Uterin arter direnci

teacherm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2025
6
2
1
32
Kızlar merhaba, bugün gebelikte tam 18. Haftaya girdim. Rutin doktor kontrolüm vardı, bugüne kadar her şey çok normaldi, en ufacık bir problem bile yoktu, hamileliğimde çok rahat geçiyordu aynı şekilde. Ama bugün yapılan ultrasonda doktorum uterin arter direncim olduğunu söyledi ve ecopirin 150mg başladı. Hemen bugün başla ve 35. Haftada keselim dedi, bayağı canımı sıktı bu durum. Birden bire nasıl oldu anlamadım 😔Bebekte şimdilik gelişim geriliği yok gününde çıktı, sonradan gelişim sorunu olur mu, erken doğar mı vb. Bir sürü soru doğdu kafamda doğal olarak. Çok endişeliyim, çok korkuyorum ilk gebeliğim 🥺 var mı benimle aynı durumda olan ya da bu yoldan geçipte bebeğini kucağına alan ? 🥹

Bende daha 12. Haftada vardı sanırım canım. Şuan 25. Haftayı bitiyorum. Bazen çift taraflı direnç çıkıyor bazen tek taraflı. Doktor düşük kilo ile doğum olabilir falan demişti. Benim de sürekli aklıma takılıyor kilosu. Şuan doktor haftası ile uyumlu diyor ama insan yinede korkuyor. Tansiyonu nu kontor ettir bir de düzenli aralıklarla idrar verirsin. Proteine baktırırsın

Bende daha 12. Haftada vardı sanırım canım. Şuan 25. Haftayı bitiyorum. Bazen çift taraflı direnç çıkıyor bazen tek taraflı. Doktor düşük kilo ile doğum olabilir falan demişti. Benim de sürekli aklıma takılıyor kilosu. Şuan doktor haftası ile uyumlu diyor ama insan yinede korkuyor. Tansiyonu nu kontor ettir bir de düzenli aralıklarla idrar verirsin. Proteine baktırırsın
Biraz araştırma yaptım, sizin haftanızda bazı gebelerde düzelebileceği yazıyordu. Belki geçmiştir sizinki de 🙏🏻
Aksi gibi benim yaşadığım il ilçe mahrumiyet resmen☹️ tatil için il değiştirdim, 2-3 haftaya kadar dönmüş olacağım, inşallah oradaki sağlık kurumunda yapılıyordur idrar tahlili. O kadar umudum yok ki 😔

aslında yükselmişti direnç. Ama son gittiğim de biraz düşmüştü. Bende bilmiyorum tam ama

Back
X