Plesanta Previa Totalis olanlar :( (Bebeğin eşinin rahim ağzını kapatması)

Merhabalar herkese. Ben hamileliğimi buradaki yazıları ve internetteki bu konuyla alakalı pek çok yazıyı okuyarak geçirdim.
İlk hamileliğimdi ve 4. ayımda plesanta previa totalis teşhisi konmuştu. İlk üç ayımı zaten tedirgin geçirmiştim düşük tehlikesi ile. Sonrada bunu öğrendim, ilk başta bilmediğim için çok kafama takmadım. doktorumda ben üzülmeyeyim diye tehlikelerinden bahsetmedi ilk başlarda. herşey yolunda giderken taki 26 haftalık olana kadar. gece yarısı büyük bir kanama geçirdim hastaneye nasıl gitiğimizi hatırlamıyorum sanki 1 dk da gitmiştik yarım saatlik yolu.Kanamamı İlaçlarla durdurdular birazda olsa. Durumun cok tehlikeli burada tutamayız dediler,kendi doktorumu aradım buraya da alamayız dediler.Bu hastanelerde en iyi özel hastahanelerden. En sonunda beni Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi kabul etti. İyiki diyorum kanama geçirmiştim de o hastaneye götürmüşler. 2 hafta orada yattım hergün kontrol altındaydım hergün tahlillerim yapıldı. 2 haftadan sonra eve çıktım. Büyük ihtimal erken doğum olacak dendi. Kendi doktorum burada yapmayalım dedi boşuna para ödersin zaten yoğun bakım gerekecek ikiniz iiçinde dedi burada olmaz dedi. Bende kanuni de devam ettirdim herşeyimi.36. haftama girdiğimde 37. haftada alacağız dediler. 2 gün öneceden yatırdılar. Ve son kontrol günü doktorum durum iyi değil dedi tehlikelerini biliyorsun değil mi diye sordu. Biliyordum çok kan kaybedip hayatımı kaybedebilirdim. rahmim alınabilirdi,bebeğimi kaybedebilir birdaha cocuk sahibi olamayabilirdim.Ama benim içim cok rahattı,annem ablam ağlıyor ben gülüyordum. Doğumumda en az 15 doktor vardı sayabildiğim.Gözlerimi açtığımda canım hocam Meriç hoca ve İbrahim polat hocam.Meriç hoca herşey yolunda dedi. Çok şükür kurtulduk. Şimdi 11 aylık bir oğluşum var ve ben buradaki en önemli şeyin pozitif düşünme ve doktorlar olduğuna inanıyorum çünkü çaresi olmayan bir durum.Bu durumdaki akadaşların allah yardımcı olsun.

ben sivasta yaşıyorum. ali yanık isimli bir prof a gitti ayrıntılı ultrason için o söyledi. ekim sonunda istanbula geleceğim central hospitalda bir doktor var ona gideceğim bakalım.[/
Merhaba
Tecrübenizi paylaşalı 3 sene olmuş umarım sağlıklı bir doğum yaşamışsınızdır doğumunuzu nerde yaptınız central hastanesinde dediğiniz doktora gittiniz mi bende previa totalis durumundayım ve doktor arayışındayım bahsettiğiniz hastane evime yakın doktorun ismini hatırlıyorsanız bilgilendirirseniz sebinirim

Merhabalar....

Öncelikle bu durumu yasayan herkese geçmiş olsun. İnş sağlıklı sıhhatli bir şekilde zamanında Bebeklerinizi kucaklariniza gelir.

9 aylık bir oğlum var. Bende 22. Hafta da datayli ultrason ile plesante previa oldugumu öğrendim. Benimki marjinaldi yani tam kapatmiyordu. İlerleyen haftalarda yukarı çıkmalar olabiliyorMuş ama bende olmadı.
Doktorum değerlendirmë yaptı. Normal doğum olmaz ve erken gelir bebek vs dedi. Bolca dinleniyorsun is fln yapma dedi. Her ihtimale karşı da üniversite hastanesi yada kadın doğum hastanelerinde dosyamin olmami söyledi. Çünkü riskli bir durumda sevk ettiğimde sıkıntı cikmasin vs diye dedi.
O gün ben direkt devlet hastanesine gittim. Muane oldum ve sancı çıktı. Çünkü baya bi uzulmustum ondan dolayi oldu. Hatta Dr. Doğum olursa canlı bir bebekten bahsedemeyiz vs dedi ben tabi çok kötü oldum. Bebeğimi Rabbim bana bağışla diye dualar ediyordum. Bir gece hastane de kaldım tedbir amaçlı. Çok şükür ki bir sıkıntı olmadı ve eve çıktım.
Sürekli dua ediyordum 34 35 haftayı göreyim diye. 22 den 37 ye kadar progesteron kullandım.
31. Hafta da leke oldu ve benim minnos doğum kanalına girmişti. Akciğer geliştirici iğne vuruldum. 31 den 38 e kadarda her hafta Doktoruma gittim.
Çok şükür oğlum 38. Hafta da sezaryen doğum ile dünyaya geldi. Ama ameliyatım biraz zorlu geçti.
Sizlere tavsiyem dikkat edin. Sürekli istirahat edin. Gerekirse is bile yapmayın. Ben elimden geldiğince dikkat ettim. Cinsel ilişki vs hep yasak ztn. Birde aklınızda bulunsun Dr nuz dışında başka bir Dr ye fln giderseniz durumu söyleyin. Elle muane asla yaptırmayın.
Bol bol dua edin. Rabbim sizi evladiniza onuda size bağışlasin. Kalbinizi ferah tutun çok zor bir süreç ama sizin moraliniz yüksek olsun ki bebeğiniz guclu olsun.

Son düzenleme:
Merhabalar....

Öncelikle bu durumu yasayan herkese geçmiş olsun. İnş sağlıklı sıhhatli bir şekilde zamanında Bebeklerinizi kucaklariniza gelir.

9 aylık bir oğlum var. Bende 22. Hafta da datayli ultrason ile plesante previa oldugumu öğrendim. Benimki marjinaldi yani tam kapatmiyordu. İlerleyen haftalarda yukarı çıkmalar olabiliyorMuş ama bende olmadı.
Doktorum değerlendirmë yaptı. Normal doğum olmaz ve erken gelir bebek vs dedi. Bolca dinleniyorsun is fln yapma dedi. Her ihtimale karşı da üniversite hastanesi yada kadın doğum hastanelerinde dosyamin olmami söyledi. Çünkü riskli bir durumda sevk ettiğimde sıkıntı cikmasin vs diye dedi.
O gün ben direkt devlet hastanesine gittim. Muane oldum ve sancı çıktı. Çünkü baya bi uzulmustum ondan dolayi oldu. Hatta Dr. Doğum olursa canlı bir bebekten bahsedemeyiz vs dedi ben tabi çok kötü oldum. Bebeğimi Rabbim bana bağışla diye dualar ediyordum. Bir gece hastane de kaldım tedbir amaçlı. Çok şükür ki bir sıkıntı olmadı ve eve çıktım.
Sürekli dua ediyordum 34 35 haftayı göreyim diye. 22 den 37 ye kadar progesteron kullandım.
31. Hafta da leke oldu ve benim minnos doğum kanalına girmişti. Akciğer geliştirici iğne vuruldum. 31 den 38 e kadarda her hafta Doktoruma gittim.
Çok şükür oğlum 38. Hafta da sezaryen doğum ile dünyaya geldi. Ama ameliyatım biraz zorlu geçti.
Sizlere tavsiyem dikkat edin. Sürekli istirahat edin. Gerekirse is bile yapmayın. Ben elimden geldiğince dikkat ettim. Cinsel ilişki vs hep yasak ztn. Birde aklınızda bulunsun Dr nuz dışında başka bir Dr ye fln giderseniz durumu söyleyin. Elle muane asla yaptırmayın.
Bol bol dua edin. Rabbim sizi evladiniza onuda size bağışlasin. Kalbinizi ferah tutun çok zor bir süreç ama sizin moraliniz yüksek olsun ki bebeğiniz guclu olsun.

Çok geçmiş olsun canım sağ salim kavuşmusunuz şükür..

Benim de marjinal doktor şuan eski sezaryen yerinde bebeği alacağım yerde yani dedi kanama riski var dedi birazcık çekilse kurtaracak takil edicez dedi bana da erken doğum riskinden bahsetti 1 hafta sonra kontrol var inşallah çekilmiştir sezaryen yerinden..

Senin ne gibi zorluklar oldu sezaryen de canım kanaman çok oldu mu ?

Çok geçmiş olsun canım sağ salim kavuşmusunuz şükür..

Benim de marjinal doktor şuan eski sezaryen yerinde bebeği alacağım yerde yani dedi kanama riski var dedi birazcık çekilse kurtaracak takil edicez dedi bana da erken doğum riskinden bahsetti 1 hafta sonra kontrol var inşallah çekilmiştir sezaryen yerinden..

Senin ne gibi zorluklar oldu sezaryen de canım kanaman çok oldu mu ?
İnşallah sizde sağlıklı sıhhatlı bir şekilde kavusursunuz bebeginize.
Spinal Sezaryen olmustum ben. Ama ameliyat esnasında Çok acı çektim bebeği aldıktan sonra genele çevirdi doktor. İki ünite kan fln aldım.
Sonrasında doktorum plesantadan bebeği aldığını söyledi onun için böyle oldu dedi.

Back
X