- Konu Sahibi hafsaa
selam arkadaşlar bende sizin gibi pko hastasıyım. 2,5yıllık evliyim pko olduğumu evlenmeden 3 yıl önce öğrendim o zaman adet düzensizliğim vardı. doğum kontrol hapı kullanıyordum. evdendikten sonra bebek istediğimiz ve bu sorunumu bildiğimiz için hemen tedavi olmaya başladık. eşimde bir sorun yok.doktorum önce hap ve sonra iğne tedavisine başladı 8 ay hiçbir sonuç alamadık yumurta yeterince gelişmiyordu.doktorum laparoskopi olmaktan başka çaren yok dedi. ve yumurtalığın üzerindeki kistlerin bir kısmını yaktı ve ben bu ameliyattan çok iyi sonuçlar aldım ertesi aydan itibaren öncelikle düzenli olarak adet olmaya ve olgun yumurta üretmeye başladım ama 6 ay gebelik yine oluşmadı.maddi ve manevi bu tedavi bizi çok yoruyor ve yıpratıyordu o yüzden direk aşılama yapmadan tüp bebek tedavisine geçti ilk denemede üçüz tuttu ama doktorum riskli bir gebelik olacağını söylediği için bebeklerden birine redüksiyon uygulandı çok zor bir karadı ama diğer ikisinin daha sağlıklı olması için bunu yapmak zorundaydık.gebeliğim çok iyi ve sorunsuz geçiyordu ama ben bebeklerimi 22 haftasında kaybettim rahim ağzı yetmezliği yüzünden bizim için en yıpratıcı olanı bu oldu bebeklerimi kaybedeli 9 hafra geçti ama ben hala onları unutamıyorum
((( şimdi tek tesellim dondurulmuş 11 yumurtam daha var onları en kısa zamanda deneyip tekrar hamile kalabilmek inşallah başarırım.. bu sefer rahim ağzına dikiş atılıcak ve istirahat etmem gerekecek.umarım ben ve isteyen herkes en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde kucağına alabilir bebişlerini..ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN ARKADAŞLAR.