PKOS olupta umutlarını kaybedenler dertleşelimli...........:(((((((

merhaba arkadaşlar ben adet olmaya başladığımdan beri düzensiz görüyorum doktor pko dedi bekarken önemsemiyordum ama avlenipde çocuk sahibi olmaya karar verince önemsemeye başladım 2 yıllık evliyim bu yüzden çocuğum olmadı soğan suyu içtim yasmin hapını kullandım ve kisti geçiren ne kadar tedavi varsa uyguladım ama maalesef bi süre geçiyo ama tekrar devam ediyo işin kötüsü doktora gidiyorum yumurtamın olgunlaşıp çatladığını söylüyo ama yine olmuyo eşimdede sperm hareket azlığıda var ilk zamanlar çok sıkıntısını yaptım hamilelere sinir oluyodum çocuk konusu geçince ağlıyodum filan ama artık umudum var kendime sıkıntı yapmıyorum önce eşim bana moral verirdi şimdi ben ona veriyorum bir gün elbet benimde çocuğum olacak sabırla bekliyorum allah dünyada sınav veriyo ya sabrımızı ölçmek için benimkide bu isyan etmiyorum şükrediyorum daha kötüsüde olabilirdi diye vede çoook inanıyorum anne olacağıma inşallah en kısa zamanda size bende hamile olduğum haberini veririm

Merhaba Kardelen, ben de 2hafta önce öğrendim pkolu olduğumu.Bahsettiğin psikolojik geçişleri ben de iki haftadır yaşıyorum.Gerçi ben henüz çocuk yapmayı denemeye doktorun söylemesiyle yeni başladım ve ortada olumsuz ya da olumlu birşey yok, hastalığın bendeki seyri henüz belirsiz.Tek bildiğim 5senedir uğraştığım kilo alıp verme durumumu, epilasyon sıklığımı, saç dökülmelerimi pkoya borçlu olduğum.Senelerdir doktorlara gidiyorum,çeşit çeşit tahliller yapılıyor ama hiçbirinin sebebi bulunamıyordu.Evlenip adet olamama ve kasık ağrılarıyla jinekoloğa gidince belli oldu. Zaman çabucak geçsin ve hastalığın çocuk yapmama etkisinin olup olmayacağını öğreneyim istiyorum.

çocuk oluyo ama bi süre bekliyosun sabrımız ölçülüyo işte hiç üzülme tamam hiç kolay bişey değil biliyorum heleki etrafında çocuğu olduğu için çok şanslı olduğunu söyleyen ukala arkadaşların varsa seni kıskandırmak için elinden geleni yapıyolarsa şimdi onlarada cevabım aynı olacak ama daha zamanı değil şimdi çocuksuzluğun tadını çıkarıyorum kocamla rahat geziyorum sizin gibi paçama yapışmıto bu yüzden gezmekten illallah etmiyorum diye sabret ve dua et allah hiçbir duayı karşılıksız bırakmaz unutma

arkadaşlar bu umutsuzluğu anlamıyorum.size umut olurmuyum bilmiyorum.bendede kızlığımdan beri pko var.bekarken umursamadım ama evlenince karşıma çıktı ilk bebeğimi 2 ay istedikten sonra doğal yolla oldu üstelik 27 tane minik kistçiğim vardı kiloluydum tüylenmem vardı tek şansım yumurtam çatlıyordu.5 yıl geçti ikinci bebeği istedik ama kolay olmadı.biliyorum biz o kadara razıyız diyeceksiniz ama zaman geçmedi tam 6 ay bekledik.sonra bi infertilite uzmanına gittim.bütün tahlillerim yapıldı bu arada adet düzensizliğimde 3 yıldır devam ediyordu.hiç umudum yoktu ve 10 kilo daha eklenmişti o kilolara.doktor bana en kolay ve ilk çareyi glucophage olraka gösterdi.hemen başladım.tabi dayanmak gerekiyo çünkü lanet bi ilaç.5 gün sonra adet gördüm.1 ay geçti bende tık yok.hemen eczaneye koştum bi test aldım eve gelip yaptım.ikinci çizgi çok silikti.sağlık ocağına koştum.dururmumu anlattım 3 defa tekrar ettiler sonuç hep aynı2. çizgi silik.çok küçük olabileceğini söyledi doktor.akşama bi koşuda kan tahlili yaptırdım.evet bebeğim 1 hafta 10 gün önce tutunmuştu bana.kistler yüzünden düşük tehdidim var ama umrunda değil çünkü benim umudum var bebeğim bana tutunacak biliyorum.şimdi hep yatıyorum ama buna değecek inanıyorum.sizlere umut olurmu bilmem.rabbim herkese aratmadan buldursun.hepiniz için duacıyım...

arkadaşlar bende pko luydum 5 yıllık evliyim benimki iyice ilerlemişti evlenmeden öncede vardı hiç adet olmuyordum aşırı kiloluydum 80 kg 3 defa aşılama yaptım olmadı sonra tüp yapmaya karar verdik dr pko liler daha iyi sonuç alıyor dedi ve geçen ay yaptık çok şükür 6 haftalık hamileyim bugün keseye baktırdık allah isteyen herkeze versin sadece sabır ve dua benim hiç umudum yoktu aşılamam tutmayınca kesin buda tutmaz dedim ama rahat olun tıp çok ilerledi rahmi olmayanlara bile rahim nakli yapıyorlar ki pko o kadar da kötü deil hepinzi öptüm .s.

arkadaslar merhaba ben yeni katıldım aranıza benim derdımde aynı malesef.pko.isminden bıle bıktım artık.2,5 yıllık evlıyım hamıle kalamıyorum.30 yasındayım işin kotusu tedavı olmadım ilaç kullanamıyorum.daha doğrusu hap içemıyorum kusacak gıbı oluyorum esımın sperm testı normal çıktı.ben bişey öğrenmek istiyorum ilaç felan kullanmadan dırek asılamaya baslasak oluyor mu çünkü sabrım kalmadı artık.bırde tedavılerde adet sokturucu ve seker hapı sonuçta.bilmıyorum ya kafamda karısıyor.nereden baslayacagımıda bılmıyorum insallah en kısa surede allahım isteyen herkese nasıp etsın anne olmayı insallah

kızlar bende pkoluyum ve 7 yılın sonuda normal yolla hamileyim.darısı isteyen herkese, meryem süresini okuyun ben okudum ve rabbim nasip etti şükürler olsun.

arkadaşlar alın size çifte umut...daha önce yazmıştım pkoluyum.bugün doktora gittim 2 tane kese görüldü.yani ikiz.gerçi daha çok küçük olduğu için bebekler görünmedi ama olsun.sonuçta pkolularda hamile kalabiliyo üstelik ayda bikaç yumurta ürettiğimiz için şansımız daha çok.yeterki tedavi olalım...darısı başınıza....

Back
X