- 2 Ağustos 2011
- 791
- 90
- 318
- 36
Merhaba Arkadaşlar;
1 yıllık evliyim. Mart ayından itibaren çocuk düşünmeye başlamıştık. 35 gün olan adetim nisanda 43 günde gelmeyince doktora gittik bir ümitle fakat hamile değildim. Doktor göya ultrasonla baktı ve hiçbir problemim olmadığını söyleyerek geçiştirdi. 1 yıl içinde hamile kalmassam gelmemi söyledi. Bir sonraki ay yine adetim 40 günü geçti ve farklı bir doktora gittim. Orada öğrendim polikistik over olduğumu. Bir önceki doktorum bunu görememişti. (nasıl olduysa) doktorum insülin direncimin yüksek olduğunu bu sebeple yumurtalarımın en fazla 8mm kadar büyüdüğünü ve çatlamadığını söyledi. İlaç vermedi 3 ay sonraya randevu verdi. Bu 3 ay içinde kilomun %10 unu vermemi söyledi. (Buarada çok olmasa da biraz kiloluyum). Doktordan sonra eve gelirgelmez internette araştırmaya koyuldum bu hastalığı. Bu forumlarda okadar çok yorum okudum ki. Umudum büyük ölçüde kırılmıştı. Okuduklarım arasından kendime bazı bitkisel kürler uyguladım. Öncelikle glucophage içmeye başladım sabah akşam günde 2 kere. Hiç tatlı yemedim insülinim yükselmesin diye. Karpuz kavun bile yemedim. adetimin 2. gününden itibaren 12 gün bal polen çörekotu tarçın karışımı yedim sabah akşam 1 kaşık. Civanperçemi, çobançantası, adaçayı, hayıt tohumu, aslanpençesi çayı karışımı içtim günde 2 bardak adetimin 2. gününden itibaren 12 gün. Ve tabi bol bol dua ettim. (Buarada eşime de keçiboynuzu pekmezi yedirdim). Ayrıca adetim düzensiz olduğu için ovülasyon testleriyle yumurtlama zamanımı takip ettim. Yumurtlamadan bir hafta sonra yani adetime bir hafta kala meraktan duramadım ve kan testi yaptırdım sonuç 2.39 yani negatif. Ama daha önce de kan testi yaptırmıştım ve sonuç 0.02 gibi bişi çıkmıştı. Yinede ümitlenmedim ama hafif belirtiler yaşamaya başlamıştım. sonra adetime 4 gün kala idrar testi yaptım ve silik çizgiyi gördüm. Ardından adetime 2 gün kala kan testi yaptırdım ve sonuç 135 ti. Allahıma binlerce kere şükürler olsun ki hamile kaldım. (allah nazardan saklasın) Umutsuz olduğum günlerde bu forumdan çok umut aramıştım. Şimdi bende umut olmak istedim. Umarım rabbim isteyen herkese evlat nasip kısmet eder.
canım ya ne kadar şanslısın inşallah kucağına alırsın sağlıklı bi şekilde bebişini.Darısıda hepimizin başına bu arada benim insülün direncime falan bakılmadı ama genelde bizim sorunumuz bu oluyor galiba ben aşırı tatlı tüketiyorum ve ara ara tatlı bişeyler yemediğim zaman ellerim falan titriyor heralde benimde yememem lazım canım çoksaol sayende bende tatlıyı kesiyorum belki işe yarar bendede.Artık gittiğimiz doktorlar bizi değil biz onları yönlendiriyoruz şu hale bak yaa...