polikistik over ile yumurta tembelliği aynı şeymi ?

guldencelal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2015
4
0
34
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katılıyorum. 1,5 yıllık evliyim 9 aydır çocuk istiyoruz fakat olmuyordu. Özel bir hastanede doktora gittik .Doktorum yumurtalıkların bir çalışıyor bir çalışmıyor dedi .bende emin olmak için başka bir doktora daha gittim .Bu doktorda yumurtalıkların tembel dedi . netten araştırmalarda yumurta tembelliği polikistik over diye geçiyor . yumurta tembelliği ile polikistik over aynı şeymi ? lütfen yardımcı olun arkadaşlar morelim çok bozuk kısırlıkdan bahsediliyor araştımalarımda . :KK43:

bildigim kadariyla polikistik over kist demek oluyor yumurtalik etrafinda kucuk kucuk kist olusmasi.oyle olsaydi doktorun polikistik over derdi.yumurta tebelligi icin ilac veriyorlar tedavisi basit umarim yanlis yonlendirmiyordurum.

Doğru soyluyosun canm bende pkoluyum rahimde küçük küçük kistlerin olması ve adetlerinin duzensizlesmesidir yumurta tembelliği ilaçla tedavi gerektirir incir ye bolbol

merhaba canım bende pkoluyum ve 1 yıl boyunca bende hamile kalamadım gitmediğim doktor hacı hoca nene kalmadı hatta artık umudumu yitirmeye başlamıştım olmayacak artık dediğim bir anda bebişim geldi umudunu kaybetme inşallah Rabbim sanada hayırlı bir evlat verir

bunları duymak bana umut veriyor çok tşk ederim doktorlar insanların morelini bozmakdan başka bişey yapmıyorlar .rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin cnm

Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katılıyorum. 1,5 yıllık evliyim 9 aydır çocuk istiyoruz fakat olmuyordu. Özel bir hastanede doktora gittik .Doktorum yumurtalıkların bir çalışıyor bir çalışmıyor dedi .bende emin olmak için başka bir doktora daha gittim .Bu doktorda yumurtalıkların tembel dedi . netten araştırmalarda yumurta tembelliği polikistik over diye geçiyor . yumurta tembelliği ile polikistik over aynı şeymi ? lütfen yardımcı olun arkadaşlar morelim çok bozuk kısırlıkdan bahsediliyor araştımalarımda . :KK43:

Merhaba arkadasım..
Öncelikle evet polikistik over demek yumurta tembelliği demek..
Ama bu demek değil ki yumurtalıkların çalışmıyor..
Her ay bir yumurta gelişir düzenli adet gören bir bayanda, ama polikistik over lilerde bir çok yumurta aynı anda gelişmeye başlar ve bi süre sonra gelişimi durur..
Ve o yumurtalar kistciklere dönüşür..
O kistler zararsız kistlerdir ve kendini yeniler, yani kendiliğinden yok olur..
Polislik over demek kısırlık demek değildir..
En aza indirmek için düzenli beslenmek ve en önemlisi fazla kilo varsa onlardan kurtulmak, sporu yaşam biçimi haline getirmek..
Bu arada karşına olumlu ve olumsuz bir çok yorum çıkacaktır araştırmalarında..
Stresin bu hastalığın düşmanı olduğunu unutma..
Şunu da kafandan çıkar polikistik over kısırlık değil Asla Asla..
Örnek verecek olursak ben :))
Bak ben pcO luyum ve Hamileyim..
Hamile kalınamaz diye birşey yok.. İyi bi doktor bulup tedavine başlamalısın ama stres yok..

X