl olumsuz konustu . Halbuki geçen sene özele gitmiştim. Pco olduğumu orda öğrenmiştim ama gebelik planımız yoktu. Doktor Pco dedi, çocuk düşününce 1 sene dene olmazsa ilaç yardımıyla yumurtayı büyütürüz dedi gayet de iyiydi. Bu sene tekrar gideyim dedim ama tahliller çok tutmasın diye devlete gittim kadın nasıl olumsuz konuştu çıktığımda ağladım. Bikere hiçbişeyi net söylemedi. Ne kilo vermen gerekiyor diyo, ne ilaç kullanımı. Doğal yollarla biraz zor olabilir dedi. 6 ay deneyin sonra olmazsa araştırma hastanelerine gidin dedi. İyi tarafı sözde hormonlarım normal tabi onu da doğru mu yorumladı bilmiyorum.

Canım eğitim ve araştırma hastanlerinde uzun zaman sonraya randevu veriyorlar. Eğer şu an düşünmüyorsan bile şimdiden randevu al. Randevu sırası gelince gidersin
Bir de özelde bir tüp bebek doktoruna muayene ol. Gerekli ilaçları ve tavsiyeleri al ondan. (Tüp bebek merkezine gitmeden aile hekimine git gerekli testleri yapmasını iste)
Bol bol bebişlerimiz olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…