Plasenta previa

ilkem79

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
46
1
96
Ankara
İyi günler hanımlar.19 haftalık hamileyken ayrıntılı ultrason yaptırdım.sonuç kağıdında servikal ostium kenarındadır(plasenta previa) yazıyor.doktor çok açıklama yapmadı.gümlük rutin işlerine devam et kanaman olursa gel dedi.forumda bir çok yorum okudum.dereceleri varmış galiba.ama benim kagıdımda sadece bu yazıyo.hangi dereceye giriyoacaba.açıkçası yazılanlarıda okuyunca korktum.sizlerde aynı durumları yaşayan oldumu.

İyi günler hanımlar.19 haftalık hamileyken ayrıntılı ultrason yaptırdım.sonuç kağıdında servikal ostium kenarındadır(plasenta previa) yazıyor.doktor çok açıklama yapmadı.gümlük rutin işlerine devam et kanaman olursa gel dedi.forumda bir çok yorum okudum.dereceleri varmış galiba.ama benim kagıdımda sadece bu yazıyo.hangi dereceye giriyoacaba.açıkçası yazılanlarıda okuyunca korktum.sizlerde aynı durumları yaşayan oldumu.
merhaba doktor açıklama yapmadi mi hiç

Böyle devam ederse normal doğum olmaz sezeryan olursun dedi.dediğim gibi günlük rutin işlerine devam et dedi

Plesentanın aşağıya yerleşmesi.
Hamileliğin başından beri böyşe ise, kolay kolay çıkmaz.
Benim 17. Haftamda kanamamla beraber aşağı düştü, 1 ay istirahatle tekrar yukarı çıkmıştı.
Çıkmazsa sadece sezeryan oluyor, başka korkulacak bir şey yok.

Böyle devam ederse normal doğum olmaz sezeryan olursun dedi.dediğim gibi günlük rutin işlerine devam et dedi
cok daha ciddi birşey olsaydi size açıklama yapardı o zaman. gecmis olsun, demek ki cok korkulacak birşey degil. zaten dogumlar da bazen normal bazen sezaryen oluyor ya günümüzde, rahat olun, saglikla dogsun bebeğiniz..

Selam arkadaşlar,

Hamileliğimin 19+2. haftasındayım en son kontrolümde detaylı usg çektirdim. Radyoloji uzmanı değerlendirme raporumda plasentanın aşağıda olduğunu söyledi. Kadın doğum uzmanımla bu konu hakkında görüştüğümde plasentanın aşağıda olduğunu kanama derecesinde bi sıkıntı görmediğini ama normal doğum değil de sezeryan doğum olacağımı söyledi. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz lütfen :( Bu durum zamanla düzeliyor mu ? Ayrıca kafama takılan bir başka konu bu durum daha önceden belli olmuyor mu sadece detaylı usg de ortaya çıkan bir konu mu? İnternette araştırdığımda genelde belli bir yaşın üstünde olan bayanlarda, daha önce doğum yapmış olan bayanlarda, çoklu gebeliklerde vs. yazıyor. Benim daha ilk bebeğim ve yaşım 28. Başka bir doktordan bilgi almalımıyım sizce?

Selam arkadaşlar,

Hamileliğimin 19+2. haftasındayım en son kontrolümde detaylı usg çektirdim. Radyoloji uzmanı değerlendirme raporumda plasentanın aşağıda olduğunu söyledi. Kadın doğum uzmanımla bu konu hakkında görüştüğümde plasentanın aşağıda olduğunu kanama derecesinde bi sıkıntı görmediğini ama normal doğum değil de sezeryan doğum olacağımı söyledi. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz lütfen :KK43: Bu durum zamanla düzeliyor mu ? Ayrıca kafama takılan bir başka konu bu durum daha önceden belli olmuyor mu sadece detaylı usg de ortaya çıkan bir konu mu? İnternette araştırdığımda genelde belli bir yaşın üstünde olan bayanlarda, daha önce doğum yapmış olan bayanlarda, çoklu gebeliklerde vs. yazıyor. Benim daha ilk bebeğim ve yaşım 28. Başka bir doktordan bilgi almalımıyım sizce?
Eğer kanama olmuyorsa ya da ara ara damla kanamalar oluyorsa genelde problemsiz geçiyor hamilelik,bende de plasenta previa vardı,dönem dönem plasenta daha aşağı iniyordu o dönemlerde cinsellikten uzak duruyorduk,ilişki sonrası kanama yoğunlaşabiliyordu çünkü 40. hafta bitmeye yakın plasenta olması gereken yere çıkmıştı fakat ben farklı sebeplerden ötürü sezeryan oldum,eger plasenta aşağıda olmaya devam ederse doğum kesinlikle sezeryan oluyor,plasenta rahim ağzını kapatıyor çünkü ayrıca doğum sırasında yoğun kanama olma riski oluyor,büyük hastanelerde ve olası bi sıkıntıda kullanılmak üzere bol bol kan stoğu ile ssezeryana giriyorsunuz,yani doktor kontrolünde genelde problemsiz atlatılıyor bu süreç çok endişelenmeyin,stres de etkiliyor çünkü

Eğer kanama olmuyorsa ya da ara ara damla kanamalar oluyorsa genelde problemsiz geçiyor hamilelik,bende de plasenta previa vardı,dönem dönem plasenta daha aşağı iniyordu o dönemlerde cinsellikten uzak duruyorduk,ilişki sonrası kanama yoğunlaşabiliyordu çünkü 40. hafta bitmeye yakın plasenta olması gereken yere çıkmıştı fakat ben farklı sebeplerden ötürü sezeryan oldum,eger plasenta aşağıda olmaya devam ederse doğum kesinlikle sezeryan oluyor,plasenta rahim ağzını kapatıyor çünkü ayrıca doğum sırasında yoğun kanama olma riski oluyor,büyük hastanelerde ve olası bi sıkıntıda kullanılmak üzere bol bol kan stoğu ile ssezeryana giriyorsunuz,yani doktor kontrolünde genelde problemsiz atlatılıyor bu süreç çok endişelenmeyin,stres de etkiliyor çünkü

Çok teşekkür ederim cevap için. Bakalım 2 hafta sonra kontrolüm var bu zamana kadar hiç kanamam olmadı Allaha şükür doktor kanamalık bi durum görmüyorum diye de ilave etti. Ama insan endişeleniyor işte. Tek çare bekleyip görmek. Çok teşekkürler :)

Kizlar gebeligimin 12 haftasindayim. 10 haftalikken doktor bebegin asagida oldugunu ve dusuk riskinin oldugunu soyledi ilac kulandim allaha sukur 3 ayi atlattim lakin anlamadigim bebegin esi ile bebegin asagida olmasi ayni seyler mi

Arkadaslar 12+5 gunluk hamileyim. Bugun doktorum plasenta marjinal dedi cunku agri ile bir kac damla kanmam olmustu. Pek aciklama yapmadi. Marjinal durumda olup calisan arkadaslar varmi doktor bana kanaman olmadigi mudetce calisabilirsin dedi. Marjinal olma durumunda nelere dikkat edilmeli

Back
X