- 8 Ağustos 2023
- 5.083
- 4.764
- Konu Sahibi ParlayanGece
Arkadaşlar merhaba. Ben 5-6 sene önce sağ ve sol yumurtalılarımda toplam 12 cm büyüklüğünde kistim vardı. Doktor polikistik over teşhisi olarak söylemişti. Tedavim sonrasında doktor kaybolduğunu tamamen küçüldüğünü belirtmişti. Ve zaten şikayetlerimde son bulmuştu. 6 ay önce evlendim ve elbette çocuk düşünüyoruz. Regli azlığı sebebi ile doktora gittim çünkü daha önce hiç o kadar az olmamıştı. Doktor aşırı kilo alıp verme ya da mevsimsel olabilir dedi. Vajinal muayene sonrası da yumurtalıklarım ve rahmimin gayet iyi olduğunu evet polikistik over olduğunu ama onunda beni rahatsız edip engellemeyecek şekilde küçük olduğunu,kadınların genetiğinde olduğunu ve müdahele edilemeyeceğini belirtti. Hastaneye gitmedim aşağıdaki testler için çoğunu özel bir sağlık kurumunda yaptırıp herhangi bir değer eksik ya da fazlalığı durumunda doktora başvurmak istedim. D vitaminim 9,75 ten 19 lara çıktı. Fakat amh değerim yüksek çıktı. Polikistik overi olup amh ı yüksek çıkan arkadaşlarım ne yaptılar? Düşürme şansımız nasıl olabilir? Uzun olduğu için şimdiden özür dilerim