pkos olup hamile kalan arkadaşlar buraya

• Konu Sahibi Konu Sahibi hafsaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selam arkadaşlar bende sizin gibi pko hastasıyım. 2,5yıllık evliyim pko olduğumu evlenmeden 3 yıl önce öğrendim o zaman adet düzensizliğim vardı. doğum kontrol hapı kullanıyordum. evdendikten sonra bebek istediğimiz ve bu sorunumu bildiğimiz için hemen tedavi olmaya başladık. eşimde bir sorun yok.doktorum önce hap ve sonra iğne tedavisine başladı 8 ay hiçbir sonuç alamadık yumurta yeterince gelişmiyordu.doktorum laparoskopi olmaktan başka çaren yok dedi. ve yumurtalığın üzerindeki kistlerin bir kısmını yaktı ve ben bu ameliyattan çok iyi sonuçlar aldım ertesi aydan itibaren öncelikle düzenli olarak adet olmaya ve olgun yumurta üretmeye başladım ama 6 ay gebelik yine oluşmadı.maddi ve manevi bu tedavi bizi çok yoruyor ve yıpratıyordu o yüzden direk aşılama yapmadan tüp bebek tedavisine geçti ilk denemede üçüz tuttu ama doktorum riskli bir gebelik olacağını söylediği için bebeklerden birine redüksiyon uygulandı çok zor bir karadı ama diğer ikisinin daha sağlıklı olması için bunu yapmak zorundaydık.gebeliğim çok iyi ve sorunsuz geçiyordu ama ben bebeklerimi 22 haftasında kaybettim rahim ağzı yetmezliği yüzünden bizim için en yıpratıcı olanı bu oldu bebeklerimi kaybedeli 9 hafra geçti ama ben hala onları unutamıyorum:(((( şimdi tek tesellim dondurulmuş 11 yumurtam daha var onları en kısa zamanda deneyip tekrar hamile kalabilmek inşallah başarırım.. bu sefer rahim ağzına dikiş atılıcak ve istirahat etmem gerekecek.umarım ben ve isteyen herkes en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde kucağına alabilir bebişlerini..ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN ARKADAŞLAR.

ben 9 yildir evliyim ama ilk 4 yil korunduk. 5 sene once pko oldugumu ogrenince dogum kontrol hapini biraktim ve glukofen kullanmaya basladim. ilk ayda dogal olarak hamile kaldim. cok guzel gidiyordu ama rahim yetmezligi yuzunden 5,5 aylik hamileyken erken dogum yaptim ve oglum yasamadi. daha sonra rahim yetmezligi icin ameliyat oldum ve rahmim icerden dikildi, o sorunu cozduk. daha sonra hamile kalmakta zorluk cektik ve asilama olmasina karar verdik, ilk asilamada ogluma hamile kaldim. Hamilelik boyunca da glukofen kullandim , PKOs olan herkes mutlaka ilk 3 ay glukofen kullanmali yoksa buyuk ihtimalle erken dusuk oluyor. Oglumu sonuna kadar tasidim ve simdi 16 aylik. sonra baska nedenden tup bebek yaptirmak zorunda kaldik ve su anda 10,5 aylik ikizlere hamileyim. yani dogal, asilama ve tup bebekle kaldim hamile. Siz de kalirsiniz ama yeter ki glukofen veya glukofage kullanin, hem hamile kalirken hem hamilelikte ve kilolarinizi vermeye calisin. Gerekirse yumurtlama icin klomen kullanin. Bol sans.

haklısın kralice1976 banada doktorum zaten tedaviye başladığımdan beri ve hamileliğimin ilk üç ayında glukofen kullandırdı.şu anda da kullanıyorum yeni bir hamilelik öncesi yani. benim şu anki sorunum seninde bahsettiğin gibi rahim ağzı yetmezliği bende 2 ay önce 5.5 aylık ikiz bebeklerimi kaybettim.şimdi dondurulmuşlarla denemeyi bekliyorum. sana birşey sorucam benim doktorumda dikişle ilgili olarak bana birçok doktorun bilmediği içerden ama alttan değişik bir yöntem kullanıcağını söyledi senin dikişinde böylemiydi? nasıl yapıldı beni bilgilendirirsen sevinirim canım...

Hamilelik boyunca da glukofen kullandim , PKOs olan herkes mutlaka ilk 3 ay glukofen kullanmali yoksa buyuk ihtimalle erken dusuk oluyor.

sevgili kraliçe,bu cümlen nasıl içimi yakıyor,kelimelerle anlatamam.çünkü iki yıl boyunca akıttığım gözyaşlarımı dindiren hamileliğim ağustosta sona erdi. glukofeni bıraktım ve bebeğim artık yok. senağlama
ben hamile kalamama şikayetiyle 2 yılda 3 doktora gittim,3'ü de hiç bir engelimin olmadığını söyledi.nihayet 4. doktorumdan pkos olduğumu öğrendim.bana glukofen,gonaphene ve progestan verdi.ilaçları hamilelik esnasında kullanma konusunu danışmadım,o da birşey söylemedi.haziran adetimle beraber ilaçlara başladım.temmuz ayında hamile olduğumu öğrendim ve doktorumu aradığımda bir kaza geçirdiğini,hastaneye ne zaman döneceğinin belli olmadığını öğrendim.mecburen başka bir doktora gittim,yaşadıklarımı anlattım.hamilelikte fazla kilo almamak için glukofene devam etmek istediğimi belirttim,bana bu ilacın tartışmalı bir ilaç olduğunu,doktoruma sormamı söyledi.doktoruma ulaşamıyordum,ilacın prospektüsünde de hamileler kullanamaz yazınca ilacı bıraktım.9. haftamda rutin kontrolüme gittiğimde bebeğimin çoktan öldüğünü öğrendim ve kürtaj oldum.geçen hafta kendi doktorumu gördüm nihayet ve bana hamileliğimde bu ilacı kullanmam gerektiğini söyledi.
kader diyorum sadece,diyecek başka bir şeyim yok. :1no2:

arkadaşlar yaklaşık 16 yıllık pkos hastasıyım zayıflamayı başardım ve yaklasık 6 yıldır zayıfım 1 yıllık evliyim hala yasmin kullanıyorum ve ilaçla adet oluyorum kullanmadıgım zaman en fazla 2 ayda bir det oluyorum bebek olayına henüz başlamadık dilerim hepimiz bir gün anne oluruz

haklısın kralice1976 banada doktorum zaten tedaviye başladığımdan beri ve hamileliğimin ilk üç ayında glukofen kullandırdı.şu anda da kullanıyorum yeni bir hamilelik öncesi yani. benim şu anki sorunum seninde bahsettiğin gibi rahim ağzı yetmezliği bende 2 ay önce 5.5 aylık ikiz bebeklerimi kaybettim.şimdi dondurulmuşlarla denemeyi bekliyorum. sana birşey sorucam benim doktorumda dikişle ilgili olarak bana birçok doktorun bilmediği içerden ama alttan değişik bir yöntem kullanıcağını söyledi senin dikişinde böylemiydi? nasıl yapıldı beni bilgilendirirsen sevinirim canım...

merhabalar canım bebeklerını uzuldum canım ne dıyecegımı bılmıyorum

ben 9 yildir evliyim ama ilk 4 yil korunduk. 5 sene once pko oldugumu ogrenince dogum kontrol hapini biraktim ve glukofen kullanmaya basladim. ilk ayda dogal olarak hamile kaldim. cok guzel gidiyordu ama rahim yetmezligi yuzunden 5,5 aylik hamileyken erken dogum yaptim ve oglum yasamadi. daha sonra rahim yetmezligi icin ameliyat oldum ve rahmim icerden dikildi, o sorunu cozduk. daha sonra hamile kalmakta zorluk cektik ve asilama olmasina karar verdik, ilk asilamada ogluma hamile kaldim. Hamilelik boyunca da glukofen kullandim , PKOs olan herkes mutlaka ilk 3 ay glukofen kullanmali yoksa buyuk ihtimalle erken dusuk oluyor. Oglumu sonuna kadar tasidim ve simdi 16 aylik. sonra baska nedenden tup bebek yaptirmak zorunda kaldik ve su anda 10,5 aylik ikizlere hamileyim. yani dogal, asilama ve tup bebekle kaldim hamile. Siz de kalirsiniz ama yeter ki glukofen veya glukofage kullanin, hem hamile kalirken hem hamilelikte ve kilolarinizi vermeye calisin. Gerekirse yumurtlama icin klomen kullanin. Bol sans.

canım ya Allah analı babalı buyutsun

bısey soracaktım emzırme donemınde glukofen kullanmaya devam ettın mı

arkadaşlar yaklaşık 16 yıllık pkos hastasıyım zayıflamayı başardım ve yaklasık 6 yıldır zayıfım 1 yıllık evliyim hala yasmin kullanıyorum ve ilaçla adet oluyorum kullanmadıgım zaman en fazla 2 ayda bir det oluyorum bebek olayına henüz başlamadık dilerim hepimiz bir gün anne oluruz

sen canım gene 2 aya bır goruyormussun ben hapsız goremıyordum kı onemlı olan içini ferah tutmak herkes anne olacak ben buna ınanıyorum

Hamilelik boyunca da glukofen kullandim , PKOs olan herkes mutlaka ilk 3 ay glukofen kullanmali yoksa buyuk ihtimalle erken dusuk oluyor.

sevgili kraliçe,bu cümlen nasıl içimi yakıyor,kelimelerle anlatamam.çünkü iki yıl boyunca akıttığım gözyaşlarımı dindiren hamileliğim ağustosta sona erdi. glukofeni bıraktım ve bebeğim artık yok. senağlama
ben hamile kalamama şikayetiyle 2 yılda 3 doktora gittim,3'ü de hiç bir engelimin olmadığını söyledi.nihayet 4. doktorumdan pkos olduğumu öğrendim.bana glukofen,gonaphene ve progestan verdi.ilaçları hamilelik esnasında kullanma konusunu danışmadım,o da birşey söylemedi.haziran adetimle beraber ilaçlara başladım.temmuz ayında hamile olduğumu öğrendim ve doktorumu aradığımda bir kaza geçirdiğini,hastaneye ne zaman döneceğinin belli olmadığını öğrendim.mecburen başka bir doktora gittim,yaşadıklarımı anlattım.hamilelikte fazla kilo almamak için glukofene devam etmek istediğimi belirttim,bana bu ilacın tartışmalı bir ilaç olduğunu,doktoruma sormamı söyledi.doktoruma ulaşamıyordum,ilacın prospektüsünde de hamileler kullanamaz yazınca ilacı bıraktım.9. haftamda rutin kontrolüme gittiğimde bebeğimin çoktan öldüğünü öğrendim ve kürtaj oldum.geçen hafta kendi doktorumu gördüm nihayet ve bana hamileliğimde bu ilacı kullanmam gerektiğini söyledi.
kader diyorum sadece,diyecek başka bir şeyim yok. :1no2:

inşallah en kısa zamanda tekrar yasarsın canım hamıleyım dedıgını duyarız

selam...kendimi görür gibi oldum sende:) benim de 6 yaşında bir kızım var ve pko yum..aşılama ile gebe kalamadım ve glukofen içerek gebe kaldım bende yıllar önce..hatta aynen sende olduğu gibi korundum bi de d.kontrol hapı alarak..şimdi 2. bebek istiyoruz ve tedavi görüyorum..nedense dr.um glukofen vermedi bu sefer..sadece klomen aldım ve dün yumurtam 20 mm idi..ikiz ben de çok istedim inan..herşeyden önce bir daha şu stresi yaşamak istemediğim için..her ay ayrı bir stres..oğluşunu Allah bağışlasın çok tatlı Maaşallah..
sevgilerimlea.s.

mrb arkadaşlar bende pcosum ganophen kullanarak normal yolla hamile kaldım ama malesef 7 haftalık düşük yaptım bizlerin düşük riski daha fazla o yüzden daha dikkatli olmak lazım şimdi tekrar tedaviye başladım bu ay ama yumurta çatlamamış kist olmuş adetim 10 gün geçti ama hala yok dr adet söktürücü verdi adetim gelince malesef doğum kontrol hapı kullanıcam kist tedavisi için o yüzden çok üzülüyorum çok zor zamanlar geçiriyoruz ve bizi de bizden başka anlayan yok helede çevreden o kadar çok soruluyo ki sanki onlara neyse sanki kendileri bakçaklar en kötüsü çevre baskısı bence

arkadaslar bende daha önce yazmistim simdi yeni bilgilerle yine aranizdayim...
kisaca geciyim bende olup bitenleri..5 yildir pcos var ve 18 aylik evliyim.evlenmeden önce dogum kontrolü biraktim ve sadece glukofen almaya devam ettim...hala hamile kalamadim.son testlerimde eskisi gibi testosteron hormonum yüksek cikmadi androjen ilk defa yüksek cikti.kilo vermeye gayret ediyorum..glukofene devam ediyorum..agustostan beri adet olamadim,sadece akintilarim cok..rahmimde herhangi bir sorun aksine bebegin tutunmasi icin cok güclü cikti allahima sükür...almanyda yasiyoruz,esim pcos hakkinda genis bir arastirma yapti ve sizinle paylasmak istedim....
1-metformin tedavisi kesinlikle birakilmamali(hamilelikte dahil ancak doktor esliginde)
2-sigara icilmemeli
3-kilo verilmeli
4-bol bol bollllllllll(özellikle belirtmem gerekiyor bende cok sasirmistim)SU icilmeli
5-kesinlikle cok fazla yorulmamali
6-kasik bölgesi ve ayaklar yaz kis cok sicak tutulmali

bende son 4 secenegi duydugumda cok sasirdim ancak gercekten cok kesin bilgiler bunlar canlarim..insallah en yakin zamanda hayirlisiyla hamis kalabiliriz..tek dilegim hepimiz icin bu...

arkadaşlar merhaba ben siteye yeni üye oldum bende pkoluyum ama benim bunu öğrenmem biraz ilginç oldu evlendikten 3 ay sonra rutin jinekolojik muayne için doktora gittim bebek istediğimizi herhangi bir sıkıntı yada tedavi vs. gibi bir aksaklık olup olmadığını öğrenmek istedim doktorumsa bana herşeyin çok güzel ve sağlıklı olduğunu 6 içerisinde hamile kalabileceğimi söyledi ve 5 ay sonra adet gecikmesi yaşadım kan testi yaptırdım sonuç negatif :çok üzgünüm: sonraki ay yine gecikme ve tabi ben doktorun kapısında muayene ve birkaç ilaç hala pkolu olduğumu söylemedi.gecikmeden sonra tekrar gittiğimde zahmet edip pko lu olduğumu söyledi çok şaşırdım.bunun nasıl olduğunu 6 önce hiç birşey olmadığını söylediğini hatırlattığımda benim yanıldığımı mutlaka bu durumu söylemiş olduğunu bana iletti sonra dosyamı incelediğinde aaa daha önce böyle bişey yokmuş dedi ben bundan bişey anladım neyse arkadaşlar hikayem uzun biraz tedaviden sonra bana şimdide yeni kist oluşmuş git bikaç ay gelme dedi bu adam beni allak bullak etti şimdi çok kötü bir pisikolojiyle dolaşıyorum ve kimsenin beni anlamadığını düşünüyorum iyiki sizler varsınızzzzzzzz

bende yeni üye olduk,kardeşim tavsiyetti burayı.iyikide olmuşum yanlız olmadımı anladım.bayramdan sora düğünüm var ve pkoluyum.bakalım zaman ne göstercek.herkez için hayırlısı.

bende pcosluyum arkadaşlar tüp bebek yaptırdık ilk denemede negatif sonuç aldık şu an beklemedeyiz Allah isteyen herkese hayırlı sağlıklı bebişler versin

arkadaslar bnde pko hastasıyım cok doktora gittim hep kan istediler en sonunda özele gittim ordaki doktor bi süreden sonra serephone o bittikten sonra catlatma iğnesi vurdu ama oda olmadı psikolojim cok bozulmustu bi süre gitmicem doktora.bide bn evlendikten sonra cok kilo aldım veremiyorum napcagımı bilmiyorum.bir cok kişiden sogan suyu ile fayda gördüklerini duydum ondan yapıcam inş banada dua edin :43::42:

bende pkoluyum arkadaşlar 5 yılık bi mücadelenin tedavilerinin operasyonların ardından ilk tüp bebek denemem de çok şükür rabbime hamile kaldım :16::16:
bi dış gebelik geçirdim 8 haftalıktı ameliyatla alınmak zorunda kaldı ve sağ tüpüm de gitti sonrasın da rahim filmleri sayısız yumurta takipleri laparoskopi ve histereskopi 3 olumsuz aşılamam ardından gelen mutluluk:49: hiç pes etmedim 5 yılım dr hastanelerde geçti yediklerimi içtiklerimi saymıyorum bile :1::1:
geçen seneden beri glifor kullanıyorum onun sayesinde kilo verdim hamile kaldım ve hala da kullanıyorum :34:rabbim inşş bebeğimi kucağıma almayı nasip eder :16:olmayanlarda tez vakitte nasip etsin :16:

Merhaba hatunlar,
Benim hipofiz bezimde micro adenomalar var 3 tane...
Bu da prolaktin salgılıyor ve pkos a neden oluyor
Nişanlanma yolundayım ve erk arkım çocuk isteyen biri...
PKOSlu olup ya da bnm gibi adenomları olup da hamile kalan bebişi olan var mı ???
Lütfen....:43:

Bende 4 yillik ewliyim ve pkos luyum malesef.denedigim yontem ve tedavilerin haddi var hesabi yok . Bebek sahibi olabilmek icin her yola basvurduk.once klomenlerle yumurta catlatmayla denedik olmadi.4 kez asilama denedik her birinde umutlandik ama olmadi.en sonunda tup bebege gittim.yumurtlama döngüsü nu normale cevirmek icin her turlu bitkisel kürü denedim .Tüp bebekte gebe kaldim ve 11 haftalikken benim kucuk melegimin kalbi durdu ve onu benden aldilar.aylarca kendime gelemedim.acikcasi tekrar gitmeye cesaret de edemedim.neyse bende zayiflamaya karar verdim.ozguven acisindan. bu arada 171 boyum kilomda 63 du.glifor basladim hem zayiflarim hemde belki yumurtalari calistirir dedim.3 ay araliksiz kullandim veeeee o kadar tedaviye cevap vermeyen ben su an 6 haftalik dogal gebelik sureci icindeyim.hala inanamıyorum. ? ? Bilmiyorum psikolojik olarak rahatlamam mi sağladı yoksa glifor mu etkili oldu ama su an kucuk mucize mi tasiyorum .benden size bir umut olsun istedim....

Back
X