Tanı daha bikaç gün önce kondu ve doktor zayıflamak zorundasın diyince psikolojik sıkıntılarım artmaya başladı zayıflamam şart oldu takıntı yaptım...
Var mı polikistik over olup zayıflayan?
Kansere kadar yolu varmış çok korkuyorum...
Yöntem bilen varsa yardım edebilir mi? 1.60 boyum 80 kiloyum... Daha 22 yaşındayım.
Canım bunu söyleyen doktor sana glifor un ne olduğunu da anlatmıştır diye düşünüyorum.
Bende pko yok ama var mı yok mu tartışması hayatımda 15 senedir var. Arada adet olmuyorum 2-3 ay ve o sırada alıyorum kilo. Bi ara 78 e kadar çıkmıştım.
incecik olan pkolular da var.
Öncelikle sakin ol,
Yapman gereken bence 3 şey var
1- Öncelik adetini düzenlemelisin, adet ortslama 28-35 arasında olursa çok aşerme dengesizliği yaşamaz ani yeme krizlerini azaltırsın, 32 yaşımdayım daha hayıt otu hapını yeni öğrendim. Doğum kontrol hapı gibi kimyasal da deil. 3 ay bunu kullanırsan adet düzene giriyor diyolar, belki 2-3 senede bi 3 ay kullanırsın.
2- glifor, bana doktorum 25 den beri öneriyor ki benim pkom kanıtlanmadı, ben kullanmadan 78 den 58 e indim bi senede, ama babam kanser annem fıtık oldu zor bi seneydi nası verdin diye sorma, kimseye yaşatmasın.. ama gliforu düzenli kullanıp aynı anda düzgün bi diyet yaparsan eğer, yani hayıt otu hspı ile adetini, glifor ile de şekerini düzenlersen her ay 4-6 kilo arası verirsin zorlanmadan vve 80 kiloyum yazmışsın, 60 olsan yeter. Yarım sene dolmadan yepyeni bi insan olursun.
Ama direk sdce diyete girişirsen maalesef 2-3 gün içinde yine bi kan şekeri sorunu yaşar başa dönersin, ya da çok hırsla yapsan bile ayda 2-3 kilo gider çok yıpranırsın..
Ben doktor değilim, bilirkişi değilim
Ama senin yaşadıklarını yıllarca yaşamış kişiyim, ben de 20 yaşındaydım beni böyle korkuttuklarında, 68 kiloya çıkmış ve yeni evlenmiştim. Doktor belki çocugun bile olmaz demişti. Neyse ki sonradan başka hiçbi doktor pkolusun demedi. Ve kimse bana hayıt otu hapından bahaetmedi!! Belki bilsem hersey farklı olurdu..
Sıkma tatlı canını
Rehavete kapılıp da götürme tatlıları ama