Pko'lu Olupta Hamile Kalanlar Umut Verin Bize

sağol canım ya , o kadar psikolojisi bozuluyo ki insanın tanımadığım birinin tesellileri bile çok mutlu ediyo:))RAbbim inş isteyen herkese sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin. Kimse psikolojisi bozulana kadar, yıpranana kadar beklemez umarım...

seni çok ii anlıyorum canım yaklaşık 2 senede ben bekledim keşke üzülmeseydim o kadar diyorum sonucu değiştiremedimki hep mucize hikayeleri okurken 2. meleğim bana yaptı mucizesini 1. de tabi o yüzden rahatına bak gez dolaş bunlara o kadr hasretimki pişmanlığım çok o zamanlar geri gelmio kasvetle geeçirmişiz cicim aylarımızı şimdide rabbime binlerce şükür olsun aratmasın kimseye hayırlı haberlerini almak dileğiyle (birde kilo almamaya çalış)

seni çok ii anlıyorum canım yaklaşık 2 senede ben bekledim keşke üzülmeseydim o kadar diyorum sonucu değiştiremedimki hep mucize hikayeleri okurken 2. meleğim bana yaptı mucizesini 1. de tabi o yüzden rahatına bak gez dolaş bunlara o kadr hasretimki pişmanlığım çok o zamanlar geri gelmio kasvetle geeçirmişiz cicim aylarımızı şimdide rabbime binlerce şükür olsun aratmasın kimseye hayırlı haberlerini almak dileğiyle (birde kilo almamaya çalış)

ama ben şu pko denen uyuz şeyi araştırdıkça deli oluyorum artık. adetlerim düzenli ama saçlarım feci dökülüyo, erkek gibi çenem,bacaklarım kıl doldu. 50 kiloyum ama vücuduma göre kocaman yağlı bi karnım var. 6 ay diane35 kullandım.hamilelik için bıraktım. geçen ay ovitrelle , bu ay klomen + ovitrelle. gene tık yok. aynı tas aynı hamam. pko da görülen insülin direnci için glucophage diye bi ilaç kullananlar varmış ve 1-2 ayda hamile kalanlar. ama acayip iştah kesip kilo verdiriyomuş. zaten iştahsızım ben. bendeki belirtilere bitkisel önerisi olanlar ve bu ilacı bilenlerin tavsiyelerine ihtiyacım var.bir de doktorumun özel muayenehanesi vardı, para yetiştiremedim. istanbulda doktor arıyorum yardımcı olur musunuz??

ama ben şu pko denen uyuz şeyi araştırdıkça deli oluyorum artık. adetlerim düzenli ama saçlarım feci dökülüyo, erkek gibi çenem,bacaklarım kıl doldu. 50 kiloyum ama vücuduma göre kocaman yağlı bi karnım var. 6 ay diane35 kullandım.hamilelik için bıraktım. geçen ay ovitrelle , bu ay klomen + ovitrelle. gene tık yok. aynı tas aynı hamam. pko da görülen insülin direnci için glucophage diye bi ilaç kullananlar varmış ve 1-2 ayda hamile kalanlar. ama acayip iştah kesip kilo verdiriyomuş. zaten iştahsızım ben. bendeki belirtilere bitkisel önerisi olanlar ve bu ilacı bilenlerin tavsiyelerine ihtiyacım var.bir de doktorumun özel muayenehanesi vardı, para yetiştiremedim. istanbulda doktor arıyorum yardımcı olur musunuz??

ayy canım önce sabırrrrr diyorum ben 3 kere klomen t prengly kullandım ama olmadı sonra ümitsizliğe kapılıp aşılama istedim doktor değiştirip şükür tuttu kızımı kucağıma aldım yani bende sabrsızdım glucophage yi tavsiye ederim kullandım hepsi beenim sebebim oldu sanırım önce allah tabi sırf bunla hamile kalan çok özel hastane bulsan daha iyi olur senin için muaynehaneye paramı dayanır ben izmitteyim ist. bilemicem canım..öncelikle eşinede bakılsın eğer yapılmadıysa spermiogram sonra rahim filmi iste gerçi söyledinmi hatırlmamıyorum ama yaşın ve ne zamandır uğraştığında önemli 1 seneden fazla ise bunları yaptır yok daha yeniyseniz bekle derim beslenmene dikkat et sağlıklı yaşayın eşinle..benimde çok dökülüo saçım emzirmekten diyolar ama kelim görünüo resmen benim hormonllar çoştu gene sen çok zayıfmışsın ya senin gibiler pek nadir bende kiloluyum kiloda tetikliyor pcosu o yüzden sen şanslı gruptansın o zaman ay bunları bliyorsan kusuruma bakma lütfen ben bunları yaptım allah kolaylıklar versin

Merhaba herkese, daha önce yazdım mı bilmiyorum, geriye dönüp tek tek mesaj kontrolü yapacak enerjim de yok şu an açıkçası. Ama sizlere moral olması için yazmak istedim. Benim de pco'm var, adet düzensizliği genelde 1 kaç gün yaşıyordum, sadece 4-5 kez 10 güne varan gecikmelerim oldu.Hafif tüylenme, göbek bölgesinde yağlanma, saçlarda dökülme gibi belirtileri görüyordum ben de. Zaten vajinal muayenede de çıkmıştı inci gibi dizi dizi polikistler. Biz de bu PCO'YA güvendik, bir kaç kez korunmadık ( SADECE BİRKAÇ KEZ) ve henüz planlamazken şu an 5 haftalık hamileyim.Tabii bu hamilelik sağlıklı devam eder mi, tamamına erer miyiz şu an için bilemiyorum ama şu anki durumda kese görünüyor. Bence bu hastalığın doğurganlığa etkisinin en az olması için kilo sorununu aşmak lazım. Benim avantajım hiçbir zaman kilolu birisi olmadım.Boyum kilomdan her zaman en az 12 birim daha fazla oldu. 1yıla yakındır düzenli spor ve doğala yakın beslenme alışkanlıkları da etkili olmuş olabilir. Size yol göstermesi ve umut vermesi açısından paylaşmak istedim. Sevgiler.

ayy canım önce sabırrrrr diyorum ben 3 kere klomen t prengly kullandım ama olmadı sonra ümitsizliğe kapılıp aşılama istedim doktor değiştirip şükür tuttu kızımı kucağıma aldım yani bende sabrsızdım glucophage yi tavsiye ederim kullandım hepsi beenim sebebim oldu sanırım önce allah tabi sırf bunla hamile kalan çok özel hastane bulsan daha iyi olur senin için muaynehaneye paramı dayanır ben izmitteyim ist. bilemicem canım..öncelikle eşinede bakılsın eğer yapılmadıysa spermiogram sonra rahim filmi iste gerçi söyledinmi hatırlmamıyorum ama yaşın ve ne zamandır uğraştığında önemli 1 seneden fazla ise bunları yaptır yok daha yeniyseniz bekle derim beslenmene dikkat et sağlıklı yaşayın eşinle..benimde çok dökülüo saçım emzirmekten diyolar ama kelim görünüo resmen benim hormonllar çoştu gene sen çok zayıfmışsın ya senin gibiler pek nadir bende kiloluyum kiloda tetikliyor pcosu o yüzden sen şanslı gruptansın o zaman ay bunları bliyorsan kusuruma bakma lütfen ben bunları yaptım allah kolaylıklar versin

çok sağol cidden içimi rahatlattın...saçım dökülüp çirkinleştiğime mi yanıyım, kalın kalın kıllarıma mı , bebeğim olmadığına mı şaşırdım valla.yeni bulduğum doktora o ilacı söyliycem mutlaka.

Merhaba herkese, daha önce yazdım mı bilmiyorum, geriye dönüp tek tek mesaj kontrolü yapacak enerjim de yok şu an açıkçası. Ama sizlere moral olması için yazmak istedim. Benim de pco'm var, adet düzensizliği genelde 1 kaç gün yaşıyordum, sadece 4-5 kez 10 güne varan gecikmelerim oldu.Hafif tüylenme, göbek bölgesinde yağlanma, saçlarda dökülme gibi belirtileri görüyordum ben de. Zaten vajinal muayenede de çıkmıştı inci gibi dizi dizi polikistler. Biz de bu PCO'YA güvendik, bir kaç kez korunmadık ( SADECE BİRKAÇ KEZ) ve henüz planlamazken şu an 5 haftalık hamileyim.Tabii bu hamilelik sağlıklı devam eder mi, tamamına erer miyiz şu an için bilemiyorum ama şu anki durumda kese görünüyor. Bence bu hastalığın doğurganlığa etkisinin en az olması için kilo sorununu aşmak lazım. Benim avantajım hiçbir zaman kilolu birisi olmadım.Boyum kilomdan her zaman en az 12 birim daha fazla oldu. 1yıla yakındır düzenli spor ve doğala yakın beslenme alışkanlıkları da etkili olmuş olabilir. Size yol göstermesi ve umut vermesi açısından paylaşmak istedim. Sevgiler.[/QUOTE

Allah tamamına erdirir inş. bana doktorum ilaçsız yumurtaların çatlamaz dediği için hiç ilaçsız gebelik denemesi yapmadım. bazı doktorlar kendilerine bağlamak için mi böyle denemeler yapıyolar bazen düşünmüyo değilim.

Allah tamamına erdirir inş. bana doktorum ilaçsız yumurtaların çatlamaz dediği için hiç ilaçsız gebelik denemesi yapmadım. bazı doktorlar kendilerine bağlamak için mi böyle denemeler yapıyolar bazen düşünmüyo değilim.

Sağol güzel dileklerin için. Tabii pco'nun da dereceleri vardır, belki doktorun ona göre bir yorumda bulunmuştur. Mesela aylarca adet görmeyen pco'lular da olabiliyor, ya da saçlarının dökülmesinden artık kafa derisi gözükenler falan...Yani dereceleri vardır ve hormon tahlil sonuçların belki doktoru o şekilde yönlendirmiştir diye iyi niyetli olmak istiyorum :26:

merhaba bende aynı dertten tedavi oldum ve allaha şükür 3 sene sonunda ilk tedavide hamile kaldım ilk 3 sene drlar sebep bulamamışlardı bende

ve zor bi hamilelikten sonra 31 haftalık doğdu bebeğim sadece 1650 gramdı ve doğum şişliği inince 1480 kaldı

bu tedaviden veya benden kaynaklı bi sorun değildi yanlış anlamayın dr umun ilgisizliği yüzünden vitaminsiz kalmış ve gebelik zehirlenmesi yaşamıştım

neyse bebeğim şimdi iki buçuk yaşında koca delikanlı :)

sakın sakın umudunuzu yitirmeyin ve kendinizi üzmeyin

arkadaşlar,

ben de 3 yıldır uğraşıyorum,4. aşılamam pozitif sonuçlandı. sakın umudunuzu kaybetmeyin, olacağına inanın ve doktorunuza güvenin.

28 yaşımdayım ve 2 yıllık evliyim (temmzuda 2 olacak)
bir yildrır çabalıyoruz bebek için ve 1 yılda sadece 1 kez yumurtam oluşup çatladı
geçen ay sonun da bana doktorum mucize bir ilaç verdi GLUKOFEN
bir ay kullanmanın sonunda mucizem geldi
şoktayım inanın
o kadar umutsuzdum mu bebeğim olmayacak diye
Alalhım tez zamanda isteyen tüm arkadaşalrıma herkese tattrısın bu duyguyu
bu ilacı kullanmıyorsaznız da lütfen doktorlarınla konuşun ve isteyın şiddetle
bakın ilk aydan hamile kaldım
Allahıma binlerce kez şükür
ADını bildiğim bilmediğim herkes duamda:nazar:
ben de kucağıma alacağım günü görürürm inşalalh

28 yaşımdayım ve 2 yıllık evliyim (temmzuda 2 olacak)
bir yildrır çabalıyoruz bebek için ve 1 yılda sadece 1 kez yumurtam oluşup çatladı
geçen ay sonun da bana doktorum mucize bir ilaç verdi GLUKOFEN
bir ay kullanmanın sonunda mucizem geldi
şoktayım inanın
o kadar umutsuzdum mu bebeğim olmayacak diye
Alalhım tez zamanda isteyen tüm arkadaşalrıma herkese tattrısın bu duyguyu
bu ilacı kullanmıyorsaznız da lütfen doktorlarınla konuşun ve isteyın şiddetle
bakın ilk aydan hamile kaldım
Allahıma binlerce kez şükür
ADını bildiğim bilmediğim herkes duamda:nazar:
ben de kucağıma alacağım günü görürürm inşalalh

canım hayırlı olsun bebişin sanırım sende ocak annesi olacaksın hayırlısı ile inşallah rabbim tüm hamilelere sağlıkla çocukalrını kucaklarına alıp büyütmeyi tüm isteyenlerede en kısa zamanda bu duyguyu yaşamayı nasip etsin inşallah .. sana katılıyorum bende glukofen kullandığım ilk ay sürpriz bir şekilde hamile kaldım hatta doktorumla konuştu tedaviye başlamak için dr adet olunca 3. günü gel dedi ben bekle bekle adet olacam ama bir baktım hamileyim benim için geröek bir mucize hayatımın en büyük sürprizi ne olur umutsuz olmayın hiç bir zaman rabbim ol dediği zaman oluyor Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah amin

canım hayırlı olsun bebişin sanırım sende ocak annesi olacaksın hayırlısı ile inşallah rabbim tüm hamilelere sağlıkla çocukalrını kucaklarına alıp büyütmeyi tüm isteyenlerede en kısa zamanda bu duyguyu yaşamayı nasip etsin inşallah .. sana katılıyorum bende glukofen kullandığım ilk ay sürpriz bir şekilde hamile kaldım hatta doktorumla konuştu tedaviye başlamak için dr adet olunca 3. günü gel dedi ben bekle bekle adet olacam ama bir baktım hamileyim benim için geröek bir mucize hayatımın en büyük sürprizi ne olur umutsuz olmayın hiç bir zaman rabbim ol dediği zaman oluyor Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah amin

ne mutlu sana da canım
Allahım kucağımıza almayı göstersin
o kadar umutsuzdum ki anlatamam san
ama çok şükür bu ilaç mucizeymiş gerçekten
ve ben bu ilacı bir başka topikten bahar diye bir arkadaşım sayesinde istedım doktordan
ALlah ondan da bin kere razı olsun

kızlar ben de metformin kullanmak istiyorum ama bu ilaçlar iştah kesip zayıflatıyor diye duydum. ben zaten iştahsız ve zayıf biriyim. bi de yazın yemeyince tansiyonum düşüyo, fenalık geliyo. zayıflarda da mutlaka iştah kesiyo mu bilgi verir misiniz??? Allah yardımcınız olsun, hayırlısıyla bebişlerinizi kucağınıza alın inş:)

kızlar ben de metformin kullanmak istiyorum ama bu ilaçlar iştah kesip zayıflatıyor diye duydum. ben zaten iştahsız ve zayıf biriyim. bi de yazın yemeyince tansiyonum düşüyo, fenalık geliyo. zayıflarda da mutlaka iştah kesiyo mu bilgi verir misiniz??? Allah yardımcınız olsun, hayırlısıyla bebişlerinizi kucağınıza alın inş:)

canım sanada Rabbim şifa versin hayırlısıyla sanada nasip etsin inşallah isteyen herkesede o ilacın yan etkileri ama bana hiç uğramadı malesef balık etli biriyim dr zayıflatabilir bu ilaç dediğinde çok sevinmiştim ama öyle olmadı canım biraz mide bulantılarım oluyordu özellikle sabahları ama hemen geçiyordu canım kişiye göre değişiyor yani :)

canım sanada Rabbim şifa versin hayırlısıyla sanada nasip etsin inşallah isteyen herkesede o ilacın yan etkileri ama bana hiç uğramadı malesef balık etli biriyim dr zayıflatabilir bu ilaç dediğinde çok sevinmiştim ama öyle olmadı canım biraz mide bulantılarım oluyordu özellikle sabahları ama hemen geçiyordu canım kişiye göre değişiyor yani :)

gece içmeyi mi gündüz içmeyi mi tercih etmeliyim?? gece uykuda sorun yaratır mı acaba? iştahı gece kesse daha iyi bi fikir gibi geldi çünkü:)

Metformini yani glucophage, glukofen tarzı ilaçları yemeklerle irlikte alırsanız bulantı yapmaz. Ben 4 aydır kullanıyorum, bir faydasını göremedim. Kilo da vermedim. Doktor yazarken kilo verebilirsin demişti oysa. Herkeste farklı etkileri var demekki. Bir de başlarken ilk günler birer tane almakt fayda var, baktınız rahatsız etmiyor ikiye çıkarabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar;
Ben 6.5 yıldır evliyim ve 15 aydır da korunmuyoruz..eşimin sperm sayısı normal ama bende pco olduğu için bebeğimize kavuşamıyoruz...ben 7-8 ay normal yolla denedikten sonra 3-4 ay kadar klomen tedavisi gördüm son ayında günde 4 taneye kadar çıktık ama ona ragmen her defasında 1 tane yumurtam oluştu ve çatlatma iğnesine ragmen gebe kalamadım doktorum rahim filmi istedi, bundan 1.5 ay önce cektirdim, tüplerim açık hiçbir sorun yok..cektirdiğim ay hamile kalamadım bu ay ise beklemedeyim...suan 30. günüm ve adetlerim cok düzensiz oldugu için ne zaman adet olacağımı kestiremiyorum ve bu beni çok geriyo!! 15 aydır her ay bir ümit beklemekten gercekten cok yoruldum!!!
rahim filminden sonra doktorum 1-2 ay bekle sonra da aşılama yapalım demişti, eğer bu ay adet görürsem aşılamaya gecicem ama biyandan da düşünüyorum acaba direk tüp bebek mi araştırsam...bu arada bilen arkadaşlar bana bilgi verebilirse cok sevinirm aşılama, tüp bebek ne kadara mal oluyor? aşamaları ne?

Merhaba arkadaşlar;
Ben 6.5 yıldır evliyim ve 15 aydır da korunmuyoruz..eşimin sperm sayısı normal ama bende pco olduğu için bebeğimize kavuşamıyoruz...ben 7-8 ay normal yolla denedikten sonra 3-4 ay kadar klomen tedavisi gördüm son ayında günde 4 taneye kadar çıktık ama ona ragmen her defasında 1 tane yumurtam oluştu ve çatlatma iğnesine ragmen gebe kalamadım doktorum rahim filmi istedi, bundan 1.5 ay önce cektirdim, tüplerim açık hiçbir sorun yok..cektirdiğim ay hamile kalamadım bu ay ise beklemedeyim...suan 30. günüm ve adetlerim cok düzensiz oldugu için ne zaman adet olacağımı kestiremiyorum ve bu beni çok geriyo!! 15 aydır her ay bir ümit beklemekten gercekten cok yoruldum!!!
rahim filminden sonra doktorum 1-2 ay bekle sonra da aşılama yapalım demişti, eğer bu ay adet görürsem aşılamaya gecicem ama biyandan da düşünüyorum acaba direk tüp bebek mi araştırsam...bu arada bilen arkadaşlar bana bilgi verebilirse cok sevinirm aşılama, tüp bebek ne kadara mal oluyor? aşamaları ne?

canım öncelikle tez zamanda bebeğine kavuşman dileğiyle

metformin içerikli ilaçları denediniz mi hiç?
ben de 3 ay klomen kullandım ve yumurtam yeterince gelişmedi iğne bile olamadım
ama çok şükür ki glukofenle ilk ayımda hamile kaldım
acaba denesen mi sen de bu ilacı

Back
X