Pko'lu Olupta Hamile Kalanlar Umut Verin Bize

Merhaba Arkadaşlar;

1 yıllık evliyim. Mart ayından itibaren çocuk düşünmeye başlamıştık. 35 gün olan adetim nisanda 43 günde gelmeyince doktora gittik bir ümitle fakat hamile değildim. Doktor göya ultrasonla baktı ve hiçbir problemim olmadığını söyleyerek geçiştirdi. 1 yıl içinde hamile kalmassam gelmemi söyledi. Bir sonraki ay yine adetim 40 günü geçti ve farklı bir doktora gittim. Orada öğrendim polikistik over olduğumu. Bir önceki doktorum bunu görememişti. (nasıl olduysa) doktorum insülin direncimin yüksek olduğunu bu sebeple yumurtalarımın en fazla 8mm kadar büyüdüğünü ve çatlamadığını söyledi. İlaç vermedi 3 ay sonraya randevu verdi. Bu 3 ay içinde kilomun %10 unu vermemi söyledi. (Buarada çok olmasa da biraz kiloluyum). Doktordan sonra eve gelirgelmez internette araştırmaya koyuldum bu hastalığı. Bu forumlarda okadar çok yorum okudum ki. Umudum büyük ölçüde kırılmıştı. Okuduklarım arasından kendime bazı bitkisel kürler uyguladım. Öncelikle glucophage içmeye başladım sabah akşam günde 2 kere. Hiç tatlı yemedim insülinim yükselmesin diye. Karpuz kavun bile yemedim. adetimin 2. gününden itibaren 12 gün bal polen çörekotu tarçın karışımı yedim sabah akşam 1 kaşık. Civanperçemi, çobançantası, adaçayı, hayıt tohumu, aslanpençesi çayı karışımı içtim günde 2 bardak adetimin 2. gününden itibaren 12 gün. Ve tabi bol bol dua ettim. (Buarada eşime de keçiboynuzu pekmezi yedirdim). Ayrıca adetim düzensiz olduğu için ovülasyon testleriyle yumurtlama zamanımı takip ettim. Yumurtlamadan bir hafta sonra yani adetime bir hafta kala meraktan duramadım ve kan testi yaptırdım sonuç 2.39 yani negatif. Ama daha önce de kan testi yaptırmıştım ve sonuç 0.02 gibi bişi çıkmıştı. Yinede ümitlenmedim ama hafif belirtiler yaşamaya başlamıştım. sonra adetime 4 gün kala idrar testi yaptım ve silik çizgiyi gördüm. Ardından adetime 2 gün kala kan testi yaptırdım ve sonuç 135 ti. Allahıma binlerce kere şükürler olsun ki hamile kaldım. (allah nazardan saklasın) Umutsuz olduğum günlerde bu forumdan çok umut aramıştım. Şimdi bende umut olmak istedim. Umarım rabbim isteyen herkese evlat nasip kısmet eder.

canım ya ne kadar şanslısın inşallah kucağına alırsın sağlıklı bi şekilde bebişini.Darısıda hepimizin başına bu arada benim insülün direncime falan bakılmadı ama genelde bizim sorunumuz bu oluyor galiba ben aşırı tatlı tüketiyorum ve ara ara tatlı bişeyler yemediğim zaman ellerim falan titriyor heralde benimde yememem lazım canım çoksaol sayende bende tatlıyı kesiyorum belki işe yarar bendede.Artık gittiğimiz doktorlar bizi değil biz onları yönlendiriyoruz şu hale bak yaa...

canım ya ne kadar şanslısın inşallah kucağına alırsın sağlıklı bi şekilde bebişini.Darısıda hepimizin başına bu arada benim insülün direncime falan bakılmadı ama genelde bizim sorunumuz bu oluyor galiba ben aşırı tatlı tüketiyorum ve ara ara tatlı bişeyler yemediğim zaman ellerim falan titriyor heralde benimde yememem lazım canım çoksaol sayende bende tatlıyı kesiyorum belki işe yarar bendede.Artık gittiğimiz doktorlar bizi değil biz onları yönlendiriyoruz şu hale bak yaa...

canım hayırlı olsun glucophageyi nekadar kullandın

selam
bende pcoluyum ve hamile kalamıyorum dr bariz pko hastasısın dedi klomen kullandım yumurtam oluştu fakat istenilen boyuta gelmediği için çatlatma iğnesi olmadım..aşılama yapıcaz dedi önce rahim filmi çektircen dedi..ben bu süreçleri beklerken çok yoruluyorum psikolojim çok bozuk anne olamıcam gibi geliyo elimde değil buna engel olamıyorum nolur destek olu banada :43::43:

selam
bende pcoluyum ve hamile kalamıyorum dr bariz pko hastasısın dedi klomen kullandım yumurtam oluştu fakat istenilen boyuta gelmediği için çatlatma iğnesi olmadım..aşılama yapıcaz dedi önce rahim filmi çektircen dedi..ben bu süreçleri beklerken çok yoruluyorum psikolojim çok bozuk anne olamıcam gibi geliyo elimde değil buna engel olamıyorum nolur destek olu banada :43::43:

bizde pkoluyuz canım.sıkma canını.kalmasa bu forumdaki kızlar kalmazdı.ne imkansız denilenler kalmış.bende pkoluyum.hamile kaldım ama düşük yaptım.glucophage sayesinde kaldım ben.mucize ilaç bence

bizde pkoluyuz canım.sıkma canını.kalmasa bu forumdaki kızlar kalmazdı.ne imkansız denilenler kalmış.bende pkoluyum.hamile kaldım ama düşük yaptım.glucophage sayesinde kaldım ben.mucize ilaç bence

glucophage şeker hastalarının kulölandıgı bi ilaç deilmi ben mi yalnış biliyorum..:93:

bende o ilacı içiyorum şuanda ama herhangi bişey olmadı bende.sadece kilo vermeni sağlıyo..insülin direncini düzenlemek için kullanılıyo bu ilaç..

glucophage şeker hastalarının kulölandıgı bi ilaç deilmi ben mi yalnış biliyorum..:93:

evet canım şeker hastalarının kullandığı bir ilaç ama pkolularda insülin direncini bastırıp kilo verdiriyor(ben 10kilo verdim)adetlrini düzenliyor(benim çok düzensizdi günü gününe olmay basladım)ve hamile kalmayı sağlıyor(ben kaldım ama düşük yaptım.5ay kullanım sonrası kaldım)
doktorunuz bu ilacı vermeden baslamayın eğer verirsede düzenli kullanın hiç bırakmayın size tavsiyem.

benim kilo problemim yok ama hormon bozuklugu var.. bu ay tedaviye ilk defa başlayacagız bakalım hangi ilşacı verecek:..

slm kızlar. bende pko hastalığını yaşıyorum. size umut olur diye yazmak istedim. ben hamileyim. 2.5yıl sonra hemde doğal yolla. klomenler çatlama iğneleri hiç bi işe yaramadı. alternatif tıpa yöneldik içmedğim ot çöp kalmadı.artık umudum kalmamıştı uğraşmaktan sıkılmıştım eşimle karar verdik direk tüp bebek yaptıracaktık. karar verdiğimiz ay ben hamile olduğumu öğrendim 7 ay adet olmadığımı biliyorm o kadar düzensizdi yani. bu ay farklı olarak her gece kenzül arş okudum. sadece 1 aydır okuyodum. dileğimin bu kadar çabuk kabul olacağını ben bile düşünmemiştim. siz tabiki tedavilerinize devam edin. ama ne diliyosanız Allahtan dileyin. Allah hepinizin gönlüne göre versin

alternatif tıp olarak neler içmiştin

merhaba kızlar bende pcos hastasıyım ve suan 18 haftalık hamileyim 2.5 sene bebeğim olmadı hormonlarım vs çok düzensizdi ilaç tedavisine başlayacaktık rahim filmi çekilecektim ama 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim çok şükür ama çok dua ettim bol bol dua edin.. dua dua dua... Rabbim ol dedikten sonra pcos muş başka bir şeymiş hikaye..

merhaba kızlar ben birsey soracam bilgisi olan varsaa paylassın.ben 18 yasındayım 1 senelik evliyim evlenmeden once adet duznszlği için diane 35 kullndm 7 ay. sonra evldm falan evlnncede birkac ay kullandım ve bırakktım.bıraktıkttan sonra yıne duzenszlestı adetllerim kıloluyumda... 4 aydır seker ilaçı kullanıyorum ve adetm duzne grsn diye yannda da dr.um gynelle d.kontrol hapını verdii 2.ayım bu kullnalı ve 7 kılo verdim bu ayda 25.gun adet oldum bu kılo vermmden olablır mı?bıde suan adetime yaklsık 17 gun var memelerimn ucları ağrıyor ilaç yapablrmı?dr.uc ay kullan demstı d.k ilaçını ama ben bu aydan sonra içmek istemıyorum bıraksam birsey olurmu?mide bulantısı ve bas ağrısı yapıyor 2 ay kullandım 1 ay kullanmasam olurmu?pkoluyum :( simdiden saolun bb

arkadaşlar nerdyse 2 sene önce açtığım bu konuya ne zamandır bakmıyordum nasılsa artık yazan yoktur diye ama hala bir sürü pkolunun bebişine kavuşabilmesini buraya yazması müthiş bir güç ben bu konuyu açtığımda çok çaresizdim berbattım hiç olmıycak diyodum ama hayır tedaviyi bıraktım allahım lütfu konuyu açtıktan bir ay sonra hamile kaldım şimdi oğlum 11 aylık oldu bile umudunuzu yitirmeyin ölümden başka her şeye çare var moralinizi yüksek tutun allahım herkesin yavrusunu kucağına almayı nasip etsin:nazar:

bende pkosum 3.5 yıl ugrastım bu ıllet hastalıkla yumurtlama takıplerı asılamalar rahım fılmı ardından 2taze bır dondurulmus tup bebek tedavısı ardından artık tedavısız olmaz dedıgım anda bır yumurtlama ılacıyla melegım geldı bana ve su anda 2yasını doldurdu ıkıncı ıcın bu ay tekrar dr basladık ve bu ay yumurtlama ılacı kullandım yumurtlamam olmadı bakalım hastalanmayı beklıyorum bıdahakı aya kaldı hamıle ıhtımalı..

arkadaşlar nerdyse 2 sene önce açtığım bu konuya ne zamandır bakmıyordum nasılsa artık yazan yoktur diye ama hala bir sürü pkolunun bebişine kavuşabilmesini buraya yazması müthiş bir güç ben bu konuyu açtığımda çok çaresizdim berbattım hiç olmıycak diyodum ama hayır tedaviyi bıraktım allahım lütfu konuyu açtıktan bir ay sonra hamile kaldım şimdi oğlum 11 aylık oldu bile umudunuzu yitirmeyin ölümden başka her şeye çare var moralinizi yüksek tutun allahım herkesin yavrusunu kucağına almayı nasip etsin:nazar:

canım senn tedavin nasıl oldu peki.bıktım ben pkodannn

ben adetimde hiçbir düzensizlik yok ama tüylenme fazla oluyor beyaz tenli olmama karşı. bir gün doktora gittiğimde pko olduğumu öğrendim ama ilaç kullandırmıyor, kullanacak kadar gerekli görmüyor. epilasyona gittiğim doktorda gerekli görmedi ama ister istemez korkuyorum hamile kalırken sorun olur mu diye.
1.60 boyunda 55 kiloyum, 6 ay sonra düğünüm var. hemen bebek istiyorum. sizce hamile kalırken sorun yaşarmıyım?

bende pkoluyum ama gebe kaldım kendiliğimden bir oğlum oldu 3 aylık cok şükür ve 5cmlikte over kistimde var olmaz diye birşey yok rabbim dilerse verir sabır sabır sabır

ben adetimde hiçbir düzensizlik yok ama tüylenme fazla oluyor beyaz tenli olmama karşı. bir gün doktora gittiğimde pko olduğumu öğrendim ama ilaç kullandırmıyor, kullanacak kadar gerekli görmüyor. epilasyona gittiğim doktorda gerekli görmedi ama ister istemez korkuyorum hamile kalırken sorun olur mu diye.
1.60 boyunda 55 kiloyum, 6 ay sonra düğünüm var. hemen bebek istiyorum. sizce hamile kalırken sorun yaşarmıyım?

cnm doktor gerek duymadı ilaca diyorsunya nasıldı tahlil değerlern benim de doktorum ilaç başlamadı da 3 4 ay normal yolla bekleyelim olmazsa ilaç falan dedi bi karşılaştırma yapsak tahlilleri

ben aranıza yeni katıldım bende pkoluyum bu beni psikolojik olarak çok etkiliyor tedaviye yeni başladım inşallah olumlu sonuç verir ALLAH herkezin duasını kabul etsin...bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eder inşallah..

bende pko luyum ilk çocuğum kendiliğinden oldu 2. istiyodum 3 yıldır olmuyodu dünki teste göre hamile olabilirim...hcg 18 çıktı.. glukofen kullanıyodum 4 aydır ama çok düzensiz 2 aydır hiç kullanmadım sayılır yanlız 2 ay boyunca sabah aç karnınabir çay kaşığı çörek otu ve bir su bardağı hayıt tahumu çayı demleyip içiyordum.(onuda adetim düzene girsin diye) bu ay heralde hamileyim..hayıtı çörek otunu deneyin derim

kızlar ben de pkoluyum.20 aylık evliyim.ama adetlerim çok düzenli maşallah.o konuda sorunum yok.geçen ay rahim filmi çektirdim.eşim de dün spermiyogram yaptırdı.bakalım artık hayırlısı.bugün alıcaz sonucu.benim bugünlerde adet olmam gerekiyor ama göğüslerim o kadar şiştiler ki.hem de çok ağrıyorlar.otururken bile.Rabbim isteyen herkese en kısa zamanda evlat verir inşallah.

Back
X