Pkos ve Ovulasyon testleri 🫩

suedaaa1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2025
32
2
1
21
kızlar selam , 14 aylık evliyim 21 yaşındayım. kendimi bildim bileli düzensiz adet olurum yani yılda kendiliğimden bir iki kere geri kalanı söktürücüyle oluyorum. Evlendiğimden beri hiç korumuyorum çocuk istiyorum fakat henüz olmadı. hormonlarıma bakıldı amh bakıldı bir sıkıntı göremediler ultrasonla alttan muayenelerde polikistik görünümü var ama hormonlar desteklemiyor tam polikistik diyemeyiz diyorlar anlamıyorum bende. dün hsg çekildim tüplerim de açıkmış bir sıkıntı yokmuş filmin fotoğrafını da yükleyeceğim buraya. Sizce ovulasyon testi kullansam başarılı olur muyum? yoksa pkos olduğu için ovulasyon işe yaramaz mı?

Eklentiler

• 1000112355.webp
    80,8 KB · Görüntüleme: 23
Cnm pcosda yumurtalar adet olacak kadar büyüyo fakat döllenecek kadar büyümüyo. Yani ovülasyon baksan bile yumurtan döllenecek kadar büyümediği için pek başarılı olmayabilirsin. Onun için klomen ve femera yazıo doktor. Yumurta büyütmek için. Bende de pcos var klomen ve femera kullanıyorum bu ay 2 yumurtam büyüdü doktorun dediği günleri değerlendirdik. O şeklde yani doktor kontrollü ilaç kullanman gerek. Ovülasyon testinde pik görsen bile yumurta yeteri kadar büyümediği için döllenme olmaz.

gğnaşırı ilişki yasayın. ovulasyın testine gerek yok. ben de pcosla hamile kaldım. ssağlıklı beslenip bol hareket edin.

peki hangi polikinlikten randevu almam gerekiyor bunun için? jinekoloji, infertilite, tüp bebek?

peki hangi polikinlikten randevu almam gerekiyor bunun için? jinekoloji, infertilite, tüp bebek?
İnfertilite den randevu al cnm. Onlar durumuna göre tüp bebeğe yönlendiriolar. Jinekoloji de normal kadın hastalıkları problemlerine bakıolar. İnfertilite de ise çocuk sahibi olmak isteyip de 1 sene korunmasız ilişkiye rağmen gebe kalamayan hastalara bakıolar.

Bence kullan ovulasyon testini. En azından o günleri degerlendirirsin duzensizmis adetin.. pcos görüntüsüne gelince bendede görüntüsü var ama ultrasonda hafif görüntüsü alttan muayene değil. Adetlerimde düzenlidir hormon olarakta desteklemiyor. O yüzden benim doktorum çok önemli değil dedi. Ovulasyon testi de kullanıyorum her ay düzenli yumurtlama görüyorum
Merhaba.. ama pcossun dememiş pcos görüntüsünden bahsediyor sanırım hormonları iyiymiş anladığım kadarıyla. Yinede yumurta dolleneck kadar büyümüyor mudur?pcos ve görünüm ayrı şeyler diye biliyorum tam pcos dememişler

Görünüm de aynı şey cnm. Bu yüzden yumurtalar tembel ve döllenecek kadar büyümüyo

Bana kalsa hsg cektirmissin biraz daha kendim dene.. bende dün çektirdim ve kendim denemeyi düşünüyorum hatta doktorların çoğu hsgden sonra 3-6 ay arasında gebelik elde edildiğini söylüyor.. üç ay ben kendim ovulasyon testleriyle denemeyi düşünüyorum bende 15 aydır gebelik istiyorum ve doktorum banada ultrason da pcos görüntüsü var küçük yumurtaların var ama bu skıntı değil hormonların gayet güzel demişti düzenli adetimide oluyorum ve bir kez kimyasal gebelik yaşadım 6 ay önce.. çok kafaya takmamaya bak sağlıklı beslen her gün yürüyüş yap inşallah hayırlısıyla olur.. ben dikkat etmeye başladım

Görünüm de aynı şey cnm. Bu yüzden yumurtalar tembel ve döllenecek kadar büyümüyo
Banada doktorum ultrason da hafif bir görüntüsü var ama bu sorun değil demişti hormonların güzel adetin düzenli dedide ondan sordum sanada. Ve ben bir kimyasal gebelik yaşadım. Geriside gelir dedi. Tabi dün bende hsg cektirdim nolur nolmaz diye. O da temiz çıktı

Hmm anladm cnm. Görüntü dediği çok sayıda yumurta var aynı pcosdaki gibi ama tembeller. Ya aslına bakarsan bu kişiden kişiye de fark edio. Kimisi ileri derecede pcos. İlk denemede tutuo. Bünyeden bünyeye değişio. Önemli olan senin vucudun mesela ilaç kullanıyorsan o ilaçlalara nasıl tepki veriyor. Bu önemli. Yoksa benimde arkadaşlarımda pcos olan var mesela bir tanesi hiç tedavi olmadı ama pcos olduğunu biliyordu kendiliğinden hamile kaldı. Birde senin sağlıklı olmasa da bi gebeliğin oluşmuş. Gerisi gelir. Ben de 6 7 aydır tedavi oluyorum ama henüz bi gebelik oluşmadı.

Evet canım bende çok duyuyorum ilaç bir kez kullandım sonrası istemedim açıkçası geçen ay kullandım aklımda hep hsg de vardı. İlaçlara verene kadar hsg de cektireyim rahmim temizlensin dedimde öyle çektirdim anestezili şekilde. Gerçekten bunyeden bünyeye çok değişiyor doktorumda dedi hatta çok önemli değil bu pcos görüntüsü dedi. Güzel beslen dedi hamur şeker v.s dikkat ediyorum zaten herkes için geçerli bu durum sağlıklı beslenmek gerek sağlıklı kaliteli yumurtalar için.. seninde daha basindaymissin elbet olur benim 9.ayimda falan oldu kimyasal gebelik

evet benimde hsgde tüplerim açık çıktı ve amh değerim de iyiydi olması gerektiği gibiydi hormonlarımda da hiçbir sıkıntı çıkmadı çok şükür. Bu yüzden doktor bana dedi ki tam pcos diyebilmemiz için amh ve hormonlarında sıkıntı olması lazımdı yani şuan hafif pcos var dedi. Ama adet olamıyorum işte çok düzensiz 5-6 ay olmadığımı bilirim. ovulasyonda umarım güzel sonuçlar alırız. sizin doktorunuz size ne dedi?

Kesinlikle öyle cnm. Sağlıklı beslenmek ve stresten uzak durmak lazm. Çok düşünmemek lazım çünkü o zmn hiç olmuyor.

Yukarı da arkadaşın birine yazdım aslında çok önemli değil dedi bana. Zaten bir kimyasal gebeliğim olmuştu 6 ay öncesinde. Sağlıklı gebelik olur bundan sonra dediler hep ama ben dayanamadım bekleyemedim hsg çektirdim işte dün.. benim de hormonların iyi amh da iyi adetimde düzenlidir tabiki ben biraz daha sansliyimdir adetim düzenli olduğu için. Sen adetini düzenlemeye bak bence ne gerekiyorsa onun için önce biseyler kullan takviye v.s ne gerekiyorsa. Gerisi nasip kismettir elbet olur

Kesinlikle öyle cnm. Sağlıklı beslenmek ve stresten uzak durmak lazm. Çok düşünmemek lazım çünkü o zmn hiç olmuyor.
Aynen canım hatta ben kimyasal yaşadığım ay hiç beklemiyordum o ayı elemis gibiydim ister istemez düşünüyoruz ama düşünmemek gerek . Bakalım hayırlısı olsun inşallah rabbim kucaklarimizi boş birakmasin amin

Amin canm. Herşey kafada bitio. Biliyorum çok zor düşünmeden olmuyor ama en azından sürekli düşünmemek gerek. Allahım isteyen herkese nasip etsin başta da bize

Amin canm. Herşey kafada bitio. Biliyorum çok zor düşünmeden olmuyor ama en azından sürekli düşünmemek gerek. Allahım isteyen herkese nasip etsin başta da bize
Aynen canım amin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…