plesentada kireçlenme- plesenta yaşlanması olanlar

utopya06

Guru
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
16.912
28
408
Ankara
suyumun azalmasından sonra bir de plesenteda kireçlenme gözlendi
ayrıntılı ultrasonda görüldü yer yer kireçlenme
henüz 1. seviyedeymiş
son aylar görülürmüş genelde ama bende erken görüldü
benim gibi sıkıntı yaşayan var mı?
yaşlanma için doktorunuzun önerisi var mı?
bir de kaçıncı haftada başladı kaçıncı seviyede?
ya da bu durumda zamanında dğum yapan var mı?
bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

canım plesantanın yaşlanması genellikle 40 haftasını geçmesine rağmen doğmayan bebeklerde oluyor diye biliyorum benim ablam 41. haftadaydı ve bebeğin gelmeye hiç niyeti yoktu plesantanın yaşlandığı gözlenince sezeryanla alalım bebeği riske atmayalım dedi doktor.
seninde canım en kötü ihtimal sezeryanla alınır bebeğin ki zaten 35.haftadaymışsın inşallah hiç bişey olmaz gönlünü ferah tut

Bendede aynı sorun olmuştu 36.haftaydi sanırım, bebek yukarda olduğu için ve suyu çok azaldığı ve ne yaptıysam artmadığı için normal doğum bekleyemedik,sezaryenle kizima kavuştum..çok sağlıklı bi bebekti ama sezaryenle olması üzdü beni sadece..normal istiyosan sezaryenle acil almamız lazım demeden başka doktora git derim ben..

Bendede aynı sorun olmuştu 36.haftaydi sanırım, bebek yukarda olduğu için ve suyu çok azaldığı ve ne yaptıysam artmadığı için normal doğum bekleyemedik,sezaryenle kizima kavuştum..çok sağlıklı bi bebekti ama sezaryenle olması üzdü beni sadece..normal istiyosan sezaryenle acil almamız lazım demeden başka doktora git derim ben..

kaçıncı haftada doğum yaptınız acaba?
bebeğiniz kaç kiloydu
küvezde kaldı mı hiç?
sezeryan normal takıntım yok, yeter ki bebeğim sağlıklı olsun
şu an terslikler olduğundan tek düşüncem o
yoksa önceden normal istiyordum
doktorum erken olsa bile normali deneriz dedi, sezeryan yanlısı değil zaten

kaçıncı haftada doğum yaptınız acaba?
bebeğiniz kaç kiloydu
küvezde kaldı mı hiç?
sezeryan normal takıntım yok, yeter ki bebeğim sağlıklı olsun
şu an terslikler olduğundan tek düşüncem o
yoksa önceden normal istiyordum
doktorum erken olsa bile normali deneriz dedi, sezeryan yanlısı değil zaten

Doktorun sezeryan yanlısı olmaması çok büyük şans, ben doktorumun hiç normal doğum haberini duymadigim için güvenimi kaybettim kendisine, benimki mecburi bi sezeryandi belki de gerçekten ama keşke başka dr un da fikrini alsaydık dedim ve diyorum..kızım 38hafta 3güne kadar bekletilebildi karnımda, 3kilo olursa iyi diyordu dr um, 3 kilo 150gr di, kuveze falan girmedi, sütüm de geldi hemen, yani sağlık yönünden hiç bi problem olmadı, inşallah sizin de sorunsuz geçer..tahmin edebiliyorum korkularınızi, bizede hep hareketlere dikkat edin, etmezse acil gelin , heran herşey olabilir demişti, 2hafta korkuyla duayla bekledik, çok şükür sağlıklıça kavustuk, darısı size, sonra yine bize:) ikinci yolda 2ayı var:)

benim 30. haftada dedi dr, yapacak şey yok yapı bu demişti. 38. haftada sezaryenle doğum oldu. sadece bebek çöp gibiydi, beslenmediğinden. ama zaten ben insülinvurduğum için kilo almasını da çok ummuyorduk.karın çevresi en son 2 hafta geri kalınca pazartesi doğum demişti dr. korkacak şey yok, içini ferah tut.

plesenta kireçlenmeye başladıktan sonra ömrü 4 haftadır canım ama bu süre içinde bebeğinin gelişimini azda olsa engelleyebilir benim 36 haftamda öğrendik kireçlenme olduğunu ve baya artmıştı 38 haftamın başında bebeğime oksijen gitmediği ve bunun için kalp atışlarının artması nedeniyle acil sezeryana alındım.... kızım 8 gün küvözde kaldı çünkü karnımda nefes almak için çok çabalamış ve kalbi yorulmuştu.... kontrolllerini hiç aksatma ve bebek hareketlerini takip et..

sağolun bilgilendirmeler ve yorumlarınız için
bu kireçlenme bende erken zamanda görülmeye başladı
yaklaşık 4 hafta kadar oldu sanırım
ilk gördüğünde yer yer kanlanma var ama önemli değil demişti
şimdi gittiğimde hala 1. seviyede neyseki ilerlememiş
ilerlemesinden korkuyorum ben de
umarım ilerlemez de oğlum beslenebilir
zaten suyum da az
38. haftayı görürsem kendimi şanslı hissedicem

bebek hareketleri çok şükür düzenli
kontrollerim de haftada 1
bu gittiğimde 5 günde bire indirmeyi teklif edicem