• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plesantanın asagida olması

Hnkaml

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2019
23
2
1
31
Merhaba ben 18 haftalık hamileyim. Doktor kontrolüne gittim bugün bebeğin eşinin assagida olduğu nu söyledi doktorum. Kasıknlarında ağrıvar 2 gündür aKıntımda var. Benim gibi olupta yukarı çıkan var mı acaba plesantanın niye bilmiyorum ama içime bi korku girdi . Idrar yolu enfeksiyonu mu acaba bu ağrı

Valla normalde plesenta hamileliğin her döneminde aşağı kayabilir ,eğer böyle düşünürsek demek ki yukarı çıkma ihtimali de var . Ancak siz kesinlikle ben kendimi iyi hissediyorum diyip herhangi bir işe girismeyin mümkün mertebe tuvalet dışında ayaklanmayın. İnşallah gebelik sürecini sağlıkla tamamlarsiniz

Yani işte aynı durumu yaşayan var mı bilmiyorum bide ilk gebeliğim plesenta yukarı çıkar mi çok endişeleniyorum herhangi bi zararı var midir

Merhaba ben 18 haftalık hamileyim. Doktor kontrolüne gittim bugün bebeğin eşinin assagida olduğu nu söyledi doktorum. Kasıknlarında ağrıvar 2 gündür aKıntımda var. Benim gibi olupta yukarı çıkan var mı acaba plesantanın niye bilmiyorum ama içime bi korku girdi . Idrar yolu enfeksiyonu mu acaba bu ağrı

Bende bundan 3 hafta önce ayrıntılı ultrasonumda plesentanın aşağı yerleşimli olduğunu öğrenmiştim ama bugünkü kontrolümde yukarı çıktığını söyledi doktor 😊 30.haftaya kadar yüksek ihtimalle yukarı çıkıyormuş zaten ondan sonra çıkmasa bile erken doğum ve zorunlu sezeryan haricinde çok büyük sıkıntı olmuyor ben o zaman baya bir araştırmıştım.
Birde tam olarak rahim ağzını kapatıyor mu yoksa rahim ağzına yakın mı o da önemli bu haftalarda asagida olsa bile bebek büyüdükçe yukarı çıkar siz içinizi ferah tutun 😊

Yani işte aynı durumu yaşayan var mı bilmiyorum bide ilk gebeliğim plesenta yukarı çıkar mi çok endişeleniyorum herhangi bi zararı var midir

Aşağı yerleşimli olduğunda ağrısız kanama oluyormuş genelde bende hiç kanama olmamıştı eğer öyle bir durum olursa hastaneye gidin hemen ama dedigim gibi kendinizi çok yormazsanız birkaç hafta içinde yukarı çıkar inşallah 😊

İyi geceler. Benimde kızımda olmuştu 16 haftalıkken başladı 6. ayıma kadar kanama olmuştu ayağa kalkınca. Sonradan yukarı çıktı plasenta. Biraz sabretmeniz sürekli dinlemeniz gerekiyor. Allah şifa versin

Herkese çok teşekkür ederim bu durumu yaşayanlardan duyunca insanın ici daha rahat oluyor hepinizden Allah razı olsun inşallah hiç bir sıkıntı olmadan yukarı çıkar ve bebeğimi sağlıklı bi şekilde kucağıma alırım.

Back
X