polikistik over YASMİN (hormon tedavisi için kullananlar)

ezzoo

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
475
2
621
37
Diğer
mrb arkadaşlar..ben bu hapı kullanıyorum 5 gündür.adet düzensizliğim çok fazla olmadı aslında ama yumurtalıklarımda miyom (yanlış olabilir) çıktı.we kıllanma için bu hapı werdi dr..1 yıl kullanmam gerektiğini söyledi.ayrıca benm göğüslerim çok küçük bu sebepten olduğunu söyledi..kilo alırsam sevinicem ama başka yan etkisini gören war mı..bide şu dildeki kısırlığa sebep olma durumu..bu hapı ewlenmeden kullanıp çocuk sahibi olamayan war mı..:bbo:
cevaplar için tşk şimdiden..opuyorumnanaktan

Ya başkaları aslında sizin önceden de çocuk sahip olma kapasiteniz yoktur da ilaçtandır sanıyorsunuzdur diyor,kesinlikle kabul etmiyorum.Evlenmeden 2 ay öncesinde kullanmaya başladımben bu kontrol hapını,öncesinde hormon,yumurtalık kapasitesi değerlendirildi ve doktorumuz kessinlikle bebek sahibi olmanıza bir engel yok,ilaçlardan sonra da bir engel olmaz dedi.evlilik öncesiyle beraber yaklaşık 2 yıl kullandık ve sonra 2 yıl çocuk sahibi olmaya çalıştık,olmadı da..
Şimdi binbir tedaviyle bebeklerime hamileyim.Bence o ilacı sadece adetlerini düzene sokmak için veriyorlar ve ısrarla bebek sahibi olmya engel değil diyebiliyorlar.Nasıl iş ben anlamıyorum..
Valla benim canım çok yandı,sana geçmiş olsun canıım,kolay gelsin..

aslında benm ciddi boyutta bi düzensizliğim de yok:1no2: ama ultrasonda çıkan o şeylere werdi işte dr. bende kilo alcam die sewindim :1shok: off korktum şimdi..aceba 6 ay mı kullansam..sizce çok kullanmasam zararı olur mu yine..:uhm:

Canım aynı dert bende de var.. Hatta ben hormon testlerimi dün yaptırdım kıllanma problemimden dolayı ve Yasmin'i verdi doktor. Ama bende kist yok galiba, testesteron hormonu yüksek, östrojen hormonu düşükmüş. Doktorumun söylediklerine göre, yarın Yasmin'e başlamam gerekiyor fakat başlamaya hiç niyetim yok. Yaşım daha 17, o hapı gördükçe moralim bozuluyor. :D Yan etkileri de oldukça fazlaymış. En başlarda kafama çok taktım, üzüldüm. Doğum kontrol hapı daha çok düzenini bozar diyorlar ne yapacağımı şaşırdım ben de.. Hormon düzenleyici "Hayıt tohumu" varmış. Başlığı incelediğimde kullananlarında çok memnun olduğunu gördüm. Birkaç ay kullandıktan sonra hormonları düzene giren arkadaşlarımızın sayısı oldukça fazla. Yasmin'i kullanmaktansa onu denemek daha mantıklı geldi bana.. ılk fırsatta denemek istiyorum. :))

vallahi ben 4 aydır kullanıyorum yasmin'i çok memnunum;korunma amaçlı dr'umla oturup uzun uzun konuştum bu konuyu hatta 2 hafta önce de söyledi,ne kıllanma,ne kilo,ne cinsel isteksizlik hiçbirini yapmadı bende allaha şükür bu ilaç tam sana uymuş senin ilacın 1 sene kadar rahatlıkla korunabilirsin dedi,ara ara kontrol ederiz çocuk yaptıktan sonra spiral le devam edersin korunmaya dedi,hatta küçük kistleri bile eritir merak etme dedi...

alıntı
Canım aynı dert bende de var.. Hatta ben hormon testlerimi dün yaptırdım kıllanma problemimden dolayı ve Yasmin'i verdi doktor. Ama bende kist yok galiba, testesteron hormonu yüksek, östrojen hormonu düşükmüş. Doktorumun söylediklerine göre, yarın Yasmin'e başlamam gerekiyor fakat başlamaya hiç niyetim yok. Yaşım daha 17, o hapı gördükçe moralim bozuluyor. :D Yan etkileri de oldukça fazlaymış. En başlarda kafama çok taktım, üzüldüm. Doğum kontrol hapı daha çok düzenini bozar diyorlar ne yapacağımı şaşırdım ben de.. Hormon düzenleyici "Hayıt tohumu" varmış. Başlığı incelediğimde kullananlarında çok memnun olduğunu gördüm. Birkaç ay kullandıktan sonra hormonları düzene giren arkadaşlarımızın sayısı oldukça fazla. Yasmin'i kullanmaktansa onu denemek daha mantıklı geldi bana.. ılk fırsatta denemek istiyorum. :))

benim hormonlarımda da bir sorun çıkmadı yaa,,nrden çıktı bu kistler anlamadım :umursamaz: bana dr. 4 ay sonra kıllanman azalıcak dedi.kılları da çok taktıım yok aslında.lisedeyken takardım.artık çok takmıorum.ama bugün farkettim.içime giydiğim beyaz badimde tüylerim dökülmüş..sen de önce bitkisel şifaya bak istersen canm,,inş sonuç alırsın da bu hapa gerek kalmaz.:Saruboceq:

Son düzenleme:
vallahi ben 4 aydır kullanıyorum yasmin'i çok memnunum;korunma amaçlı dr'umla oturup uzun uzun konuştum bu konuyu hatta 2 hafta önce de söyledi,ne kıllanma,ne kilo,ne cinsel isteksizlik hiçbirini yapmadı bende allaha şükür bu ilaç tam sana uymuş senin ilacın 1 sene kadar rahatlıkla korunabilirsin dedi,ara ara kontrol ederiz çocuk yaptıktan sonra spiral le devam edersin korunmaya dedi,hatta küçük kistleri bile eritir merak etme dedi...

ewt bana da küçük kistleri eritmesi için werdi zaten de,,korkum bebeğim olmuck die işte..ilerde sorun yaratması..ewli diilim.

Evet aslında Yasmin'e doğum kontrol hapları içerisinde en iyisi,en zararsızı diyorlar. Korunma amaçlı kullansam belki daha farklı düşünürdüm ama, hormon meselesi işte. Bozuk :) Doktor bi de bana sadece 1 ay kullan dedi, sonra başka ilaca geçicez dedi. Ben de endişelendim haliyle.. İyice bozulacak herşeyim. kaydirigubbakcemile3

Evet aslında Yasmin'e doğum kontrol hapları içerisinde en iyisi,en zararsızı diyorlar. Korunma amaçlı kullansam belki daha farklı düşünürdüm ama, hormon meselesi işte. Bozuk :) Doktor bi de bana sadece 1 ay kullan dedi, sonra başka ilaca geçicez dedi. Ben de endişelendim haliyle.. İyice bozulacak herşeyim. kaydirigubbakcemile3

yok yaa sende bişe yapmaz bencekaydirigubbakcemile3

yok yaa sende bişe yapmaz bencekaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3 Şu ilacı kullan herşey düzelecek dese kafamda soru işareti kalmayacak da.. tam ona alışmışken bir de hormon ilacına geçmek korkutuyor, kafamı karıştırıyor benim.. Çoğu kişi de Yasmin bi işe yaramadı, çok iyi bir doktor bul dedi. İki gündür oturdum hindi gibi düşünüyorum :D:D :sm_cool:

kaydirigubbakcemile3 Şu ilacı kullan herşey düzelecek dese kafamda soru işareti kalmayacak da.. tam ona alışmışken bir de hormon ilacına geçmek korkutuyor, kafamı karıştırıyor benim.. Çoğu kişi de Yasmin bi işe yaramadı, çok iyi bir doktor bul dedi. İki gündür oturdum hindi gibi düşünüyorum :D:D :sm_cool:

aslında yasmine işe yaramadı dienler ne amaçla kullandıkları önemli..çocuk yapmaya engel olma konusunda mı işe yaramamış,,yoksa hormon denges:içelim:i kistler için mi işe yaramamış???

Korunma amaçlı kullananlar memnun gibi görünüyor. Hormon ve kist sorunu için kullananlarda iyileşen de var, çeşitli doğum kontrol hapları kullanıp memnun kalmayan da var... Bünyeye göre değişiyor sanırım. Ama Yasmin kullananlar için sabit bir başlık vardı, orada çok sert ve kesin açıklamalar yapanlar da vardı, korktum açıkçası öyle görünce :)

Korunma amaçlı kullananlar memnun gibi görünüyor. Hormon ve kist sorunu için kullananlarda iyileşen de var, çeşitli doğum kontrol hapları kullanıp memnun kalmayan da var... Bünyeye göre değişiyor sanırım. Ama Yasmin kullananlar için sabit bir başlık vardı, orada çok sert ve kesin açıklamalar yapanlar da vardı, korktum açıkçası öyle görünce :)

tmm cnm ben o başlığı bi bulayımopuyorumnanaktan

merhaba arkadaşlar ben 17 yaşından beri pko liyim fenalık geldi o zamnadar beri hap kullanıyorum diane-35 ile başladıum bana 6 ayda 10 kilo aldırdı bıraktım doktorum daha sonra hem bitkisel yan etkileri az diye yasmin verdi hiç yan etkisi olması ne mide bulantısı ne kilo şimdide gittiğim doç. doktorum yazz diye yeni bi doğum kontrol hapı vverdi bunun hiç yan etkisi yok dedi memnunum şimdilik 2 ay oldu :(

canım ben evlenmeden 1sene önce başladım.evlendikten 2ay sonra bıraktım.pkoluyum.ergenlikten buyana adet düzensiliğim var ama başka bir şikayetim yoktu.yasmin kullandığın dönem içinde adeti düzene soksada bıraktıgında eski haline geri dönüyorsun.fakat belki biliyorsundur,adet olamadığın zamanlarda erkeklik hormonu fazla salgılanmaya başlıyor buda rahim duvaarında kalınlaşmaya neden oluyor.normal kadınlara göre rahim kanseri olma riskimiz daha fazla bu durumda.en azından birr süreliğinede olsa hormonları baskılayıp bu riski azaltmakta fazyada var diye düşünüyüorum.eveneceğin zaman bırakırsın.ben şu anda hamileyim ilacın hiç bir yan etkisini görmedim.belki normal insanlara göre biraz geç gebe kalıyoruz ama bu yasminle alakalı değil.pkola ilgili.yumurtlama probleminden oluyor.için rahat olsun.geçmiş olsun

canım ben evlenmeden 1sene önce başladım.evlendikten 2ay sonra bıraktım.pkoluyum.ergenlikten buyana adet düzensiliğim var ama başka bir şikayetim yoktu.yasmin kullandığın dönem içinde adeti düzene soksada bıraktıgında eski haline geri dönüyorsun.fakat belki biliyorsundur,adet olamadığın zamanlarda erkeklik hormonu fazla salgılanmaya başlıyor buda rahim duvaarında kalınlaşmaya neden oluyor.normal kadınlara göre rahim kanseri olma riskimiz daha fazla bu durumda.en azından birr süreliğinede olsa hormonları baskılayıp bu riski azaltmakta fazyada var diye düşünüyüorum.eveneceğin zaman bırakırsın.ben şu anda hamileyim ilacın hiç bir yan etkisini görmedim.belki normal insanlara göre biraz geç gebe kalıyoruz ama bu yasminle alakalı değil.pkola ilgili.yumurtlama probleminden oluyor.için rahat olsun.geçmiş olsun

hmm anladım..çok teşekkürler..ewet haklısın galiba..pko olduğu için zor oluo bebek..tmm cnm çok saol tekrar..ama ben kilo aldırsın istiodummafoldumben bu hap çok yan etkisi olmayan bi hapsa bana kilo aldırmaz:gitme:

yasmın denılen ılac pıyasadakı hormanlara en az zarar weren ılactır ama ben uzun zaman kullandım we dr bu kullanım hastada 1 seneyı gecmemelı ne olrusa olsn dedı yoksa cocuk olusumunu ılerleyen zamanda gecıktırıo onun yerıen sogan kruurnu denemek daha mantıklı pro ower tedawsı ıcın kullandım ıyı yane ama baska bı dr sogan kuru etlıklı bu rahaslıklta dedı rahatsızlıklarda dr cok kızdı uzun sure kullandım ıcın ... ama korunma amaclı bılmıorum ıyıdır heralde zaten korunma olarak hepsı % 80 koruoo guwenırlı yok hıc bırının

soğan kürü baş ağrısı yapıo ama,,ben de onu çekemedim..sizdede oldumu?benm halam we annemdede oldu

merhaba arkadaşlar ben 17 yaşından beri pko liyim fenalık geldi o zamnadar beri hap kullanıyorum diane-35 ile başladıum bana 6 ayda 10 kilo aldırdı bıraktım doktorum daha sonra hem bitkisel yan etkileri az diye yasmin verdi hiç yan etkisi olması ne mide bulantısı ne kilo şimdide gittiğim doç. doktorum yazz diye yeni bi doğum kontrol hapı vverdi bunun hiç yan etkisi yok dedi memnunum şimdilik 2 ay oldu :(

madem gercek bı doc gıttın o dr sana dmedımı 17 yasından berı yasmın we dogum kotnorl hapının zararını bunu dr solemelıdı 1.5 2 seneyı gecmemelıdır bu hap kullanımı bunu solemelıdı ılgınc geldı acıkcası bu hapın cok kulanımı ılerde cocuk olusumunu etkılıo unutma ..... bıdaha gıdersen sor drsengözlerimebaksanab:enbuyukkk:

Back
X