pkolu olup tüp bebekle hamile kalanlar!!!!

yasmin1927

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2012
9
0
16
Artvin
Arkdaşlar ben ilaçsız tüp bebek denemem oldu fakat başarısız sonuçlandı.Şimdi merak ettiğim tüp bebekte pkoluları ohss diye bir durum tehtit ediyormuş.çok tedirginim ikinci tüp bebek tedavisisine başlayacağım fakat çok ümitsizim...YARDIM!!!
 

geçmiş olsun öncelikle
bende pkoluyum ve 4.denemede pozitifi gördüm evet pkolularda ohss riski var ama ben hiç yaşamadım
zaten doktorun ohss riskinin önlemini alacaktı.
umarım birdaki denemde bebeklerin sana sımsıkı tutunur
 
Çok teşekkür ediyorum iyi dileklerin için.Kendimi yeni yeni toparlıyorum tüp bebek zorlu bi süreç ve sonuç negatif olunca dahada yorucu oluyor .Peki senin diğer üç denemende sonucun negatifmiydi?
 
Çok teşekkür ediyorum iyi dileklerin için.Kendimi yeni yeni toparlıyorum tüp bebek zorlu bi süreç ve sonuç negatif olunca dahada yorucu oluyor .Peki senin diğer üç denemende sonucun negatifmiydi?

Cnm o simdi dogum yaptiiiii
bende PKO luyum, bende ohss olmadım.
ama lotusunda dediği gibi, doktor önlemi alıyor. Heleki ilk denemelerde ve eğer yaş gencse fazla yüksek doz kullanmıyorlar.
benim bı tanıdığımda cok yüksek kullandılar,7. Deneme olduğu için. Ohss oldu, 27 yumurta toplandı onda. Su an ikizleri kucağında.
Sen bunları kafana takma, fazla zaman kayb etmemeye bak derim ben cnm..
 
benimde çok merak ettiğim bi konu. pco luyum ve bende muhtemelen ekim gibi ilk kez tüp bebek deneyeceğim. ohss riskinden korkuyorum. keşke daha fazla pco lu arkadaş tüp bebek deneyimlerini paylaşabilse.
 
merhaba canım ben de mart ayında yaptım ilk tüpümü ohss oldum 10 gün sürdü.umarım sende olmaz yüksek dozla başlayıp fazla yumurtam olunca dozu azaltı.ama ohss olmaktan kurtulamadım.zor bi dönem ama sonuçta geçici olduğunu bilmekte insanı rahatlatıyor.sende düşük dozla başlarlarsa sorun olucağını düşünmüyorum.bende bir ay araverdiler dondurulmuşlarla devam ettim.sana bool şans ve uğur diliyorum..yakın zamanda inşallah bebeğine kavuşursun..
 
merhaba, ben de pco'luyum. ilk tüp bebek denememde şuanda 2.5 yaşında olan kızıma kavuştum. allaha çok şükür. OHSS riski yaşamadım, bu doktorum bilgisi ile çok alakalı. ilaçların dozu iyi ayarlanmalı. dondurulmuş embriyolarım vardı, geçen ay denedim, 35 yaşında olduğum için 2 tane transfer yapıldı. ancak negatif sonuç aldım. 2 tane daha dondurulmuş embriyom var, gelecek ay tekrar deneyeceğim. tedavide olanlara bol şanslar diliyorum.
 
teşekkür ediyorum cevabın için ekimde tekrar deneyeceğim NASİP!!!

Smdiden hayirli olsun tedavin ccanım

benimde çok merak ettiğim bi konu. pco luyum ve bende muhtemelen ekim gibi ilk kez tüp bebek deneyeceğim. ohss riskinden korkuyorum. keşke daha fazla pco lu arkadaş tüp bebek deneyimlerini paylaşabilse.

Cnm bende cok korkuyordum, hatta o kadar korkuyordum ki, durmadan oldugumu ssanıyordum ama olmadım, yalnızca birazcık adet sancısı gibi agri oldu..
herkesde cok farklı, ilk tedavinse zaten büyük ihtimal doktorun dozu cok fazla yüksek vermez.. Korkma Rabbim hayırlısını nasib etsin insallah..
Artik korkmuyorum, negatif gördükten sonra, ohss olayımda yeterki bebisin gelsin diyorum
 
Artık bende ne düşüneceğimi ne hissettiğimi bilmez durumdayım.ümitsizim hemde çok ve yorgun...
tekrar bu uğraşa girmek korkutuyor ama aşamalar değil sonuç korkutuyor. herşeye cesaretim var herşeye sadece test kısmı değil
pkolu olmaktan nefret ediyorum!!!
 

canım haklısın böyle düşünmekte bu hastalık tam bir illet. ama pco lular tüp bebekle hamile kalma şansı en yüksek grup. hatta bir yerde polikistik over hastalarının %90 ının ilk denemede hamile kaldığını okumuştum. sende ve eşinde başka bir sorun yoksa pco tüp bebekle hamile kalmana engel değil. moralini yüksek tutmalısın. ilaçsız tüp bebekte zaten şans çok yüksek değil bildiğim kadarıyla. bu denemende düşük dozla ilaçla başlarsa doktorun olumlu sonuçlanacağına inanıyorum.
 
Canım neden hep negatif düşünüyorsun.Her pco lu ohss olacak diye birşey yok.Doktorun güven.o ayarlayacaktır herşeyi.Hem bunlar şu anda senin en son düşünmen gereken şeyler.Hep olumlu düşünmelisin,Ben de pco luyum ve ilk denememde hamile kaldım.Sen de bebeğini kucağına alacaksın sadece inan,hiç şüphe duymadan içten inan.Allah tez zamanda yavruna kavuştursun.
 
Ne yazıkki benim zaten en büyük sorunum olumsuz düşünmek doktorumda çok kızıyo ama ben transfer yapılırken bile ikinci denemeyi nezaman yapabiliriz diye sordum çok garip ama sanki olmayacağını anlamıştım.ama inanacağım ve başaracağım bir dahaki deneme başarılı olacak belkide ona bile gerek kalmayacak :)
 
bende pkluyum ilk denememde ohs oldum ama hamile kaldım 3 buçuk aylık düşük 2 denemem olmadı doktor degiştirmiştm
 
Birbirimize dua edelim ben artık Allahıma bıraktım hepimiz için hayırlı zamanda verecek bebklerimizi... Ben burda bütün aşamalrımı paylaşacağım sizin destekleriniz bana çok iyi geliyor nedemiş temel balkondan düştüğünde bana doktor değil balkondan düşeni getirin :) benimkide o hesap benim durumumda olanlar beni anlar...
 
Çok teşekkür ediyorum iyi dileklerin için.Kendimi yeni yeni toparlıyorum tüp bebek zorlu bi süreç ve sonuç negatif olunca dahada yorucu oluyor .Peki senin diğer üç denemende sonucun negatifmiydi?

doğum yaptım ve uzun süre k.k uğrayamadım şimdi gördüm yazını diger 3 denemem negatifti 4.denemede gördüm pozitifi
 
senin adına çok sevindim.bende bir denemem oldu ama negatif ve yine adet olmadım yine geçikti belki verilen hormonlarla gününde gelir dedim ama yine olmadı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…