polikistik over ve yumurtlama hakkında

eylemx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2013
377
6
48
İstanbul
merhabalar bende polikistik over hastasıyım..8 aydır çocuk istiyoruz ama bu zamana kadar olmadı doktora gittiğimde pkodan bahsetti..1.5 aydır biliyorum bu durumu..internetten yaptığım araştırmalarda bu hastalıkta yumurtlama problemi olduğu..benim sormak istediğim her pkolu da yumurtlama problemi olurmu..bu hastalıktan olupta yumurtlaması düzenli olan var mı acaba?? bi de doktorum duphaston verdi bu dönemi boş geçirmeyelim diye..bu hapın yumurtlamaya herhangibir destegi var mı merak ediyorum..

merhaba temelde yumurtlama bozuluğunun olduğu bir hastalık olsa da polikstik overde yumurtlamalı dönemler elbetteki vardır. beklenen süreden daha geç yumurta gelişimi olabilir takip etmek gerekir. duphaston ilacı sadece rahim duvarı ile ilgilidir. yumurtlamaya katısık yoktur. sevgiler

merhabalar bende polikistik over hastasıyım..8 aydır çocuk istiyoruz ama bu zamana kadar olmadı doktora gittiğimde pkodan bahsetti..1.5 aydır biliyorum bu durumu..internetten yaptığım araştırmalarda bu hastalıkta yumurtlama problemi olduğu..benim sormak istediğim her pkolu da yumurtlama problemi olurmu..bu hastalıktan olupta yumurtlaması düzenli olan var mı acaba?? bi de doktorum duphaston verdi bu dönemi boş geçirmeyelim diye..bu hapın yumurtlamaya herhangibir destegi var mı merak ediyorum..

merhaba temelde yumurtlama bozuluğunun olduğu bir hastalık olsa da polikstik overde yumurtlamalı dönemler elbetteki vardır. beklenen süreden daha geç yumurta gelişimi olabilir takip etmek gerekir. duphaston ilacı sadece rahim duvarı ile ilgilidir. yumurtlamaya katısık yoktur. sevgiler

cevabınız için çok teşekkür ederim..peki hemen yumurta takibine başlanması gerekiyomuydu yoksa izlediğimiz yöntem yerinde mi? zaman geçtikçe her adet döneminin bu kistleri çogalttığını da internetteki araştırmalarımdan gördüm..ilginiz için çok teşekkürler..

Evet çocuk istediğiniz için yumurta takiplerine başlanması doğru olacaktır.

cevabınız için çok teşekkür ederim..peki hemen yumurta takibine başlanması gerekiyomuydu yoksa izlediğimiz yöntem yerinde mi? Zaman geçtikçe her adet döneminin bu kistleri çogalttığını da internetteki araştırmalarımdan gördüm..ilginiz için çok teşekkürler..

kusura bakmayın sonradan aklıma geldi..adetimin 3. günü yaptırdığım hormon testimde sonuçlarım normal çıktı..bu yumurtlamanın olduğuna dair bi bilgi verir mi elimize?

Merhaba tekrar yumurtlamanın durumunu veren hormon testleri adetin 21. Günü civerinda yapılır.

kusura bakmayın sonradan aklıma geldi..adetimin 3. Günü yaptırdığım hormon testimde sonuçlarım normal çıktı..bu yumurtlamanın olduğuna dair bi bilgi verir mi elimize?

Aytun hanım merhaba, 28 yaşındayım.Nişanlıyım.Düğünüme 6 ay kaldı ve çok endişeliyim. 8 aydır 10-15 gün gecikmeli olarak adet düzensizliğim var.Bir ay normal adet görürken bir ay az kanamam oluyordu. Son olarak 2 aydan fazla gecikme yaşadım ve dra gittim.Dr tarlusal verdi fakat adetim yine gelmedi.Ellacnelle kullanmaya başladığım gün adetim geldi. Bu arada ultrason ve hormon tahlillerim yapıldı ve pko teşhisi kondu.Ancak teşhis konusunda şüpheliyim.Çünkü erkeklik hormonum yüksek çıkmasına karşın tüylenme problemim yok.Sadece son 1 yılda 10 kilo aldım ve kilo veremedim.Sizden ricam ilk ve son tahlillerimi yorumlamanız.Ultrasonda olumsuz birşey görünmemesi ve tüylenme şikayetim olmamasına rağmen bu sonuçlara dayanarak pko teşhisi koyulabilir mi?Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Bir de ellacnelle nasıl bir ilaçtır ve yan etkileri nelerdir? Muadili varmıdır? Şimdiden çok teşekkürler..

2 aylık gecikme sonunda tahlil sonucum :
tsh 2.59
lh 26.48
e2 65
fsh 7.67
prl 22.87

adetimin 2.günü tahlil sonucum :
tsh 2.34
lh 10.24
e2 10.36
fsh 4.06
prl 19.85

merhaba ilaçlarınızı doktorunuz yazdıgı ıcın onunla devamı hakkında konusmanız dogru olacaktır. ilk testınızde cıddı bır lh yukseklıgı var ve bu pco ıcın tıpıktır ama sonrakı degerınız normal. onemlı olan klınık olarak sızın sıkayetlerınız oldugu ıcın ılacınızı kullanmalı ve adetınızı duzenlemelısınız. erkeklık hormon degerlerınızı gormedım. ama sıkayet yaratmıyorsa da kıllanma gıbı adet duzensızlıgı yaratabılır bunun ıcın ılac kullanmanız onerılebılrı. sevgıler.
Aytun hanım merhaba, 28 yaşındayım.Nişanlıyım.Düğünüme 6 ay kaldı ve çok endişeliyim. 8 aydır 10-15 gün gecikmeli olarak adet düzensizliğim var.Bir ay normal adet görürken bir ay az kanamam oluyordu. Son olarak 2 aydan fazla gecikme yaşadım ve dra gittim.Dr tarlusal verdi fakat adetim yine gelmedi.Ellacnelle kullanmaya başladığım gün adetim geldi. Bu arada ultrason ve hormon tahlillerim yapıldı ve pko teşhisi kondu.Ancak teşhis konusunda şüpheliyim.Çünkü erkeklik hormonum yüksek çıkmasına karşın tüylenme problemim yok.Sadece son 1 yılda 10 kilo aldım ve kilo veremedim.Sizden ricam ilk ve son tahlillerimi yorumlamanız.Ultrasonda olumsuz birşey görünmemesi ve tüylenme şikayetim olmamasına rağmen bu sonuçlara dayanarak pko teşhisi koyulabilir mi?Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Bir de ellacnelle nasıl bir ilaçtır ve yan etkileri nelerdir? Muadili varmıdır? Şimdiden çok teşekkürler..

2 aylık gecikme sonunda tahlil sonucum :
tsh 2.59
lh 26.48
e2 65
fsh 7.67
prl 22.87

adetimin 2.günü tahlil sonucum :
tsh 2.34
lh 10.24
e2 10.36
fsh 4.06
prl 19.85

Polikistik overda beyaz akıntı olur mu ve yumurta çatladığının belirtisi nedir şimdiden herkese teşekkürler.

Back
X