Pkoslular bakabilir mii???

Merhaba büyük olasılıkla pkos duruyorsunuz Çünkü pkos da yumurta tembelliği oluyor ben de Şu an tedavi Görüyorum burada da çok okuyorum o şekilde hamile kalan çok kişi var nasip kısmet işi içinizi Ferah tutun dua edin Rabbim gönlümüze göre versin

Nasıl bi tedavi ilaç tedavisi mi

Nasıl bi tedavi ilaç tedavisi mi
Şu an mesela ilaç tedavisi oldum yumurtalarımı büyütmek için femara bir ilaçtı İlk ay işe yaramamıştı 2. ay yumurtalarımı gelişti Hatta bu ay çatlatma iğnesi oldum sonuçlarımı bekliyorum Ama eğer bekar isen doğum kontrol hapları veriyorlar genelde bu Benim bahsettiğim çocuk için

Evliyim 1.5 yıldır çocuk istiyorum olmuyor. Pcos olanların çoğu adet düzensizliğinden bahsediyor ama benim adetlerim çok düzgün ve hormonlarım da normal çıktı. Sadece yumurtalıklarımın gelişmiyormuş

Olsun bazı pkosluların çok düzenli olup yumurta tembelliği de oluyormuş

Bende pcosum yumurtlama testi ile ilk denemede gebe kaldım dün öğrendim Dr gitmedim hiç bunun için şeker hastasi oldum pcosdan ötürü 2 tane şeker hapı kullanıyorum yumurtlama gördüm gün kestim haplarimi doğal yolla gebe kaldim

Maşallah biz bu ay ilaç denedik olmadı bende ara vermeyi düşünüyorum

Allah büyük umudunu yitirme tabi biraz ara ver yıpranmışsindir da olur elbet vardır onun da bir vakti zamani
Öyle tabii de insan böyle olmayacak gibi hissediyor bazen işte ben de 3 gün önce Çatlatma iğnesi vurdum dua et lütfen Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın

Öyle tabii de insan böyle olmayacak gibi hissediyor bazen işte ben de 3 gün önce Çatlatma iğnesi vurdum dua et lütfen Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın
Amin amin kuzum Allah istiyen herkese nasip etsin hep böyle dedim olursa olur olmazsa vardır rabbin bildi dedim şükür verdi sende sıkma canını varsa yiyecek lokması gelir elbet hayırlısı neyse o olsun tez zamanda kucana nasip etsin

Merhaba ben de ergenlik yıllarımdan beri PCOS ile uğraşıyorum. Kimyagerim ve bu konuda yabanci kaynaklari epey okuyup araştırdım. Öncelikle insülin direncinin olup olmadığını öğrenmeni tavsiye ederim. Insulin direnci PCOS’u tetikliyor. Şeker ve unlu gıdalardan uzak durup protein (yumurta, peynir, et, tavuk vs), sağlıklı yağlar (tereyağı, zeytinyağı, kuruyemiş), baklagiller ve sebze ağırlıklı beslenmek çok fayda sağlar. Bunun yanında multivitamin takviyesi kullanmak ve her gün 30-45 dk yürüyüş yaparak insulin direncini kirabilirsin. İnsulin direncini kirmak icin metformin de (seker hastaligi icin hap) destekleyici bir secenek olabilir. İnsulin direnci yoluna girince hormonlar ve yumurtlama da duzene giriyor. Bir de myo-inositol diye bir takviye kullanmani cok tavsiye ederim. Bu takviyeyi gunde 4g kullanmanin PCOSlu kadinlarda insulin direncini kontrol altina alarak hormanlari dengeye getirdigi, yumurta kalitesini arttirdigi ve gebelik ihtimalini arttirip sonrasinda ise dusuk riskini azalttigi gosterilmis. Umarım bu bilgiler faydalı olur. Tabi bahsettigim ilac ve takviyeyi once doktora danismak lazim. Forumda bu konuyu okuyan tüm PCOS’lu kızkardeşlerime en kısa zamanda sağlıkla bebislerine kavuşmak nasip olsun

Çok açıklayıcı konuşmuşsun Çok teşekkür ederim Bilgilerin için Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın

Arkadaslar merhaba bende pko var 2 yildir gebe kalamiyorum hormonlar normal yumurtluyorum progesteron baktirdim bu ay 12.1 cikti ne yapacagim yardimci olurmusunuz

Arkadaslar merhaba bende pko var 2 yildir gebe kalamiyorum hormonlar normal yumurtluyorum progesteron baktirdim bu ay 12.1 cikti ne yapacagim yardimci olurmusunuz
Öncelikle kendine iyi bir doktor bulman lazım benim yüksekti epey ilaçla düştü bebek için herhangi ilaç bir iğne vb.bisi kullandın mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…