Plesanta Previa Totalis olanlar :( (Bebeğin eşinin rahim ağzını kapatması)

Poxturk

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2014
24
14
18
42
merhaba,
dün detaylı ultrasonda previa olduğumu öğrendim. internette korkunç şeyler yazıyor:( Aynı durumda olan kimse var mı? Fiziksel aktivite yapma dinlen dedi doktor,ev işi de mi yapmayayım dedim çok yorulma dedi. 22+3 deyim, hiç bugune kadar en ufak bir lekelenmemem bile olmadı ama çok korkuyorum. daha erken diye bebeğe ne oda ne bir giyecek bile almamştım, erken doğum riski olduğunu öğrendim. bu hafta apar topar odasını ve eşyalarını alacağım. anne ve bebek için hayati risk varmış tecrübesi yada aynı durumda olan kimse varsa paylaşabilirsek sevinirim.

merhaba , bana ayrıntılı ultrasonda doktor bebeğin eşi aşağıda bu bize sıkıntı yapabilir dedi. kanaman olabilir, normal doğum yapamayabilirsin dedi. travmatik ilişki yasak dedi sadece. bende sonradan araştırdıkca korktum. doktor beni o kadar korkutmamıştı aslında. 5ve6 aylarda yukarı çıkanlar varmış. fazla takılıp endişelenmemeye çalışıyorum. psikolojimiz daha çok etkiliyor bence. seninle bebeklerimiz aynı gibi 14 şubat doğum görünüyor benimde. gelişmelerden beni haberdar edersen sevinirim. ay sonunda tekrar başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum . doktorlarada güvenmek zor.

evet inşallah sorunsuz atlatırız. ben medical park gökmen iyigün e gidiyordum hiç farketmedi ilk 20 hafta.
kendisi çok rahat bir doktor, eşim her haftasonu ya alaçatı ya bodrum a götürüyor çok yoruluyorum kendisini uyarırmısınız diyr birkeresinde muayeneden önce aramıştım. ne oldu biliyor musunuz o gün bana eşimin yanında milletin eşi tatile götürmez diye üzülür sen gidiyorum diye üzülüyosun heryere gidebilirsin kasma dedi. daha sonra Aret Kamar a gittim o anında gördü ve dinlen bundan sonra dedi. Fehmi yazıcıoğlu na detaylı ultrasona gittim o da aynı şeyi söyledi. aşkın nur yengi de totalismiş ve 3 ay tuvalet bile yasakmış. bana hiçbiri tamamen yasak demedi. sadace fazla fiziksel aktivite yapma yorulma dediler. Aret Kamar çok yorulmadan yine yurt içi gezebilirsin ama yurtdışına çıkma dedi.
sezeryan zaten şart. ancak kanama çok olabilirmiş ben evde buzdolabının üstüne hastanemin ambulans nosunu ve Aret Kamar ın cebini yazdım aynı şekilde eşimin cebine de kaydettim. cüzdanıma kan grubu kartımı görünür bir yere koydum. interneti çok okumamak lazım doktorlar da dikkat et dedi onları dinlersek inşallah sorunsuz atlatırız. sen hangi doktora gidiyordun?

ben sivasta yaşıyorum. ali yanık isimli bir prof a gitti ayrıntılı ultrason için o söyledi. ekim sonunda istanbula geleceğim central hospitalda bir doktor var ona gideceğim bakalım.

benımde oyleydı.. en son geçenlerde doplere grdıgım de radyolog plesantanın normal yerınde olduğunu soyledı.. sonrasında kendı dr um da artık endıse edecek bır durum kalmadığını bebegınde esının de olması gereken yerlerde olduğunu belırttı.. 6. ayımdayım benım kı duzeldı..

gozunuzu korkutmayın bu sıkıntıyı yasayan herkeste belırtıler aynı olmuyor.. benm de kanamam yada başka bırseyım olmadı.. hatta çevremde plesenta prevıa olan hıc bır arkadaşım da sorun olmadı.. tek mesele durum degısmedıgı ıcın sezeryan oldular o kadar.. nette bakıp kendı kendınızı korkutmayın kasmayın strese gırmeyın derım ;)

ne guzel, allah hepimize saglikla kucagına almayı nasip etsin :(
özel bir şey yaptın mı? ilaç? vitamin?
tüm gün yatarak günde 3 lt su içmenin faydası olabilirmiş.

hyr hıc bırsey yapmadım zaten dr um da ektra bısey soylemedı..sımdılık bırtehlıke yok ılerleyen zamanlara bakıcaz dedı hep.. temızlıkte yaptım ısıme gucumede baktım...ılacı vıtamını falan yok.. Allah ne dıler se o oluyor ;)

sız sadece hayırlı olanı ısteyın.. su ana kadar kanama yada dıger belırtılerden bıseyler yasamadıysanız yüksek ıhtımal sonrasıda böyle devam edecektır.. cunku araştırdıysanız bılırsınız bu sıkıtıyı yasayanların en basında sorunlu başlıyor hamılelıklerı.. sız yarılamışsınız bıle neredeyse.. bundan sonra en fazla sezeryan olursunuz oda en kotu ıhtımalle .. bebeğe bısey olmasından sa ...

5.aya kadar benim de asagidaydi bi aydır yerinde özel bir sey ypmadim cok da dikkat edemedim hatta ama sukur kendi yukari cikti ins sizin de cikar zamnla

öyle tabi bende bebeğimi allah'a emanet ettim artık çok yorulmuyorum dikkat ediyorum dua ediyorum gerisi alnımıza ne yazıldıysa o...

bende bebişle anlaştım ben dışardan mücadale edicem oda içimde mücadele edecek herşey güzel olacak inanınıyorum,

ben varım 28. hafatada kanama ile öğrendim ondan sonra hiç ev işi yapmadım sadece oturduğum yerden yemek yaptım eğilme,kalkma,ev işi,ve eş ile münasebet yasaktı çok şükür yavaş yavaş yukarı çıktı sadece kendinize dikkat edin bide sezeryan ile bebek doğuyor rahim ağzıo kapalı olduğu için inşallah skıntısız alırsınız kucagınıza bebeklerinizi..

amin inşallah :) Kaçıncı haftada doğurdun? erken doğum oldu mu? bende ev işi yapmıyorum , masa hazırla/ kaldır v.b. enfazla yaptığım o, çamaşır / bulaşık makinesi çalıştırmak bi de. bugun sağlık ocağından kontrol için aradılar, onlara söyledim yürürken bile kanamanız olur çok dikkat edin dedi :(

Herkese merhaba kızlar;
Benım bebegım doğdu hatta 7. Ayımızı bitirdik
Benım hamıleleğimin ilk aylarında lekelenmem olmuştu gece nöbetçi doktora gıttık iğne verdi 10 gun kullandım sonra normal herseye devam ettım kendı doktorumda hiçbirşey soylemedi
32 haftalık hamıleyken doktorumu değiştirdim ve doktorum tam 32 haftalık hamıleyken bebeğin eşinin aşagıda oldugunu soyledi ben o zamana kadar calışıyordum normal hayatıma devam ettım hatta bazayı bıle kaldırıyordum cok şükür bişey olmadı 39+2 de sezeryanla doğum yaptım normal yapamayacagımı soyledı rahmim de tersti
Hiç endişenlenmeyın hamıleliğinizin tadını cıkarın bol bol uyuyun :) allah butun bebeklerımıze saglık sıhhat versin

çok korkuyorum arkadaşlar banada plesanta alt ucu rahmi kapatıyor dendi alt ucune yaa bide tamamımı kapatyor bunu uzunluğu ne kadarki:)
tabi işin şakası kanamam olmadı kasıklarımda az bir ağrı var sadece geceleri uyuamıoeum kanamam olcak diye kanama olursa doktorlar durduramazsa ölürsem:(bebeğim ölürse zaten panik atak var iyice depresşti yalvarırım beni rahatlatın biraz:)

korkma panik yapma stres en büyük düşmanımız. tam teşekküllü bir hastane belirle şimdiden. yenidoğan ünitesi ve yoğun bakım ünitesi olan bir yer olsun. bende başta çok korktum ama bizden okadar çok var ki :) çoğunun plesantası yukarı çıkmış kendi kendine yada kanamaları olmalarına rağmen sağlıkla bebeklerini kucaklarına almışlar. iyi düşün dua et sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız inşallah sonrasında da buraya yazarız korkmuştuk ama korktuğumuz gibi olmadı diye :) kasık ağrılarını doktoruna danış, benim belimde kasığımda ağrıyor artık ben sordum iyice bebek büyüdüğü için normal dedi. kendini yorma çok iş yapma. eşine de riskleri anlat ki sana ev işlerinde yardımcı olsun en azından beklentisi olmasın. hayırlısıyla allah ın izniyle sağlıkla zamanında bebeklerimizi kucağımıza alırız inşallah

Keske korkmamak elde olsa totalis oldugum icin cekermi bilemem ama yogun bak felan bulmak cok urkutucu ya:(bide rahme yapisiksa ilk dogumum sezeryanim yok ama tedirginlik iste doktor yapismaz dedi ama ben hala tedirginim.ilk dogumumda basima geldi bi daha cocuk istermiyim bu bebisim saglikli dogsunda:)

bende totalisim bugun doktora gittim endişeleneck bir durum olmadığını, kendimi yormadığım sürece allahın izniyle bebeğin sağlıkla doğacağını iletti. sezeryanın diğer ameliyatlardan 10dk uzun süreceğini, dikkatli olduğum sürece benim diğer anne adaylarından farklı bir süreç yaşamayacağımı söyledi. o yüzden sende sakin ol, kendini fazla yorma, allahın izniyle bebeklerimizi sağıkla kucağımıza alacağız inşallah.

Back
X