Polikistik değil asıl geleneksellik başa bela

toplumumuzda doğan erkeklerin altın b.llüğü ve yüksek karatlı iki adet pırlantaları olur, çok kıymetlilerdir. Anneleri de o kültüre yetiştikleri için doğurdukları kıymetli ziynetlerine açıp açıp bakarlar.
Çocuk dışındaki şeylerde de hır gür yaşanabilir, baya ying yang gibi iki Farklı ailesiniz 😄 ama bu farklılık çeşitliliğe değil de cinnete sebep olabilir.
nişanlı kişisine durumu iyice anlatın, nasılsa olur kafasındaysa farketsin. O tamam diyorsa gerisine açıklama yapmayın. Düşünmüyoruz, istemiyoruz vs.
Ya ahahahahaa bu nece orijinal bi yorumdur😂

Konu sahibi kaç yaşındasınız sorabilir miyim ? Gözümde çok genç ve toy bir hanımefendi canlanıyor çünkü.

İyi de eşinizin ailesi değil tüm çevreniz didikleyecek sizi. Bizim ülkemizde insanlar sınırlarını bilmez, özel hayata burun sokup dururlar. Ben 7 senedir evliyim çocuğum olmadı bin tane saçmalık yaşadım. Yemeği fazla kaçırsam azıcık göbeğim çıksa hamile misin diyorlar, iş yerinde rapor alsam hamile misin ondan mı aldın diyorlar, akrabalar, komşular herkes kafayı rahmime taktı. Eskiden sinilenirdim ama şimdi hiç umursamıyorum. Çocuğum olsa ikinciyi sorup didikleyeceklerdi çünkü bekar olsam evden kaldın muhabbeti olacaktı. O yüzden Kabuğunuz kalın olmalı her türlü laf duyacaksınız.

Darısı başına, inşallah senin de olsun tarzı söylemler karşıdaki insanı net tanımıyorsan söy len mez. Tercih hakkı bırakılmıyor, hayatımızın ilk yıllarından beri bilinçaltımıza böyle ince ince işleniyor bazı şeyler. "Darısı başına senin de olsun" hayır olmasın? Olmayadabilir? Sana bir çocuk, bir evlilik, bir araba, bir ev mutluluk getirmiş olabilir ama bunun bana da mutluluk getireceğini varsayayak aynı duayı edemezsin. İnsanların dileklerini kalıba sokamayız. Teşekkür edip geçilmeli.

Bu kadar liberal görüşlere sahip bir kadın olarak geleneksel kafada bir erkek ve onun ailesi ile nasıl mutlu olmayı planlıyorsunuz?

Bu yüzyılda neler oluyor hiç etrafınıza bakmıyor musunuz? Türkiye aslında Afganistan demişti Şengör. Kesinlikle öyle. Seküler ya da değil herkesin kafasında aşılmaz duvarlar, bağnaz düşünceler var. Burda sizin sınırlarınızı nasıl çizdiğiniz önemli olucak ama ben kültür ve fikir bakımından kendimden çok farklı biriyle evlenmezdim yerinizde olsam. Yani şimdi ki aklımla Kayınvalideden ziyade eşiniz daha önemli tabi ki ama yazılanlara göre onla da farklısınız. Evlenecekseniz illa ki sınırlarınızı çizin insanların iyi niyetle yaptıkları temennilere hemen sinirlenmeyin.Gülün geçin ya da düşünmüyoruz deyin. Çocuk konusunu ulu orta konuşmaya müsaade etmeyin baştan zaten.
Kimin çocuğunun olmayacağını da Allah bilir. Bana da benzer şeyler söylemişti doktorlar, eşime evlenmeden söyledim, önemsiz gördü iki tane evladım oldu. Nasip, kısmet, yolda olmaktır bu. Hiçbirşeyi garantisi yok, garanti isteyenle de evlenilmez zaten

Arkadaşlar merhaba, birkaç gün önce konu açmıştım hatırlarsınız. Nişanlım ve ailesi çok geleneksel demiştim. Oğlumuz baba tarafındaki tek erkek, o bizim tek erkeğimiz, soyadımızı yaşatacak gibi söylemleri var ve benim ailem de inanılmaz garipsiyor bu durumu. Biz 3 kız kardeşiz babam üç çocuğum daha olsa üçünün de kız olmasını isterim dedi geçen gün yanlarında.. Ben polikistik overliyim kendimi bildim bileli regl olamıyorum ancak ilaçla o da çok az geliyor. Hamileliğe engel değil ama doktorlar zorlaştırabileceğini, doğal yollardan hamile kalmamın zor olduğunu söylüyor. Uzun tedavi süreci gerekebilir yani. Nişanlımla paylaştım sorun değil falan dedi ama işin ciddiyetinde değil bence. Evlendikten sonra onun ultra geleneksel çevresinden laf söz duymaktan vah çocukları olmuyor falan denmesinden korkuyorum çünkü birisi özel hayatıma burnunu sokarsa sakin kalamam. Düşünüyorum da darısı başına, Allah size de versin, inşallah sizin de olur gibi şeyler bile acayip rahatsız eder beni veya annesi şunu iç şunu ye işe yarıyormuş gibi şeyler söylerse gerçekten sinirlenirim... 21.yüzyılda sıkıntı yaşayan oldu mu hiç böyle şeyden?
Ben bekarkan bana %20 ihtimal bile vermedi doktor. Ama şunu da ekledi bir cinsellik yaşayıp ona göre değerlendirme yapmak daha sağlıklı olur dedi. Evliliğin 3. Ayında herhangi bir tedavi uygulamadan hamile kaldım. Nasipte varmış oldu. Zaten 1 yıl doktorlarda vitaminden başka bir şey vermiyor.umarim hayirli zamanda olur.

Nişanlınızı da tek erkek evlat olarak fazlasıyla pohpohlamışlarsa sizi çok zor günler bekliyor.

2 konudur sizin nisanlinizin ailesi gıyabında geleneksel olmalariyla ilgili rahatsizliginiz beni rahatsiz etti.Madem bu kadar rahatsizsiniz ileride de bu devam edecek simdiden kesin bitirin isi.Olmayan cocuga don biciyorsunuz bilenmis bir sekilde yok pkoyum cocugum olmazsa cevre bunu soylerse falan.

Bu arada dibine kadar pkoyum.Evliligim 7.ayında basarisiz catlatma ignesinden 2 ay sonra kendiliginden ikizlerime hamile kaldim.Pko gebelige engel degil.Simdiden kendinizi mental olarak yormayin,sartlamayin.

bacım sen bu adamla evlenip ne yapacaksın ki? zaten 24 yaşındaymışsın.

ataerkil ve acayip cahil insanlar belli ki. oğluşları da kendini pek ileriye götürememiş, düğünüm de düğünüm diye ağlıyordu en son. yorumlarını, konularını da görüyorum oldukça liberal görüşleri olan birisin. bu muhafazakarlık ve geleneksellikle yapabileceğini düşünüyor musun? daha şimdiden böyle bık bık konuşan nişanlın hele bir de evlenin neye dönüşecek acaba.

2 konudur sizin nisanlinizin ailesi gıyabında geleneksel olmalariyla ilgili rahatsizliginiz beni rahatsiz etti.Madem bu kadar rahatsizsiniz ileride de bu devam edecek simdiden kesin bitirin isi.Olmayan cocuga don biciyorsunuz bilenmis bir sekilde yok pkoyum cocugum olmazsa cevre bunu soylerse falan.
1) Kimseye bilendiğim yok yalnızca geleneksel olmalarını ve aramızdaki bu farklılığın aşılabilir olup olmadığını kestiremiyorum. Nişanlımın da bizimle alakalı soru işaretleri mutlaka vardır ve gayet doğal. Bizim rahat olduğumuzu düşünüyor. Bu bilenmişlik mi oluyor? Geleneksel olabilirler bu da çok doğal, kendileri de zaten bunu inkar etmez. Burada pek çok farklı kültürden insanlarla evlenmiş olanlar var onlardan fikir alıyorum. Ailem veya arkadaşlarım beni etkilememek için bir şey söylemiyor, bir de objektif olamıyorlar.
2) Olmamış çocuğa don biçmiyorum. Annesi ile polikistik konusunu konuştuğum zaman "eee bu çocuk olmasına engel hastalık mı?" diye sordu. Korkuyorum dolayısıyla.
3) Yorumunuz için teşekkürler, süreciniz umut oldu.

Arkadaşlar merhaba, birkaç gün önce konu açmıştım hatırlarsınız. Nişanlım ve ailesi çok geleneksel demiştim. o bizim erkeğimiz, soyadımızı yaşatacak gibi söylemleri var ve benim ailem de inanılmaz garipsiyor bu durumu. Biz 3 kız kardeşiz babam üç çocuğum daha olsa üçünün de kız olmasını isterim dedi geçen gün yanlarında.. Ben polikistik overliyim kendimi bildim bileli regl olamıyorum ancak ilaçla o da çok az geliyor. Hamileliğe engel değil ama doktorlar zorlaştırabileceğini, doğal yollardan hamile kalmamın zor olduğunu söylüyor. Uzun tedavi süreci gerekebilir yani. Nişanlımla paylaştım sorun değil falan dedi ama işin ciddiyetinde değil bence. Evlendikten sonra onun ultra geleneksel çevresinden laf söz duymaktan vah çocukları olmuyor falan denmesinden korkuyorum çünkü birisi özel hayatıma burnunu sokarsa sakin kalamam. Düşünüyorum da darısı başına, Allah size de versin, inşallah sizin de olur gibi şeyler bile acayip rahatsız eder beni veya şunu iç şunu ye işe yarıyormuş gibi şeyler söylenirse gerçekten sinirlenirim... 21.yüzyılda sıkıntı yaşayan oldu mu hiç böyle şeyden?
Bende pcosluyum ve tabi kendi kendime nadiren regl oluyorum çoğunlukla ilaçla regl olurum. Bu tanıyı aldığımda doktor hiç sorun yok gebeliğe engel değil vs. demişti bende zaten evlilik gebelik vs düşünmediğim için pek önemsememiştim ve anlamamıştım sanırım durumun ciddiyetini. Sizi üzmek istemem fakat gayet de engelmiş bazıları kolay gebe kalabiliyor sanırım ama benim için çok zor aşılama, ilaç tedavisi vs denedik şuan için olumlu bir sonuç elde edemedik 3 yıldır evliyiz. Eşim bu konuda anlayışlı biri ama ben içten içe mahçup hissediyorum. Sürekli çevreden bebek yok mu soruları da üzerine tuz biber oluyor.
Eşimin ailesinden uzakta yaşıyoruz ve görüşmüyoruz. Ben hiç görüşmüyorum eşim telde görüşüyor buna rağmen soruyorlar benim kendi akrabalarım bile bebek de bebek diyo insanlara cevap vermek yoruyor beni. Bir de ailesi katı olsa bu konuda çok çok daha zor olurdu. Umarım siz istediğiniz zaman çok kolay bir şekilde sağlıkla gebe kalabilirsiniz 🙏🙏 ama kendinizi hazırlayın derim hatta bi süre çocuk düşünmüyoruz vs diye kendinizi insanların çenesinden koruyun 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Back
X