Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kaç haftalık hamilesin sen canımDoğum normal mi yaptın canım sen peki
12. Haftaya kadar kanamam vardı. Banada plesenta aşşağıda dediler.Arkadaşlar plasenta aşağıda yerleşimli gebelik geçirenler kanamaniz kaçıncı haftanizda olmuştu ?
Çok teşekkür ederim12. Haftaya kadar kanamam vardı. Banada plesenta aşşağıda dediler.
Herkes hoplar zıplar hiç bir şey olmaz, sen yürüsen bebeğin düşeri duydu bu kulaklar.
Sonra başka doktorlara gittim, her ikiside bana 20. Haftaya kadar kese yukarı çıkar. Canınj sıkma dedi. Öyle de oldu. Stres yapmayın. Plesanta kucağınızda olsa, stres kadar zarar vermez.![]()
Hayır 20. HaftadayımÇok teşekkür ederimşuan doğum yaptın mı peki
29 haftalık hamileyim canım. Ama baştan beri sıkıntılı gitti. Inşallah sonucu güzel olur.Kaç haftalık hamilesin sen canım
Benim başlangıçtan beri aşağı yerleşimli ama tam kapatmıyormuş . Plesenta previa marjinal olarak geçiyormuş . 20-21. Haftada koyu renkli bir kanamam olmuştu . Akabinde 26. Haftada (1 hafta önce) açık renkli aktif bir kanama oldu devam etmedi ama baya korkuttu . Doktorum ne oolur ne olmaz diye 2 gün yatış verdi. Şimdi 27+1 deyim kahve lekelenmeler geliyor . Gerçekten insanın insanın sinirleri bozuluyor gördükçe -.-Arkadaşlar plasenta aşağıda yerleşimli gebelik geçirenler kanamaniz kaçıncı haftanizda olmuştu ?
Benim 3.gebeligimde olmuştu ben 10 hafta civarıydı öğrenmiştim çok sancım vardı diye Dr a gitmiştim plasenta previa dedi Dr dikkat edeceksin yatacaksin demisti oyle yaptım 33 haftada kontrole gittiğimde çok riskli bebeği alacaz demişlerdi ben içime sinmedi 3 4 Dr daha gittim ayni gün biraz daha bekleyebiliriz dediler çok sıkıntılı bir ameliyat dediler rahmini bile alabilir dediler 36 . hafta ya girince Dr artık almaliyiz bebeği bebek büyüyünce eşi de buyuyormus tamam dedik yatış yaptık bebeği aldılar çok şükür kızım sağlıklı şuan 5 yaşında beni bir gece yoğun bakımda yatirmislardi ve gebeliğim boyunca hiç kanamam olmadı ama doğumdan sonra ben 50 güne yakın çok kotuydum kanamam çöktü sancım çöktü her hamilelik bir değil inşallah herkes sağlıkla bebeğini kucağına alır hayırlısı ile hakkınızı helal edin biraz uzun olduArkadaşlar plasenta aşağıda yerleşimli gebelik geçirenler kanamaniz kaçıncı haftanizda olmuştu ?
Arkadaşlar plasenta aşağıda yerleşimli gebelik geçirenler kanamaniz kaçıncı haftanizda olmuştu ?
Çok teşekkür ederim helal olsun olur mu öyle şeyBenim 3.gebeligimde olmuştu ben 10 hafta civarıydı öğrenmiştim çok sancım vardı diye Dr a gitmiştim plasenta previa dedi Dr dikkat edeceksin yatacaksin demisti oyle yaptım 33 haftada kontrole gittiğimde çok riskli bebeği alacaz demişlerdi ben içime sinmedi 3 4 Dr daha gittim ayni gün biraz daha bekleyebiliriz dediler çok sıkıntılı bir ameliyat dediler rahmini bile alabilir dediler 36 . hafta ya girince Dr artık almaliyiz bebeği bebek büyüyünce eşi de buyuyormus tamam dedik yatış yaptık bebeği aldılar çok şükür kızım sağlıklı şuan 5 yaşında beni bir gece yoğun bakımda yatirmislardi ve gebeliğim boyunca hiç kanamam olmadı ama doğumdan sonra ben 50 güne yakın çok kotuydum kanamam çöktü sancım çöktü her hamilelik bir değil inşallah herkes sağlıkla bebeğini kucağına alır hayırlısı ile hakkınızı helal edin biraz uzun oldu![]()
Çok geçmiş olsun peki doktorunuzun yorumu ne süreç nasıl ilerliyormuş bahsettiler miBenim başlangıçtan beri aşağı yerleşimli ama tam kapatmıyormuş . Plesenta previa marjinal olarak geçiyormuş . 20-21. Haftada koyu renkli bir kanamam olmuştu . Akabinde 26. Haftada (1 hafta önce) açık renkli aktif bir kanama oldu devam etmedi ama baya korkuttu . Doktorum ne oolur ne olmaz diye 2 gün yatış verdi. Şimdi 27+1 deyim kahve lekelenmeler geliyor . Gerçekten insanın insanın sinirleri bozuluyor gördükçe -.-
Ben hem perinatolog hem de normal kadın doğum doktorumla ilerliyorum . Bende bu duruma ek olarak bir de Velamentöz kord insersyonu diye bir durum daha var . Göbek kordonundan gitmesi gereken damarlar farklı yerlerden gidiyor . O yüzden biraz daha dikkatli ilerliyorum . Her ikisi açısından da sezeryan olunması gerekiyor . Aslında Plesenta previa marjinalis açısından doktorum sporu cinsel ilişkiyi ve yorucu aktiviteleri yasakladı . Doktorun yaklaşımı gerçekten çok önemli .çünkü bizler bu gibi durumlarda telaşlanmaya hazır durumda oluyoruz haliyle ama şuan için kanama olmamasına dikkat ediyorum .Çok geçmiş olsun peki doktorunuzun yorumu ne süreç nasıl ilerliyormuş bahsettiler mi
Peki kanamaları fiziksel aktiviteler mi tetikliyormuş sadeceBen hem perinatolog hem de normal kadın doğum doktorumla ilerliyorum . Bende bu duruma ek olarak bir de Velamentöz kord insersyonu diye bir durum daha var . Göbek kordonundan gitmesi gereken damarlar farklı yerlerden gidiyor . O yüzden biraz daha dikkatli ilerliyorum . Her ikisi açısından da sezeryan olunması gerekiyor . Aslında Plesenta previa marjinalis açısından doktorum sporu cinsel ilişkiyi ve yorucu aktiviteleri yasakladı . Doktorun yaklaşımı gerçekten çok önemli .çünkü bizler bu gibi durumlarda telaşlanmaya hazır durumda oluyoruz haliyle ama şuan için kanama olmamasına dikkat ediyorum .
Direkt öyle bir şey söylenmedi fakat etkisi var. Zaten bu gibi durumlarda ağrısız kanama en sık karşılaşılan durumlardanmışPeki kanamaları fiziksel aktiviteler mi tetikliyormuş sadece
Bende şuan 20 haftalık gebeyim 16. Haftadan beri kanamam oluyor . Plasenta previa total dediler . Sürekli yatıyorum . Zamanla çıkanlar varmış . Allah’ın izniyle hepimizin bebekleri sağlıkla dünyaya gelirKızlar merhaba umarım iyisinizdir, 18. haftamdayım doktor 2 gün önce plasenta düşük yerleşimli ama 20. haftalarda çıkar dedi ilişki ve ağır kaldırmayı yasakladı. Kanama vs olmadı ilaç da vermedi ama endişe ettim sizlerin nasıl geçiyor yukarı çıktı mı plasenta
Ah amiiin ya size de çok geçmiş olsunBende şuan 20 haftalık gebeyim 16. Haftadan beri kanamam oluyor . Plasenta previa total dediler . Sürekli yatıyorum . Zamanla çıkanlar varmış . Allah’ın izniyle hepimizin bebekleri sağlıkla dünyaya gelir
Amin . İnşAllah . Senin muhtemelen plasenta tamamen kapatmıyordur. İnşallah hiç kanaman olmadan plasenta yukarı çıkar. Birbirimize dua edelim sağlıkla kuracaklarımıza alalımAh amiiin ya size de çok geçmiş olsunbenim kanamam vs yok bir teşhis de koymadı sadece ilişki yok ve ağır taşıma dedi ama insan panik oluyor yazılanları gördükçe. Rabbim sağ salim evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin
Amin arkadaşım ederim tabiAmin . İnşAllah . Senin muhtemelen plasenta tamamen kapatmıyordur. İnşallah hiç kanaman olmadan plasenta yukarı çıkar. Birbirimize dua edelim sağlıkla kuracaklarımıza alalım![]()