Pko'lu Olupta Hamile Kalanlar Umut Verin Bize

arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım bende 5 senelik evliyim benimde yumurtalıklarımda sorun var yumurtlama olmuyor klomen haplarından çatlama iğnelerinden çok kullandım ama hiç bi işe yaramadı herşeyim normal çıkıyor ama yumurtalıklarım tembelmiş pko ne hastalığı adet düzensizliğimi demek kusura bakmayın ne olduğunu bilimiyorum sizinle konuşup dertleşmek güzel olur inş.

canım pko [poli kistik over] yani, yumurtalıklarda çok sayıda kist olması. farklı dereceleri var ve ona göre yan etkileri. kimisinde adet düzensizliği, kimisinde aşırı tüylenme, kimisinde de kilo kontrolsüzlüğü gibi. hepsinin ortak noktası yumurtlama dengesini olumsuz etkilemesi. buna bağlı olarak da hamile kalmada güçlük yaşanır. mesela bende adet düzensizliği yok, onun için düzenli yumurtluyorum. ama bazen kaliteli olmuyor yumurtalar ve döllenmiyorlar. ben geçen aylarda hamile kaldım ama bebeğimin kalbi durdu ve aldırmak zorunda kaldım. şimdilerde kendimi biraz dinlendirmeye aldım, önümüzdeki aylarda tekrar bebek denemelerine başlayacağız. Allah kimseyi çok bekletmesin. hayırlısıyla sağlıklı bebekler göndersin bizlere inş.

ayrıca melikefcim, sana da bir pko muayenesi olmanı tavsiye ederim.ben pekçok farklı jinekoloğa muayene oldum ama hiçbiri kistleri göremedi. en son bebeğimi kaybettiğim zaman gittiğim doktor fark etti pko olduğumu. belki de öncelerden bilseydim bebeğimi korumak için elimden bir şey gelirdi. ne bileyim. insan kaybedince sanki korumaya gücü yetmemiş gibi kendini suçluyor :(

slm arkadaşlar. bende de pco var ve 1 tüpümde tıkalı. ilk bebeğime tüp bebek tedavisiyle kavuştum, doğumun 6. ayından sonra tekrar adet düzensizliğim başladı, bebeğim emmediği için drum 3 ay kontrol hapı kullanmamı sonrasında bırakıp yine düzensizlik olursa tedavi olmamı önerdi. 3 ay kontrol hapı kullandım, bıraktım ve nasılsa hamile kalamıyorum diye o ay korunmadım başka şekilde ve beklenmedik bi şekilde hamile kaldım.şuan 9 haftalık hamileyim ve 1 yaşında bir kızım var. ümidinizi hiç kesmeyin kızlar.Tüp bebek tedavisinden önce de 3 ay kadar yumurta takibi denemiştik onda da olmamıştı ama bakın şimdi 2. yolda Allah isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın inş sizlerin de güzel haberlerinizi alırım.hoşça kalın.

Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

pkoluyum ... doktorum adetin bitince gel dedi.... ve de primolut n verdi bana....

ben bebek istediğimi söledim doktora ama adet bitince gel dedi sizce çok geç değil mi adet bitimi? benim gibi olan var mı adet bitince tedavisi başlayan. acaba yumurta takibi yapılmayacak mı ? : ( sizce o doktora gitmiyim mi? araştırmada yar doç?

Rabbim isteyen herkese tattırsın bu duyguyu
ben de tam 8 yıl bekledim minik oğlumu pko yüzünden
klomen tedavisi oldum hep yumurta oluşuyordu ama döllenme olmuyordu ve yine klomenle 1 kez aşılama yapıldı ama tutmadı
en son 2009 haziranda fostimon iğne ile yumurtalıklar uyarılarak ve ovitrelle çatlatma iğnesi yardımıyla aşılama yapıldı ve tuttu çoook şükür
şimdi oğlum 7.5 aylık
ve doğum sonrası hiç korunmamıştık düzensiz olan hatta hiç olmayan adetim doğum sonrası düzene girdi ve geçen ay yine hamile kaldım şu an 7 haftalık
bebişlerimin arasında Allah izin verirse 15 ay olacak

ilaçlar psikolojimizi mahvediyo ama hiç bir zaman isyan etmeyin umutsuzluğa kapılmayın
Rabbimin gönlü olunca işte böyle çifter çifter veriyo siz onun gönlünü hoş tutmaya bakın her halinize şükredin ve sabredin emin olun sonu selamet olacak.....

Arkadaşlar öncelikle hepiniz için Allahtan hayırlısını diliyorum:Saruboceq:
benim pko maceram 2010 şubatında başladı...acaip bi şekilde bi anda kilo almıştım, ( 10 kilo kadar ) ve adet göremiyodum...tabii ki hamileyim zannedip kan testiyle hayal kırıklığına uğruyodum...doktorcum nisana kadar doğum kontrol hapı kullanıp tekrar gelmemi istedi...tabi adet olmam için de farlutal kullandım:gitme:
nisan ayındaki kontrolümde dizi dizi sıralanmış halay çeken kistlerimi görünceee idrak ettim olayı..akabinde kan testi: fsh 3,5 ken lh 11 küsür...doğum kontrol hapına devam ve glucophaga başladım...diyetisyene gittim, azmettim kilo verdimkaydirigubbakcemile3...zor olduğunu biliyorum ama hastalığımla dalga geçtim, tedavi sürecim boyunca hep rahattım ( sağolsun doktorum sayesinde ) ağustos ayında kan testlerim tekrarlandığında adeta şok geçirdim: fsh 2 ye lh 1,5 a kadar düşmüştühihoyyyt...eylül ayında klomenle birlikte yumurta takibine başladık...2 yumurta oluştu; hatta doktor başta beğenmedi onları...olası bi gebeliklte düşüğe karşı, gebelik olmazsa da adet görebileyim diye duphaston verdi yolladı...ben bi anda cinnet geçirdim..yok dedim...bu iş olmayacak...bi ara sigaraya bile başladım..bu ay yine adetim gecikti ulan dedim..yine pko azdı...inatla kan testi de yaptırmadım...bebek mevzusu açılınca otomatik olarak ağlamaya başlıyodum çok kötüydü...
sonra bi cuma akşamı, ayaklarım beni eczaneye götürdükaydirigubbakcemile3 nasılolsa olmayacak diye tripler yapa yapa testi bi yaptım kiiii: ZART diye çift çizgiakannehir "Allahım ne olur beni böyle sınama...ne olur gerçek olsun " dedim...ellerim ayaklarım zangır zungur...ertesi gün kan testi, ve bugün kalp atışlarını da duyduk Allaha bin şükür:nazar:
bugün doktorumla da konuştuğumda sağolsun çok övdü beni ihya etti resmen..ilaçlarımı eksiksiz kullanmamın, pko da olası düşük riskini engellediğini; benim çok söz dinlediğimi söyledialkisalkisalkis
demem o ki arkadaşlar, zor biliyorum...bu süreçlerden geçtim yaşadıklarınızı anlayabiliyorum ama sabredin...ilaçlarınızı ihmal etmeyin...ben cinnet geçirdiğimde o ilaçları içmeseydim..şu an büyük ihtimal düşük olacaktı...ben hepinizin duacısıyım Allah kabul eder inşallah...

meraba arkadaşlar ben aranıza yeni katılıyorum.sizlerle bir pkolu ılarak yaşadıklarımı paylaşmak istedim.2.5 yıldır evliyim.bu yılın başında martta aşılama yoluyla üçüz hamile kaldım. tam bir şoktu benim için hamile kaldığıma sevinemedim doğru düzgün.çünkü hiçbir doktor üçüz gebeliği önermiyordu. bir tanesini üç aylıkken karnımda kalbini durdurdular ve ikiz olarak gebeliğe devam ettim taki ağustos ayına kadar. ir akşam bilinmedik bir kanamayla 5.5 aylık erken soğum yaptım ve ikizlerimi kaybettim. 2.5 ay filan geçti üzerinden ama hala iyi değilim. allah hepimize yardımcı olsun pkolu olmak cok zor çok...

bayanlar bir pkolu olrak birbirimize destek olalım kendimi çok yalnız ve umutsuz hissediyorum zaman zaman.sanki normal yolla hamile kalmam bir mucize gibi geliyo. markette orad burda heryerde hamile baynlara rastlıyorum ve gözlerim doluyo.onlara öyle imreniyorumki ne kadar şanlılar diye düşünüyorum.desteğe ihtiyaçım var. benimle aynı durumda olanlar yazsın lütfen

merhaba pkoluyum ve 1 oğlan annesiyim çok şükür rabbime tedavi ile 6 ay içerisinde gebe kaldım şuan oğlum 2 yaşında fakat 2. bebeğimi acaba yine tdv yöntemi ilemi yapacağım normal yoldan kalınamazmı bu meretle hamile bilmiyorum yine tedaviler yine gelgitler hayalkırıklıkları insanlara laf anlatmalar zor işler bunlar değilmi şöyle zart diye hamile kalanlara nasıl imreniyorum bilirsiniz aslındaben şuan 2. bebeği düşümmüyordum fakat bir kaza oldu ben şuan nedense hamile olduğumu düşünüyorum bazı belirtiler yaşıyorum çünkü 2 aydan buyanada kendilinden adet görüyorum sormak istediğim 1. tdv.ile 2 yi normal yoldan beceren varmıdır

herkese merhaba. bende de pko var. ilk adet olduğumdan beri düzensizdir adetlerim. yaklaşık 1.5 yıl uğraştık bebek için. 7 ay serophene tedavisi gördüm. sonra 1. aşılama, 2 aşılama... artık testlerin negatif çıkması psikolojimi bozuyordu. sonra sırf eşim istediği için umutsuzca 3. aşılamaya başladık. artık bu son aşılama diyorduk. tüp bebek merkeziyle her şeyi konuştuk, kasımda yaptıracaktık... ama gerek kalmadı buna 3. aşılamamın sonunda nihayet çift çizgiyi gördüm. gözlerime inanamadım önce hemen gidip kan testi yaptırdım. sonuç pozitif :) şu anda 6.5 haftalık hamileyim üstelik ikiz... Allah isteyen herkese yaşatsın bu muhteşem duyguyu.

herkese merhaba. bende de pko var. ilk adet olduğumdan beri düzensizdir adetlerim. yaklaşık 1.5 yıl uğraştık bebek için. 7 ay serophene tedavisi gördüm. sonra 1. aşılama, 2 aşılama... artık testlerin negatif çıkması psikolojimi bozuyordu. sonra sırf eşim istediği için umutsuzca 3. aşılamaya başladık. artık bu son aşılama diyorduk. tüp bebek merkeziyle her şeyi konuştuk, kasımda yaptıracaktık... ama gerek kalmadı buna 3. aşılamamın sonunda nihayet çift çizgiyi gördüm. gözlerime inanamadım önce hemen gidip kan testi yaptırdım. sonuç pozitif :) şu anda 6.5 haftalık hamileyim üstelik ikiz... Allah isteyen herkese yaşatsın bu muhteşem duyguyu.

tebrik edrim canım bebeklerini sağlıcakla kucağına laır mis kokularını içine çekersin inşallah.bizlere dua et olur mu

Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

pkoluyum ... doktorum adetin bitince gel dedi.... ve de primolut n verdi bana....

ben bebek istediğimi söledim doktora ama adet bitince gel dedi sizce çok geç değil mi adet bitimi? benim gibi olan var mı adet bitince tedavisi başlayan. acaba yumurta takibi yapılmayacak mı ? : ( sizce o doktora gitmiyim mi? araştırmada yar doç?

Selam canım, sana kesinlikle primolut n adlı ilacı kullanmamanı tavsiye ediyorum kendim de dahil birkaç arkadaşımda aşırı tüylenme yaptı.

merhabalar bende pko lym ama adetlrm çok düzenli aşılama denedm boş gebelkl oldu,ıvm tedavisi gördm olmadı 7 senelk evlym,son iki aydr şifalı bitkilerde çözüm aryrm.ağlamak istiyorum yaaa...Rabbim bizede annelik duygusunu tattırır inşallah

merhaba arkadaşlar. bende de pko var. ama 4 aylık evliyim ve 1 aylık hamileyim. ama bendeki pko zararsızdı. adetlerim ve yumurtlamam düzenliydi. hiçbir pko belirtisi yoktu. ben bir ebeyim ve kendi kendime bir baktırayım ne var ne yok dedim baktık ki pko görünüyor. herhangi bir şikeyetim yoktu. adetlerim de düzenli olduğu için korkmadım. allaha şükür hemen hamile kaldım. darısı başınıza arkadaşlar

bende müzmin pko luyum,2 kez kendiliğinden hamile kaldım,değişik sebeplerden başarısızlıkla sonuçlandı...ardından 2 Yıl hamile kalmaya çalıştım,olmadı,aşılama denedik,ilkinde tuttu şükür... ocak başı gibi doğum var inşallah
Pko lulara tek tavsiyem,sabırlı olmaları ve gereken noktalarda ellerini çabuk tutmaları,Rabbim hepimizin yardımcısı olsun:)))

herkeze merhaba arkadaşlar.pko illeti nedeniyle ne kadar zaman doğal yoldan beklediniz acaba merak ediyorum.ben iki senedir bekliyorum.
ne yapmam gerekiyor lütfen bir yol gösterin:14:

bu arada kaydedeğer bir düşüğüm oldu keseyi görmüştük..ama malesef gitti..hala bekliyorum arkadaşlar!
bnm gibi olup normal yoldan hamile kalan var mı acaba?

Back
X