• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Platform ayakkabı :((

şu silikon pedleri bir deneyelim bakalım işe yaracak mı? nerden bulabiliriz bunu kızlar?

silikon taban almani tavsiye ederim hem yumusak oluyor bastigin yer hemde ayagin öne kaymiyor.
ayrica kücük yuvarlak silikonlarda var, onlarida ayakkabinin baski yaptigi yerine yapistiriyorsun misal serce parmak veya bas parmagin oldugu yere.

ama genel olarak bacaginizda veya ayaginizda bir sorun olabilir belki.
bende düz giyince rahat edemiyorum, cok hoplayarak gidiyorum bale yapar gibi:1::1:

yüksekligi önemli değil yürümekte zorlanmam ben ama işte hepsi mi rahatsız olur arkadaş
5 dk sonra ya arkası vuruyo ya önden sıkıyo. tam ayagıma göre bişey bulamıyorum bi türlü
:37:

bende topuklu ayakkabı pek giyemiyorum,
dolgu topuk rahat oluyo oda pek şık durmuyor,
hatta 2,5 senedir çalışmıyorum topuklu ayakkabıyı unutmuştum nasıl bir şey diye...
bugün şeytanın bacağını kırdım...
greyder marka topuklu bir bot aldım, çok rahattı...
bakalım bu nasıl olacak...

Bundan 5 yıl önce ilk aldıgım topuklu ayakkabımın topuğu en fazla 5 cm di..Yürümekte zorlanıyordum ama sonra zamanla alıştım.Geçen yıllarda platform aldım ilk giydiğimde yolda çıkararak eve koşasım gelmişti ağlayacaktım ağrıdan ama ayıptır söylemesi biraz pahalıydı yani mecbur alışacaksın bu ayakkabıya dedim kendi kendime çokta seksiydiler hani :))) sonra giydim evde denemeler yaptım dışarıda kısa mesafelerde giydim derken şimdi onlarla koşabilirim bile yani insan alışıyor zamanla :))

Topuklu ayakkabıyı çok seviyorum, ama her yerde her şekilde giyemiyorum. hem ayağımı acıtıyor, hem de sanırım daha o kadar uzmanlaşmadım bu işte..
çantamda taşıyorum genelde, bir yere tam gitmeden önce değiştiriyorum ayağımdakini topukluyla.. bu istanbulun yamuk yumuk yollarında koca koca ayakkabılarla yürümek çok zor geliyor, başaranları da takdir ediyorum..
bi dolgu topuklar çok rahat geliyor, onlarda 15 20 cm olanları çok seviyorum, ama dolgu topukları sadece yazın yakıştırıyorum.

günlük giyim için hotiç'i öneririm ama, 5 cm'lik minik topukluları çok rahat. onlarla koşabilirim bile..

ben boyuma göre kiloluyumdur ve bütün ayakkabılarım topuklu hatta daha geçen hafta kuzenimin kına ve düğünü olmak üzere 2 gün ard arda saatlerce oturmadan 14 cm topuklu ayakkabılarla dolaştım sonuç hiç rahatsızlık hissetmedim :) kiloyla alakası yok bence alışkanlık meselesi benimde yıllardır sadece 1 siyah 1 beyaz olarak 2 tane spor ayakkabım var onları giyince kendimi garip hissediyorum zaten kaç senedir yepyeni duruyorlar :9::9:

topuklu ayakkabıda platform en rahatıdır ama topugu 15 cm olan bir ayakkabının platformu 1-2 cm ise ve ince topukluysa tabiki zor olur yurumek platformun boyutuna dikkat etmek lazım ne kadar yuksek okdr iyi birde topuklu giyemeyen bayanlar kalın topuklulardan alıstırsınlar kendilerini oyle daha rahat olur yurumesi cizme alırken bilek kısmının bileginizi cok iyi kavramasına dikkat edin egerki bilekten kavrarsa sıkı durursa o ayakkabı sizi hic rahatsız etmez zaten cogu bayanda cizmede topukluyu daha rahat kullanır bu yuzden..yazında ucu acık ayakkabıları tercih etmeyin parmaklar iyice one dogru dusup sıkısıyor ve rahatsız ediyor ayakkabılar icin tabanlar satılıyor jel olarak onlardanda koyabilirsiniz rahatlatır ben duz ayakkabı kullanmam hic cok nadir tercih ederim .. ince topuk her ne kadar sık dursada yurumek acısından kalın topuk ve platform sart oluyor..

Son düzenleme:
Kızlarr Selam .... hergün girip dertlerinizi okuyorum benimki küçücük birşey ama sizden başka kime sorayım arkadaşım da yokki doğru düzgün :((
ben topuklu ayakkabı hastasıyım, alırım çeşit çeşit güzel giyim diye ama giyemiyorum yürüyemiyorum çünkü özürlü gibi ya uff :((
giydiğimde çok acıtıyo ayaklarımı, dandik almıyım diyorum gidiyorum polaris nursace yeşilden aldım ama yine giyemiyorum millet ne güzel benimkilerden de uzun topuklu ayakkabı giyer,benimde boyum cok musait cokta seviyorum ama ağrıdan ve yürüyememekten hepsi evde duruyor, yarabandı pamuk hepsini denedim yok arkadaş bendemi sorun var niye ben taşıyamıyorum kadın olduğumuzu hissettirebilecek en önemli olan bu aksesuarı?
var mı benim gibi olan, eminim burda topuklu ayakkabı dışında ayakkabı giyemeyen arkadaşlarda vardır, tavsiyeleriniz yorumlarınız en rahat topuklu ayakkabıyı şuradan al diyen varmı.
ama giydiğim markaları da yazdım yani :(((
uff yardımm lütfennn :((

Canım alışmakla alakası mesela benim annem pazara bile topuklu ayakkabıyla gider ve asla düz ve spor giyemez..Bende ilk defa geçen sene aldım giydim 1 2 kere zorlandıktan sonra giydim ama oda dolgu topuk..ince topukluları giyemiyorum...sende dolgu topuklu ayakkabıları tercih edebilirsin..

evet topuklu giymek ne yazık ki alışkanlık ister başta bende çok zorlanıyordum ama ayaklarımı alıştırdım uzun uğraşlar sonucu başardım çünkü bende topuklu ayakkabıya bayılanlardanım :) dolgu topuk ve platformlu ayakkabı hastasıyım :1: özellikle deri alıyorum ayakkabılarımı buna da dikkat etmek gerekiyor derisi yumuşak ayakkabı her zaman iyidir pahalı ama sağlıklı ve rahat :) ayrıca alıştım dediysem de o çok ince topuklardan bende giyinemiyorum zaten sevmiyorum da ince topuğu. Platformlu ayakkabıları ve hafif kalın topukluları daha çok seviyorum hem daha rahat hem düşme tehlikesi daha az :27: topuklu giyinmeye dolgu topuktan başlayabilirsin eğer dolgu topuğu denemediysen bide bu şekilde dene istersen belki yararı olur :34:

Platform topuklu ayakkabılar giyilmesi en kolay en rahat topuklu ayakkabılar bence. Hem dengeli oluyor hem de topuğun yüksekliğini hissetmiyorsun. Topuklu ayakkabıyla yürüyebilmek alışmayla alakalı olmakla beraber, ayakkabının vurması acıtması vs. ise tamamen ayaklarla ilgili bir durum bana kalırsa. Bazı ayaklara spor ayakkabısı bile vurur. Bir arkadaşım ayakkabı almakta çok zorlanıyorum çünkü ayakları her ayakkabıyı kaldıramıyor, yumuşacık deriler bile acıtıyor bazen. Ben de tam tersiyim mesela giyemediğim ayakkabı yok :8:

bende sevmiyorum topuklu ayakkabı giymesini rahat değil günlük hayatta giyemem arada giyersem düğünlerde dolgu topuk giyerim dolgu topuk giyebilirsiniz

Bende giyemiyorum:3:
Düğünüm de bile dümdüz giyindim ama zaten eşimle boylarımız fifti fifti :1:

Başkasında beğeniyorum ama hem eşimden uzun durmamak adına hemde ayağım acır diye topuklu ayakkabı giymiyorum ( Benim canım tatlıdır :27: )

Düğünümde adidas spor ayakkabı giydim ki platformu düşünemiyorum hayatım boyunca giymedim topuklu :1:
Arada özenirim, denerken ayağıma kramp girer, üç beş sene vazgeçerim :1:

valla kızmayın da o platform topukları nasıl beğeniyorsunuz anlamıyorum ben,gördüğüm en itici ayakkabı bence ,ha ben giymedim mi ,giydim maalesef kardeşimin düğününde.Ama sadece 1 tane aldım ,başka da almak istemiyorum.

Topuklu ayakkabıyı giydikçe ayağın alışır canım zaten belli bir süre alışamıyorsan giyme o ayakkabıyı.Ayak sağlığı hatta diz ve bel sağlığı için bile riskli kaldı ki dengeni koruyamayıp bileğini de burkabilirsin.Ben çok yüksek topuklu giymiyorum. genelde ben de düz giyerim sonuçta işe gelirken biraz yol yürüyorum ama arada da fazla olmamak şartıyla topuklu giyiyorum.Zaten sürekli topuklu giymek de iyi değil bana göre.Mesela dün düz bir bot vardı ayağımda bugün topuklu bir çizme var.

bak canım her topuklu ayakkabı giyilmez.
öncelikle ayağının kavisine tam oturan bir ayakkabı olmalı yürürken topuğunla basmalısın tüm yük topuğunda olmalı
parmak ucunda değil yani.
ayrıca mümkünse gerçek deri ve kaliteli mağazalardan alışveriş yap. ben kolay kolay topuklu ayakkabı bulamam. bütün ayakkabıcıları dolanırım ve mümkünse tabanında yumuşak yastık gibi olan ayakkabılar var onlardan almaya çalışırım inci ve derimod bu konuda favorilerimdir.
ha bi tane çok beğendiğim bir ayakkabı almıştım kavisi tam oturmuyordu altına taban koydum ve çok rahat kullanabiliyorum böyle modifikasyonlar da yapabilirsin.
ama kavis ve gerçek deri olmalarına mutlaka dikkat et ayakkabı alırken.

bende Lullaby'nin cevabına kesinlikle katılıyorum. Her ayakkabı benim ayağımın orta bölümündeki kavise oturmaz. oturanı bulursamda bir dakika düşünmem.
Benim favorilerim Ninewest ve Derimod. Önceden çok pahalı olan bu markalar şimdi bitmek bilmeyen kampanyalar sayesinde herkesin ulaşacağı rakamlara iniyor

kızlarr kusura bakmayın konuyu açtım ama iki gündür yazamıyorum eşim rahatsızlandı onunla ilgilendim..
cok tesekkür ediyorum değerli yorumlarınız için..
özellikle şu silikon ped işi dikatimi çekti her ayakkabıda kulanabiliyormuyuz ve nereden alıyoruz,
ben zaten dolgu topuk gıyıroum sureklı o yuzden platformda kullanmak istiyorum,dolgu topuk zaten platform sevmeyenlerin kurtarıcısı,çünkü ayağında ayakkabı olup olmadıgını hissetmiyorsun bile ama görüntüleri kaba oluyor :((
yani görüyorum hiç önlerine bakmadan çok rahat ayaklarında sanki babet varmış gibi yürüyenlere imreniyorum gerçekten bir yetenek,

şu silikon ped olayını biraz daha bilen arkadaşlar örnek gösterebilir mi,bende artk iş kadını gibi şöyle eşimin yanında cesaretli olarak topuklu ayakkabı giyebilmek istiyorumm :(((

kızlar, ben de topuklu ayakkabı giymeyi seviyorum, çalıştığım kurum gereği de giyiyorum.ama benim oturduğum şehir yükseltisi olan bi şehir, evimden dolmuşa binmek için dimdik bi yokuş iniyorum sonra dolmuşa biniyorum.akşam üstü de aynı yokuşu yürüyerek çıkıyorum.karadeniz olunca düm yol bulmak ne mümkün, bu yüzden de ben kalın topuk tercih ediyorum ama yine de çok zorlanıyorum.boyum kısa, babet rahat oluyor ama spor duruyor.topklu ayakkabının şıklığı hiç bişeyde yok.keşke iç. anadoluda yaşasam, :(