Merhabalar. Plato dönemi maalesef diyet yolundaki hemen herkesin başına geliyor. Bu durumda en önemli hareket istikrarlı bir şekilde sağlıklı beslenmeye devam etmektir. Plato dönemini atlatmanın birkaç yolu var. Bunları yaparsanız atlatacağınıza inanıyorum.
1. yaptığınız sporu değiştirin. Sürekli yürüyüş yaptıysanız vücut bi süre sonra bunu günlük rutini haline getrecektir. Ek bişeyler yapmaya çalışın.
2. Magnum dediğiniz çok çok şekerli ve yağlı bi dondurmadır. Tavsiyem yememeniz yönünde. Ama bu da can istiyor haklısınız. 15-20 günde bir ödüllendirin kendinizi.
3. Plato döneminde vücudu şaşırtmak önemlidir. Bunun için sadece 1 gün karbonhidrat ağırlıklı bir beslenme yapabilirsiniz. Canınız ne isterse ama. Kendinizi kısıtlamadan. Ertesi gün hiçbişey olmamış gibi diyetinize devam edebilirsiniz.
4. Ayran aşı detoksu ya da başka bi detoks yapabilirsiniz 2-3 günlük. bunlar da vücudu şaşırtan şeyler.
5. Diyetinizde değişikliğe gidebilirsiniz. Mesela her sabah yumurtalı peynirli kahvaltı yapıyorsanız bir iki gün yulaf ezmeli yoğurtlu meyveli karışımlar hazırlayabilirsiniz.
6. Yeşil çay metabolizma hızlandırmada 1 numara. Günde 2 fincanınızı eksik etmeyin.
Bunlar benim kendimde uyguladığım naçizane öneriler. Ne tarz bi diyet yaptığınızı bilemediğim için ne biliyorsam yazmaya çalıştım. Belki bir kısmı zaten yaptığınız şeylerdi bilemiyorum. Umarım faydalı olur