pokemon go belası..

İyi ki 90'lar çocuğuyum 2000lerin başları da aynı şekilde ne güzeldi. Sokaklar temizdi, sohbet vardı, selfie diye bişey yoktu, telefonda sadece mesajlaşırdık bide çağrılaşırdık. Sokaklarda oynardık.. Saklambaç, körebe, can vs..
Şu yılda çocuk olmak istemezdim. Ne bilim telefonlar başrolde. Bi cafeye gidiyoruz eşimle ikimizde tlfn, check in yap, selfie çek, facebook, oyun pf :)

Yorumları okurken aklıma bu geldi.. Telefonlar artık hayatımızın başrolünde.. Bakalım gelecek yıllarda daha neler olacak.

Şimdi o atmosfer ancak kışın kar yağdığından yakalanıyor. O da eğlenmesini bilen aileiler için.
Mahallede yola file gerip voleybol maçı yapardık gece bilmem kaçta. (Şimdi gece orada ne işi vardı tecavüzü hak ediyor diyorlar.)
İp atlardık. top oynardık. Sek sek falan.
Özellikle istanbul için konuşuyorum gördüğüm çocukları sosyal etkinlik olsun diye avmlere götürüyor anneler.
O çocuklara çok üzülüyorum, gerçi şuan düzen bu oldu.

Valla arkadaşlarıyla beraber oynuyosa çok büyük ihtimalle gelmez:işsiz:
Eşimin yeğeni yurtdışından geldi türkçesi yok ama yalnız tadı çıkmıyor diye Ankara gruplarına katılmış oradan toplu oynuyor,arkadaşı olan gençler daha da eğleniyorlar. Şimdiden kolay gelsin size. :KK70:
Abooo :o yandık :/

Eşim,abisi,2 yeğeni,eltim ve görümcem topluca bu oyunu oynuyorlar. Ben de başta indirdim ama bağımlılık yani bu ve ben artık o kadar oynamıyorum. Gece 2'de eşim ve yeğeni kalkıp arkadaşlarıyla kızılayda buluşuyorlar gym falan diyorlar. Evde herkesin elinde bir telefon ben kendi kendime afedersiniz deli dana gibi dönüyorum ortada. Hadi herkes oynuyor,eşimin bana yardımcı olması gerek en çok o oynuyor. Bir şey söyleyince de "daha yeni başladık 1 ay geçsin hevesimiz gider" diyor eşim. Deliricem artık bunalıma gircem evde hepsi toplanmışlar ben tek başıma takılıyorum. Hepsinin telefonunu kırasim geliyor. Evde misafir var diye dışarı çıkamıyorum da anca buraya yazabiliyorum. Bunaldım yahu her şey büyüyor büyüyor kafamda kurup duruyorum..
sizin zaten telefonu kracagınız belliymiş burdan vermişsiniz sinyali ... kesınlıkle öfke kontrolunuz yok... birde biraz ben merkezcisiniz ilgiler alakalar üstünüzde olsun istiyorsunuz ne olmus oynuyorlarsa sizde oynayın zevk almadınızmı başka bir meşkale bulun siz oynamıyorsunuz diye insanlarda oynamasın mı valla cok komik dertleriniz var allah başka dert vermesın ne dıyelım

sizin zaten telefonu kracagınız belliymiş burdan vermişsiniz sinyali ... kesınlıkle öfke kontrolunuz yok... birde biraz ben merkezcisiniz ilgiler alakalar üstünüzde olsun istiyorsunuz ne olmus oynuyorlarsa sizde oynayın zevk almadınızmı başka bir meşkale bulun siz oynamıyorsunuz diye insanlarda oynamasın mı valla cok komik dertleriniz var allah başka dert vermesın ne dıyelım

Sizin çocuğunuz var mı hanfendi? 6 aylık bir bebekle ilgilenmek başlı başına insanın tüm dünyasını meşgul ediyorken,eve doluşan insanlara hizmetçi gibi hizmet etmek ne demek anlayabiliyor musunuz? Eşim ailesi gelirken "ben sana yardımcı olacağım" diyerek ikna etti beni. Bunun üstüne gecenin bir yarısına kadar oyun peşinde koşmasını ben hazmedemiyorum. Eşimin işi yoğun eve iş için geç gelmesini anlayabilirim ama oyun için beni ya da çocuğumu ihmal etmesine tahammül edemem. Derdimin komikliğinden de size ne ayrıca yazmazsınız olur biter. Teşekkür ederim güzel dileğiniz ve gerekli yorumunuz için.

Back
X