Plasenta previa :( :(

Ben de 18. Haftadayim ve nerdeyse 14. Haftadan beri ara ara lekelenme oluyor. Doktorum korkulacak bişey yok dedi ama tedirgin olmamak elde değil. Allah hepimizin bebeklerini korusun.
Amin canım..Lekelenme varsa doktorun da söyleyeceği istirahat etmelisin..Bazı durumlarda ilaç, yatış öneriyor.Kendinize dikkat edin kızlar evde ağır işleri bırakın yemek yapıp çamaşır atsanız yeter eşinizden rica edin hafta sonları evleri supurmesi için tedbiri alalım Rabbime emanet yavrularimiz

Haklisn canim.Bu ara yaptığım tek şey dinlenmek. Öğretmenim ama elimden geldiğince kendimi yormamaya ayakta kalmamaya çalışıyorum.

Haklisn canim.Bu ara yaptığım tek şey dinlenmek. Öğretmenim ama elimden geldiğince kendimi yormamaya ayakta kalmamaya çalışıyorum.
Evet iyi yapıyorsun doktor çalışmaman gerektiğini söylese izin alma durumun var mı ? Ben özelde anestezi teknisyeniydim istifa edersen geri almayız mırın kırın yaptılar istifa ettim ama sen memursan bu izin durumları biraz karışık :))

Aynen şu anda rapor da izin de çok zor. Bakalım artık belki haftalar geçtikçe düzelir

Aynen şu anda rapor da izin de çok zor. Bakalım artık belki haftalar geçtikçe düzelir
InsaAllah düzelir tabi.Doktora gittin mi?Birşey dedi mi bu konuda?Nerdeyse 1 aydır varmış bu şikayet.Allah korusun ciddileşmeden bir danış doktora.Ben 1 hafta yatmıştım bu arada

Bende ebeyim meslektaş sayılırız ama özelde degilim memurum gerçekten izin rapor çok sıkıntı oluyo dr.lar tedirgin zor veriyo rapor sen istifa ettin kurtuldun bende ancak dogumdan sonra ücretsiz izne ayrılcam inşallah bakalım

Ben de 18. Haftadayim ve nerdeyse 14. Haftadan beri ara ara lekelenme oluyor. Doktorum korkulacak bişey yok dedi ama tedirgin olmamak elde değil. Allah hepimizin bebeklerini korusun.
Amin canım geçmiş olsun sanada bende 12.haftamdan beri böyleyim bol bol istirahat etmeye çalış ben yemek hariç hiçbişey yapmıyorum evde eşim yapıyo saolsun biz 5 sene bekledik bu bebegi çok tedavi gördüm tüp bebek yaptırdık olmadı ama Rabbim kendiliginden verdi binlerce şükürler olsun

InsaAllah düzelir tabi.Doktora gittin mi?Birşey dedi mi bu konuda?Nerdeyse 1 aydır varmış bu şikayet.Allah korusun ciddileşmeden bir danış doktora.Ben 1 hafta yatmıştım bu arada
Doktor şu an bebek için bu sıkıntı yok dedi.gelişimi çok normal şekilde ilerliyor. Rahimde açılma da yok. Bol bol su içip dinlen diyor. Perşembe kontrolüm var zaten. Bakalım ne diyecek

İyi düşünmek lazım. Bu kadar zor sahip olunmuş bir bebeği allah korur emin ol. İcin rahat olsun canim.

Dr.dan geldim şimdi moralim çok bozuk tek böbreginde hafif büyüme varmış bebegin böyle kalabilir moralini bozma erkek bebeklerde görülebiliyo dedi birde heran kanayabilirsin panikleme dedi bir ay sonra detaylı usg için yönlendircem dedi 45 gün heyet rap.verdi

Detaylida belli olur canım. Şimdiden kendini çok üzme.

Selam Canım,

Plasenta yukarıya çıkmış çok şükür. :) ancak hareketsizlikten sürekli istirahatten çok kilo aldım. Tontiş oldum çıktım 26. Haftamda 11 kilo aldım. Korkuyorum bir yandan da çok gülüyorum halime

Negüzel darısı başıma bende 5 kilo aldım yatıyorum devamlı kaçncı haftanda çıktı senin? birde ilk gebelikmi?

Negüzel darısı başıma bende 5 kilo aldım yatıyorum devamlı kaçncı haftanda çıktı senin? birde ilk gebelikmi?

Daha önce bir boş gebeliğim bir de düştüğüm var. Plasenta 22. Haftaydı sanıyorum yukarı çıktığında. Ancak doktorum yine de dikkatli olmamı çok yorumlamamı söyledi. Darısı basına, güzel haberlerini beklİyorum.

Baştan Sona Plasenta Previa
Arkadaşlar Merhaba, Bana plasenta previa totalis teşhisi kondu. Hamileliğim boyunca boluda özel ve devlet olmak üzere çok hastane gezdik ama siz gezmeyin. Bu işin piri olan hastaneleri bulun derim. Benim hamileliğim boyunca hiç kanama olmadı ancak eşim çok araştırmacı olduğu için biraz stresli oldu. iyikide araştırmacı bir eşim var. en son devlet hastanesinden sevk aldık ve dedilerki ya buralarda durma ankaraya da ol ameliyatını çünkü ileri teknik gerektiren bir operasyon olacak. kanamanı biz durduramayız. kan bulmakta zor ankara da çok rahat bu olaylar dediler. yetişemezsen bir kanaman olursa da bolu üniversite hastanesine git dediler . biz de bunun üzerine 37. hafta 2. gününde ankaraya gittik ve 3. gününde hemen ameliyata aldılar. Histerektomi (rahimin alınması) sayesinde ameliyattan sağ çıkabildim. Diğer hastalarda kanamayı balon tedavisi ile durdurabiliyorlarmış ancak bende plasenta vücuda yapışmış ve yapıştığı yerde damarlanma olmuş ayrıca damarlar kalınlaşmış. hiç plasentayı ayırma girişimine girmeden risk almadan rahimi almışlar. böylece kanamada hayati risk taşımıyor arkadaşlar . o yüzden bu teşhis konulan arkadaşlar çok kendinizi yıpratmayın. en kötüsü rahiminiz alınır diyorlardı ve rahim alındı. yapacak bir şey yok.
Ancak bu rahatsızlığı olan annelerin dikkatine;
Benim doğumdan ultrasonda doktorlar bebeğin vücudunun normal gitmediğini bebeğin uyluk kemiği 34 haftada haftasına göre uyumlu ancak bebeğin karın hizasının çapının 31 inci haftaya uyumlu gittiğinden bahsediyorlardı. bu çocukta bir takım anormallikler var diyorlardı ama tam teşhisi koyamadılar. Meğer çocukta ÖZOFAGUS ATREZİSİ sendromu yani yemek borusunun mide ile irtibatının olmaması sendromu var imiş. o yüzden siz siz olun plasenta previa rahatsızlığınız var ise TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR HASTANEDE OLUN DOĞUMUNUZU!!!. Biz Dr. Zekai Tahir Burak hastanesini tercih ettik . doğuma 3-4 doktor girmiş çocuk çıkınca hemen anlamışlar bebeğimin yemek borusunun tıkalı olduğunu ağzı tüküncük dolmuş yemek borusundan sonda salmışlar ancak mideye varmadığını görünce yoğun bakıma aldılar hemen. 3. gününde ameliyat ettiler anmasalar çok kötü seneryolar .... Böyle bir anormalliği ön görüyorlar ki doğuma yeni doğan uzmanı da ayrıca giriyor . hastane personeli nerden baksan 500- 1000 kişi . çocuğum ameliyattan sonra küvezde yaşıyor 17. günü bu gün. solunum tedavisi antibiyotik tedavisi, serum ile besleme hepsini gördü. küvez konusunda sıkıntısı yok. unutmayın küvez hayat kurtarır.
Sonuç:
Plasenta previa totalis rahatsızlığı olan kişiler bilin ki tam teşekküllü hastane bulmak zorundasınız. kan konusunda sıkıntı çekmeyecek hastane olması gerekiyor.yeni doğan yoğun bakımı olması gerekiyor çünkü çocuğunuzda bir takım anormallikler olması söz konusu ya da erken doğum olduğu için solunumu zayıf olması söz konusu. her ne kadar doğumdan önce iğne yapılsa bile.

Baştan Sona Plasenta Previa Totalis Hikayesi.
Arkadaşlar Merhaba, Bana plasenta previa totalis teşhisi kondu. Hamileliğim boyunca boluda özel ve devlet olmak üzere çok hastane gezdik ama siz gezmeyin. Bu işin piri olan hastaneleri bulun derim.Macera aramaya gerek yok!!!
Benim hamileliğim boyunca hiç kanama olmadı ancak eşim çok araştırmacı olduğu için biraz stresli geçti. İyikide araştırmacı bir eşim var. 37. haftaya kadar bekledik. En son devlet hastanesinden sevk aldık ve dedilerki doktorlar; buralarda durma ankaraya da ol ameliyatını çünkü ileri teknik gerektiren bir operasyon olacak. Kanamanı biz durduramayız. Kan bulmak ta zor. Ankara da çok rahat bu olaylar dediler. Bir kanaman olur da yetişemezsen Ankaraya bolu üniversite hastanesine git dediler . Biz de bunun üzerine 37. hafta 2. gününde Ankaraya gittik ve bir gün sonra 37. hafta 3. gününde hemen ameliyata aldılar. Histerektomi (rahimin alınması) sayesinde ameliyattan sağ çıkabildim. Diğer hastalarda kanamayı balon tedavisi ile durdurabiliyorlarmış ancak bende plasenta vücuda yapışmış ve yapıştığı yerde damarlanma olmuş ayrıca damarlar kalınlaşmış. hiç plasentayı ayırma girişimine girmeden risk almadan rahimi almışlar doktorlar . !!Canlarım benim belki de hayatımı kurtardılar Allah bilir!!. Böylece kanamada hayati risk taşımıyor arkadaşlar . O yüzden bu teşhis konulan arkadaşlar çok kendinizi yıpratmayın. En kötüsü rahiminiz alınır diyorlardı ve rahim alındı. Yapacak bir şey yok. ve benim gibi bir çok plasenta previa rahatsızlığı olan kişi vardı hastanede!!!!!!!!!!
Ancak bu rahatsızlığı olan annelerin dikkatine;
Benim doğumdan önce ultrasonda doktorlar bebeğin vücut ölçülerinin normal gitmediğini bebeğin uyluk kemiği (bacak kemiği) 34. haftada haftasına göre uyumlu ancak bebeğin karın hizasının çapının 31 inci haftaya uyumlu gittiğinden bahsediyorlardı. Bu çocukta bir takım anormallikler var diyorlardı ama tam teşhisi koyamadılar. Meğer çocukta ÖZOFAGUS ATREZİSİ sendromu yani yemek borusunun mide ile irtibatının olmaması sendromu var imiş. o yüzden siz siz olun plasenta previa rahatsızlığınız var ise TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR HASTANEDE OLUN DOĞUMUNUZU!!!. Biz Dr. Zekai Tahir Burak hastanesini tercih ettik . doğuma 3-4 doktor girmiş çocuk çıkınca hemen anlamışlar bebeğimin yemek borusunun tıkalı olduğunu ağzı tüküncük dolmuş yemek borusundan sonda salmışlar ancak mideye varmadığını görünce yoğun bakıma aldılar hemen. 3. gününde ameliyat ettiler anlamasalar çok kötü seneryolar bizi bekliyordu..... Böyle bir anormalliği ön görüyorlar ki doğuma yeni doğan uzmanı da ayrıca iştirak ediyor. Hastane personeli nerden baksan 500- 1000 kişi . çocuğum ameliyattan sonra küvezde yaşıyor 19. günü bu gün. solunum tedavisi antibiyotik tedavisi, serum ile besleme hepsini gördük.Mahşallah iyileşecek inşallah küvez konusunda sıkıntısı yok. unutmayın küvez hayat kurtarır. Operasyonu üstlenen Dr. HÜLYA ÖZKAN Hanım ve Dr. YAVUZ YILMAZ Beyden Allah gani gani razı olsun.
Sonuç:
Plasenta previa totalis rahatsızlığı olan kişiler bilin ki tam teşekküllü hastane bulmak zorundasınız. Kan temini konusunda sıkıntı çekmeyecek hastane olması gerekiyorki kan temini bizim bildiğimiz gibi doğumdan önce 3-4 kişi bul senin kanından da ameliyata gir . HİÇ ÖYLE DEĞİL BUNU ARAŞTIRIN. Yeni doğan yoğun bakımı olması gerekiyor çünkü çocuğunuzda bir takım anormallikler olması söz konusu ya da erken doğum olduğu için solunumu zayıf olması söz konusu. Her ne kadar doğumdan önce iğne yapılsa bile. BENİ SABIRSIZLIKLA OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. EĞER BİR İŞE YARADIYSA ÇOCUĞMA VE O HASTANEDE YATAN ÇOCUKLARA VE ANNELERE DUA EDİN SAĞLIKLI OLSUN YETER​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…