plasenta previa

pekersfatma

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2016
4
1
1
41
merhaba arkadaslar, ilk kez buraya bi konu giriyorum. ben ilk dogumumu 1 yil önce sezaryenle yaptım ve plasenta previa totalis teshisiyle doğurdum simdi yine hamile oldugumu öğrendim. doktorum ikinci bebekte pasentanin rahim tüpler ve yumurtalara yapışık olma riskinin daha yuksek oldugunu söylemişti. benim gibi olanlar varsa lutfen yardimci olurmusunuz ne yapmalıyım

merhaba arkadaslar, ilk kez buraya bi konu giriyorum. ben ilk dogumumu 1 yil önce sezaryenle yaptım ve plasenta previa totalis teshisiyle doğurdum simdi yine hamile oldugumu öğrendim. doktorum ikinci bebekte pasentanin rahim tüpler ve yumurtalara yapışık olma riskinin daha yuksek oldugunu söylemişti. benim gibi olanlar varsa lutfen yardimci olurmusunuz ne yapmalıyım
hayırlı olsun. Sizin yapabileceğiniz tek şey doktoru dinlemek.

ZINLAYAPAY ZINLAYAPAY Teşekkürler. böyle birsey yaşadınızmi elbeteki doktorumu dinleyecegim ama başına gelmis olanlardan senaryoları duymak istiyorum biraz rahatlamaya ihtiyacım var korkuyorum

İlk bebeğimde plesentaya dair hiç bir sıkıntı toktu ikinci gebeliğimde plesentam rahme yapışık durumdaydı ve kanamalı zamanlardan sonra çok şükür çıktı yukarı. Korkma her gebelik bir olmuyor. Dr bana bebeğin yerleşimine göre plesentaya yerini alıyor bebek büyüdükçe onu itip çıkarıyor bazen çıkmadığı oluyor. En kötü ihtimal sezeryan olursun bu anormal bi durum değil demişti

İlk bebeğimde plesentaya dair hiç bir sıkıntı toktu ikinci gebeliğimde plesentam rahme yapışık durumdaydı ve kanamalı zamanlardan sonra çok şükür çıktı yukarı. Korkma her gebelik bir olmuyor. Dr bana bebeğin yerleşimine göre plesentaya yerini alıyor bebek büyüdükçe onu itip çıkarıyor bazen çıkmadığı oluyor. En kötü ihtimal sezeryan olursun bu anormal bi durum değil demişti
Teşekkürler hemserim bende Annem tarafından Pazar'lıyım. inşallah yukarda kalmayı başarır sorunsuz bir gebelik olur Kadir oğlum daha çok küçük onu bırakıp hastanelere düşürmesin Rabbim.

Teşekkürler hemserim bende Annem tarafından Pazar'lıyım. inşallah yukarda kalmayı başarır sorunsuz bir gebelik olur Kadir oğlum daha çok küçük onu bırakıp hastanelere düşürmesin Rabbim.
Amin canım korkma rahat ol. Allah yardımcın olsun bende Çayeli ndenim :-)

Benimde gebeliğimin ilk haftalarından bu yana plesente doğum kanalını tıkıyor asağida denildi sezeryan olcaksın denildi kanama riski düşük riski erken doğum riski denildi gecen hafta biraz daha yukarı cıkmış doğum kanalım açılmış. Şimdide plesente yaşlanması sorunu ile karşı karşıyım. Rabbim yardımcın olsun bebeğini sana bağışlasın sende mümkün olduğunca dinlen şifalar diliyorum sana.

Benimde gebeliğimin ilk haftalarından bu yana plesente doğum kanalını tıkıyor asağida denildi sezeryan olcaksın denildi kanama riski düşük riski erken doğum riski denildi gecen hafta biraz daha yukarı cıkmış doğum kanalım açılmış. Şimdide plesente yaşlanması sorunu ile karşı karşıyım. Rabbim yardımcın olsun bebeğini sana bağışlasın sende mümkün olduğunca dinlen şifalar diliyorum sana.
amin teşekkür ederim size de acil sifalar dilerim Allah'tan....

İyi akşamlar bende 29 haftalık kız bebege hamileyim. Banada bu teşhis kondu kanama olursa rahmi alabilirim dedi.çok korkuyorum.Dr um üzülme tek sen değilsin önce Allah sonra biz olumlu düşün diyor ama elimde değil korkuyorum.tecrubeleriniz nedir lütfen inanın iyi şeyler duymaya çok ihtiyacım var .kaç saat surdu kaç ünite kan off korkuyorum işte

İyi akşamlar. Bende ayni durumdayim şuan. Elbetteki her gebelik farklıdır ama işte insan korkuyor ve başından bu olay geçen varsa tecrübelerini dinlemek istiyor.bana dr um kanama olursa rahmi alırım dedi şimdide almicam eşini doğumdan sonra antibiyotik tedavisi ile dusurecez dedi.kafam karıştı dr um bu alanda uzmanlık yapmış. Güveniyorum inşallah. Sizin nasıl oldu sorunsuz mu atlattiniz .tamamen uyuyup uyanamazsam falan korkularım var iyi düşünüyorum inşallah iyi olur

İyi akşamlar. Bende ayni durumdayim şuan. Elbetteki her gebelik farklıdır ama işte insan korkuyor ve başından bu olay geçen varsa tecrübelerini dinlemek istiyor.bana dr um kanama olursa rahmi alırım dedi şimdide almicam eşini doğumdan sonra antibiyotik tedavisi ile dusurecez dedi.kafam karıştı dr um bu alanda uzmanlık yapmış. Güveniyorum inşallah. Sizin nasıl oldu sorunsuz mu atlattiniz .tamamen uyuyup uyanamazsam falan korkularım var iyi düşünüyorum inşallah iyi olur
Merhaba bendede plasenta previa totalis vardı ilk olarak ayrıntılı ultrasonda öğrendik 29. Haftaya kadar plasentanın yukarıya çıkma ihtimali var ama bu tabiki sadece bir ihtimal benimki oynamadı bile internetten araştırdığımda okuduğumda yapılan yorumlar beni fazlasıyla endişelendirmişti ve çok korkmuştum 33.haftada ilk kanamam oldu 35+6 da da ikinci kanamamla Ela alınmak zorunda kaldı ve şuan kızım 4 aylık previa nın en korkulan tarafı sanırım bir kadın için rahminin alınma ihtimali lakin diyeceğim o ki hiç korku ve endişeye kapılmayın kötü yorumları okumayın Allah yardım ediyor ameliyatım sadece 50 dakika sürdü boşu boşuna hem kendimi hem çevremi o kadar yıpratmışım diyorum.Sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle,sevgiler :)

Geçmiş olsun Rabbim şifa versin.dualarımız hepimiz için .bende de plasenta previa totalis kondu ikinci gebeligim.34 haftadayim. 37 de alırım dedi.kanaman olursa rahmi alırım dedi.açmadan bilemem dedi dedi de dedi.çok iyi bu işte uzmanmis ama tek kötü yanı en kötüsünü söylüyor. Tecrubelerinizi ogrenebilirmiyim sizin ki nasıl oldu ilki

İyi akşamlar bende aynı sorunla ameliyat oldum 2 ay olacak.çok şükür iyiyiz ikimizde.1ay sonra mesane kanamasıyla yattım geri 10 gün.şükür iyiyim ama sonda ile çıktım.temizleniyo şuan pıhtı gidiyo.inşallah sonda çıkacak.sizde bu sorunları yaşadınızmı ?

Back
X