• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa :( :(

OBirKardelen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2014
1.434
761
83
Mrb kızlar iki gün önce agır bi kanama geçirdim nasıl bi kanamaysa durduramadılar ne çamaşır kaldı ne ped dr.a gittik karından ve vajinal ultrason yaptı elle muayene yaptı plasentan rahim agzına yerleşmiş serviksi yani rahim agzını tamamen kapatmış dedi.bebek büyüdükçe yukarı çekilebilir dedi iki gün hastande yattım yatak istirahati verdi,ilişki yasak çevrenizde benim gibi durumla karşılaşan varmı yada duydugunuz falan banada umut olun lütfen :cry:

Mrb kızlar iki gün önce agır bi kanama geçirdim nasıl bi kanamaysa durduramadılar ne çamaşır kaldı ne ped dr.a gittik karından ve vajinal ultrason yaptı elle muayene yaptı plasentan rahim agzına yerleşmiş serviksi yani rahim agzını tamamen kapatmış dedi.bebek büyüdükçe yukarı çekilebilir dedi iki gün hastande yattım yatak istirahati verdi,ilişki yasak çevrenizde benim gibi durumla karşılaşan varmı yada duydugunuz falan banada umut olun lütfen :cry:
Allah şifa versin kardeşim. ..hepimizin derdi başka Allah hepimizin derdine deva versin ...

Merhaba canım,
3 hafta önce ben de aynı sorundan dolayı hastanede yattım. 2 hafta da raporuydum, işe gidemedim. Bendeki de plasenta previa marjinal, yani plesantanın bir kısmı aşağıda. Yarın işe baslayacağım. Birkaç gün çalışıp tekrar rapor verecek doktor. plesantanın yukarı çıkması için istirahat şart derdi. Eğer 20-21. haftada bebeğin büyümesi ile beraber plesantanın hala yukarı çıkmadıysa, doğuma kadar istirahatli olmam gerekiyormuş. Çalışma şartlarım çok yoğun ve koşturmacalı olduğu için, çalışman uygun değil dedi. :110:Ben de isterdim ki hamileliğim bu şekilde olmasın, hatta normal doğum isterdim hep. Ama böyle olursa normal doğum da olamayacak.
Şuanda tek istediğim sağlıkla yakışıklım bir an önce kucağımda olsun ....

Merhaba canım,
3 hafta önce ben de aynı sorundan dolayı hastanede yattım. 2 hafta da raporuydum, işe gidemedim. Bendeki de plasenta previa marjinal, yani plesantanın bir kısmı aşağıda. Yarın işe baslayacağım. Birkaç gün çalışıp tekrar rapor verecek doktor. plesantanın yukarı çıkması için istirahat şart derdi. Eğer 20-21. haftada bebeğin büyümesi ile beraber plesantanın hala yukarı çıkmadıysa, doğuma kadar istirahatli olmam gerekiyormuş. Çalışma şartlarım çok yoğun ve koşturmacalı olduğu için, çalışman uygun değil dedi. :110:Ben de isterdim ki hamileliğim bu şekilde olmasın, hatta normal doğum isterdim hep. Ama böyle olursa normal doğum da olamayacak.
Şuanda tek istediğim sağlıkla yakışıklım bir an önce kucağımda olsun ....
Geçmis olsun sanada inşallah bebeklerimizi saglıklı sıhatli kucagımıza alırız eski saglıgımıza kavuşuruz benim çalışma şartlarım çok rahat ama hergün merkezden ilçeye gidiş geliş yapmak zorundayım dr.yol yasak dedi bayramdan sonra heyet raporu vercek yıllık izin falan uzatabildigm kadar uzatcam dedigin gibi istirahat şart bu durumda şu anda kanamamda yok lekelenmemde çok şükür sen nasılsın?

Kanama ve lekelenme çok şükür kesildi. Diğer hamilelere göre daha çok kilo aldım :eek:iştahım da pek yok aslında. 5,5 kilo aldım. 1.60 boy, 52,5 kiloydum. Aşerme de yaşamıyorum. Aburcubur hiç yemem. Ekmek vs günde 2 dilim. ama hareketsizlikten böyle oluyor. Şimdi hadi neyse de, eğer doğuma kadar raporlu olursam ne olacak. Aslında yürüyüş ve spor yapmak isterdim hep hamilelikte :KK42:hem sağlıklı hamilelik hem de kolay doğum için. Bilemiyorum Allah yüzümüze baksın ve sağlıkla bebelerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.:anneadayı:

Bana da bugün aynı teşhis kondu kanamalariniz ne kadar zamanda kesildi acaba ?

10 gün sonra tamamen kesildi, leke bile gelmez oldu. :dua:Hatta geçen cuma işe bile başladım. Ancak yormamaya çalışıyorum kendimi. Ancak çarşamba itibariyle tekrar raporlu olacağım ay sonuna kadar. Canını hiç sıkma, sadece bol bol uzan dinlen, başka birşey yapma. :KK66:

Ne güzel bir daha öyle şeyler yaşamazsınız inşallah. Ben de bu cuma başlayacağım işe. Anaokulunda nasıl yorulmadan çalışılır onu öğreneceğim inşallah. :anneadayı: hep birlikte sağlıkla alalım bebişlerimizi kucaklarımıza inşallah:nazar:

Benimkisi ilk iki gün aktif kan geldi üçüncü gün rengi koyulaştı siyaha yakındı nerdeyse dördüncü günde tamamen kesilmişti bugün dr.a gittim kesede de hiçbi kanama alanı falan görünmüyo dedi bende işe başlamayı çok istiyorum evde sıkılıyorum ama tekrar kanamam olur diyede tedirgnim dr.a sordum bugün yol sıkıntı yaratırmı diye evet yasak dedi birde gebeligm baştan beri çok rahattı hafif bulantm olurdu sadece ama dünden beri ne yesem çıkarıyorum an itibariyle yine çıkardım midem boş :cry:gecenin dördünde çıkarmak için uyanırmı insan Allahm yardım et

Sabır diyip bitireceğiz bu günleri de hayırlısıyla inşallah. Benim de çok iyi geçiyordu en başlarda bulantım kusmalarim vardı ama çalışmamı etkilemiyordu. 12. haftaya girerken sabah yatağı kan gölünde görüp iki koca parça da pıhtı düşünce benden dedim ki Allah'ım ne olur bebeğime birşey olmasın da herşeye rağzıyım ben. O korku bana fazlasıyla yetti. Umarım hepimiz için herşey yolunda gider.:dua:

Ne güzel bir daha öyle şeyler yaşamazsınız inşallah. Ben de bu cuma başlayacağım işe. Anaokulunda nasıl yorulmadan çalışılır onu öğreneceğim inşallah. :anneadayı: hep birlikte sağlıkla alalım bebişlerimizi kucaklarımıza inşallah:nazar:

Ne durumdasın canım? Her şey yolunda mı?

Ne durumdasın canım? Her şey yolunda mı?
Tşk ederim canım iyiyim çok şükür uzunca bi süredir evdeyim istirahatten sanırım lekelenmem dahi yok:nazar:bebek iyi çok şükür yarın dr.gitcem tekrar bakalım ne diycek.Sen nasılsın bi sıkıntın varmı plasentan çıkmışmı yukarıya benimki hala aynı yerde :KK51:

Ben bunu gecen gün de yazmıştım bir konuda unuttum hangisiydi neyse..
Bana da 18. Haftada plasenta aşağıda dedi acildeki doktor o gün ağrı şikayetim vardı sadece böyle rahim bölgesine doğru baskı yapan bir ağrı...Kanama bayramın 1. Günü hafif lekelenme şeklinde oldu...Biraz dinlenmelisin şu anda plasentanin asagida olmasi normal dedi doktorum ilerleyen haftalarda yukarı çıkacaktır dedi 2 hafta önce yukarıya çıkmaya başlamış dedi ama ben yine aynı şikayetleri yaşıyorum salı günü randevum var bi hastaneye gidicem bakalım ne diycek dr

Ben bunu gecen gün de yazmıştım bir konuda unuttum hangisiydi neyse..
Bana da 18. Haftada plasenta aşağıda dedi acildeki doktor o gün ağrı şikayetim vardı sadece böyle rahim bölgesine doğru baskı yapan bir ağrı...Kanama bayramın 1. Günü hafif lekelenme şeklinde oldu...Biraz dinlenmelisin şu anda plasentanin asagida olmasi normal dedi doktorum ilerleyen haftalarda yukarı çıkacaktır dedi 2 hafta önce yukarıya çıkmaya başlamış dedi ama ben yine aynı şikayetleri yaşıyorum salı günü randevum var bi hastaneye gidicem bakalım ne diycek dr
Devam ediyomu hala lekelenmen aslında previanın en tipik özelligi agrısız kanamaymış inşallah çıkar yukarıya bende bir umut bekliyorum işte bu arada kaçıncı gebelik ilaç falan kullanıyomusun

Devam ediyomu hala lekelenmen aslında previanın en tipik özelligi agrısız kanamaymış inşallah çıkar yukarıya bende bir umut bekliyorum işte bu arada kaçıncı gebelik ilaç falan kullanıyomusun
Plasenta previa teşhisi koyamam demişti benim kendi doktorum yukarı çıktığı için.InsaAllah sen de atlatirsin bu durumu. 1. Düşük yaptım bu 2. Hamilelik ve yine düşük tehlikem vardı doktorum 18 haftalikken progestan yazmıştı (iğne ve ilaç) biraz kullandım tamam şimdi bırakalım dedi şu an tek kullandığım ilaç multivitamin-demir ve gebelik tiroidi için eutyhrox kullanıyorum 25mcg yarısını.. hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallah bebişlerimizi :dua:

Plasenta previa teşhisi koyamam demişti benim kendi doktorum yukarı çıktığı için.InsaAllah sen de atlatirsin bu durumu. 1. Düşük yaptım bu 2. Hamilelik ve yine düşük tehlikem vardı doktorum 18 haftalikken progestan yazmıştı (iğne ve ilaç) biraz kullandım tamam şimdi bırakalım dedi şu an tek kullandığım ilaç multivitamin-demir ve gebelik tiroidi için eutyhrox kullanıyorum 25mcg yarısını.. hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallah bebişlerimizi :dua:
Amin canım inşallahh ben gebelign başından beri kullanyorum progestan-proluton senin riskin geçmiş sayılır darısı bana

Amin canım inşallahh ben gebelign başından beri kullanyorum progestan-proluton senin riskin geçmiş sayılır darısı bana
Şimdi de erken doğum riski dedi doktorum aklıma getirmemeye çalışıyorum tabi bebeğim etkilenmesin diye :( inşaAllah canim benim geçer bu durumun Allah cumlemizin yardımcısı olsun :KK200:

Şimdi de erken doğum riski dedi doktorum aklıma getirmemeye çalışıyorum tabi bebeğim etkilenmesin diye :KK43: inşaAllah canim benim geçer bu durumun Allah cumlemizin yardımcısı olsun :KK200:
Neden öyle dedi kasılman açıklık vs.mi var amin inşallah düzelirsin

Neden öyle dedi kasılman açıklık vs.mi var amin inşallah düzelirsin
Açıklık var mi yok mu bakmadı aslında ama düşük tehlikesi olanların genelinde erken doğum da söz konusu gibi bir konuşma yaptı.Evet canim kasilmalar oluyor.Iste dinlemezsem lekelenme oluyor camasirimda

Ben de 18. Haftadayim ve nerdeyse 14. Haftadan beri ara ara lekelenme oluyor. Doktorum korkulacak bişey yok dedi ama tedirgin olmamak elde değil. Allah hepimizin bebeklerini korusun.

Back
X