• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasentada kanama alanı

simurgesd

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
27
Puanlar
3
Dostlar selam. 19+3 haftalık hamileyim. Pıhtılaşmadan dolayı Oksapar kullanıyorum, ilk üç ay da aspirin başlamıştık ancak kanama alanı görüldüğü için iki buçuk aylıkken bıraktırdı doktorum. 11. Haftadan beri ara ara kanama alanı görünüyor ve kayboluyordu. Ancak bu hafta detaylı ultrasonda doktor kanama alanı için büyük dedi ve perinatolojiye yönlendirdi. Dışarıda bir kanamam yok. Daha önce perinatolojiye de gitmiştim. Tekrar randevu aldım. Bu arada şu an plasenta anterior. Doktorum 24. haftada tekrar bakacağım yukarı çıkıp çıkmadığına ona göre sana sezaryen önerebilirim demişti. Bebeğin sağlığıyla ilgili herhangi bir sorun yok ancak insan endişeleniyor bu kanamalardan dolayı. Son olarak progestana devam ediyorum. Benimle aynı durumu yaşayıp sonradan kanama alanı normale dönen veya farklı şekilde devam eden varsa mutlaka dinlemek isterim, şimdiden teşekkürler dönüşünüz için. 🙏🏻

Eklentiler

• IMG_1367.webp
    IMG_1367.webp
    25,6 KB · Görüntüleme: 93
Benim de ilk 21. Haftada kahverengi lekelenmeler başladı. Sebebini anlayamadı doktorlar. Sonra geçen hafta 23+3’te bi kanama alanı göründü. Plasentanın servikse yakın olan ucundaymış. Doktor erken doğum riski yaratabilir dedi. Bugün (24+2) başka bir perinatoloğa kontrole gittim. Kanama alanını ölçtü, yaklaşık 40*25 gibi bir alanmış. Küçülüp küçülmediğini kontrol edicez. O da en kötü senaryo olarak erken doğum dedi. Kahverengi lekelenme bazı günler hiç olmuyor bazen geliyor. Doktorların ikisi de tam yatışı önermedi ama asla uzun süre ayakta da kalmayacakmışız. Benimki henüz iyileşmediği için başka bilgi veremiyorum size. Ama doktorların dediğine göre vücut birkaç hafta içinde kendisi absorbe edebilirmiş bu kanı. Dinlenip beklemekten başka çare yok. Rahimde baskı yaratmamak adına gaz yapıcı şeyler yememenizi ve mümkünse bolca dinlenmenizi ve su içmenizi öneririm.

Back