Polikistik over li hamileler

verygoody

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2016
857
548
103
Pko olan hamileler bizim daha farklı sorunlarımız olabiliyor toplanalim hele paylaşalım yaşadıklarımızı

Ne gibi sorunlar kiz :) bende pko luyum. Cok yoruldugumda rahatsiz eden bi agri gibi bisey oluyo. Yani agri degilde kasik bolgemde rahatsizlik hissi olusuyo. Baska bi sorun yok smdilik cok sukur

Benim tek sorunum tüylenme hamile.kalinca geçer dedim ama geçmedi doğumdan sonra nasip olursa kilolarimi verip hormonları düzene sokucam :))

Benim tek sorunum tüylenme hamile.kalinca geçer dedim ama geçmedi doğumdan sonra nasip olursa kilolarimi verip hormonları düzene sokucam :))
Ah canımmm işte bunun gibi sorunlar bende aynı sorundan yıldım daha basindayim ve iyice zor gelmeye başladı bu durum demek degismicek ilerleyen zamanlarda da

Kızlar şeker hapi kullandınız mi ben kullanıyorum 3.ay bitene kadar da kullancam sanırım

Ne gibi sorunlar kiz :) bende pko luyum. Cok yoruldugumda rahatsiz eden bi agri gibi bisey oluyo. Yani agri degilde kasik bolgemde rahatsizlik hissi olusuyo. Baska bi sorun yok smdilik cok sukur
Maşallah canım tüy sorunları falan gibi sıkıntıları kastettim

Maşallah canım tüy sorunları falan gibi sıkıntıları kastettim
Ayy tuy deme bana biktim tuyden kildan yaa. Inceli kalinli heryermde var desem yeri var. Makinayla aliyorum mecburen. Oncedn tuy dokucu fln kullaniyodm rhattim smdi jilet yada makina kullaniyorm ama heryerimi alamiyorm tabi boyle olunca

Ayy tuy deme bana biktim tuyden kildan yaa. Inceli kalinli heryermde var desem yeri var. Makinayla aliyorum mecburen. Oncedn tuy dokucu fln kullaniyodm rhattim smdi jilet yada makina kullaniyorm ama heryerimi alamiyorm tabi boyle olunca
Ben de şimdiden zorlanır oldum ilerleyen aylarda ne yapcam diye düşünüp duruyorum bende makineyle alıyorum mecburen yetisemiyorum yoksa

bende de pko çıktı drosetil kullanıyorum ve doktorum 3 ay kullanmamı söledi sizce bu durumda hamıle kalmak çok zormu

bende de pko çıktı drosetil kullanıyorum ve doktorum 3 ay kullanmamı söledi sizce bu durumda hamıle kalmak çok zormu
Ne ilacı canım o bilmiyorum ama Hayır değil çevremde hiç doktora gitmeden hamile kalan pkolular var ne kadarlık evlisin ne zamandır çocuk istiyosun adet düzenin nasıl tüylenme kilo var mı çok soru sordum ama bunlar önemli herkesin pkolu da bir olmuyo

3,5 senelik evliyim geçen sene bi ara dusunduk 6 ay denedık olmadı mesela tuylenme var evet adet aralığım 3 4 ayı bazen bulabılıyodu en sonundA doktora gttim ve doğm kontrol hapı olan drosetili kullanmamı söyledi suan 2. kutudayım bi skıntım olmadı ama kutu bttıkten sonra hemen olunurmu acaba bnun ıcın tedavımı gerekır

Canım pko sebebi insulin direnci ymis bende 2 seneye yakın denedik ilaç tedavisi başlattı dr um işte bu femaraya 2.ayımda poliklinikte farklı bi dr vardı bana pko sebebinin insulin direnci olduğunu şeker hapi kullanmam gerektigini söyledi ve araştırdıgimda gerçekten pko nun bu şeker ilaclariyla yenildigini öğrendim ben femaranin 2.ayında yumurta takibine gittiğimde yumurtalarim büyümemis ti şeker ilaci na hemen o gün başladım ben ve ilaç etki etmediği halde yumurtam büyüyüp catlamis ben şeker hapinin etkisi olabilecegini düşünüyorum yumurtlamayi sağlayan hormon lh ve bizde sıkıntı olan bu hormon insulin direnci nedeniyle tam calisamiyor bu şeker hapinin en büyük etkisi de iştahı baskiliyor ve kilo problemin varsa ciddi kilo verdiriyor zaten kilo vermek de adet düzenini hemen etkiliyor çok şey yazdım ama bence iyi bi doktora git ve anlat insulin direncine bakılsın direnç kırılinca zaten düzeliyor hormon seviyen ben çok doktor gezdim en son bu doktor bana senin pko durumunu cozmeliyiz dedi ve tek çözüm de şeker hapları korkma şeker hapi da ben yan etkisini görmedim kanda şeker birikmesini engelliyor sadece zararı falan yok ben hamileyim ve doktorum ilk 3 ay bebeğin yaşam kalitesi için kullan dedi halen kullanıyorum

Kızlar bu arada sizler de tedaviyle mi hamile kaldınız ve seker ilaci kullanmaya devam ettiniz mi ilk 3 ay ben tedavi sürecinde kullaniyodum ilk 3 ay da bebeğin rahimdeki yaşam kalitesini artiracagini kullanmam gerektiğini söyledi bende yarım yarım gece yatmadan yutuyorum

Herseye bakıldı ve insülin drencm normal çıktı işte 3 ay doğm kontrol kullancam bakalm hayırlısı

Bende katıldım aranıza 11 Nisa'n da test yaptım 41,36 çıktı regl günü sizin değerler kaçtı kızlar bende pkoluyum

Mrb canım bende kendimi bildim bileli pkoluyum 4 ay şeker hapı ve inofolik kullanarak ilk bebeğime hamile kaldım kızım 2 buçuk yaşında ikinciyi istiyorduk ama yine olmadı ve adet düzensizliğim devam etti 4 martta adet oldum ve hayıt tohumu kullanmaya başladım çok şükür ilk ayda hamile kaldım sanada tavsiye ederim kullanmanı kullandığın haplara gelince ben bekarken çok kullandım doğum k. Haplarını inan hiç bi işe yaramıyor bırakınca aynı eskiye dönüyor hormonlar dr.undan memnun musun bilmiyorum ama bence dr.u değiştirsen iyi olacak inş. Tez zamanda hamile kalırsın

Merhabalar bende polikistik over hastasiyim 10 aylik deneme sonunda hamile oldugumu ogrendim tabi dunyalar benim oldu ama mutlulugum kisa surdu degerim 11500 du doktor 4_5 haftalik dedi acilde ogrenmistim 1 hafta daha bekliyeyimde doktora oyle gidiyim kalp seslerinide duyarim diye dusundum ama nasip olmadi pazartesi doktora gidicektim kutlama icin cumartesi yemekteyken birden bir agri saplandi hemen hastaneye kostuk tahliller ultfasonlar derken dis gebrlik oldugunu ve ic kanama gecirdigimi soyleyip apar topar ameliyata alindim acik ameliyat ve sol tupum alindi doktor yumurtalikta ve diger tupte sorun yok dedinormal yolla hamile kalabilirsin dedi ama basta korunma suresi 3 ay demis esime ancak bana 6 ay dedi benim durumumu yasayan var mi acaba cok korkuyorum cokta sabirsizim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…