Polikistik Over

Kızlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Duygusal gel gitler yaşadığım bir dönemdeyim. Daha dün kuzenimi hastanede ziyaret ettim. 28 yaşında meme kanserine yakalandı. Bilmiyorum bu pko benim başıma ne işler açıcak. Rahim duvarım kalınlaşmış. Bu yüzden aşırı kanama gördüğüm zamanlar oluyor. Epeydir hiç doktora gitmedim. Bilmiyorum ama sanki bu rahatsızlık bende fena patlayacak gibi hissediyorum. Çünkü ben hiç mesafe katedemedim. Hiç düzenim olmadı. Birde toplumdan bıktım. Şimdi aileme desem yumurtalıklarım rahmim alınsın. Bir araba dolusu laf edecekler. Evlenmedin üremedin bir yığın zırvalık. Ne yapmalı bilemiyorum. Bu arada dün bir arkadaş biberiye çayı tavsiye etmişti. Bizim aktara sordu annem bulamadı. Başka yerlere bakıp bulmaya çalışıcam artık. Hepimize kolaylıklar diliyorum.

19 yaşımdayken polikistik over teşhisi konuldu. Erkek tipi kıllanma, aşırı östrojen salgınamı var. Testesteron da sıkıntılı normalin üzerinde salgılanıyor. İnsülin direnci sorunum da oldu. Mesele şu epey bir zaman ilaç tedavisi gördüm. 10 kilodan fazla kilo verdiğim dönemlerde oldu. Fakat reglim hiç düzene girmedi. Bu sefer de doktor strese bağladı. O doğum kontrol zıkkımları psikolojik olarak çökertti beni durup durup ağlıyordum. Şimdi uzun zamandır doktora gitmiyorum. 50 güne yaklaşıyor yine regl olmadım. Yıldım kızlar rahmimden yumurtalıklarımdan kurtulmak istiyorum. Ne yapmalı hiç bilemiyorum. Kadın olmak istemezdim. Üremek felan da istemiyorum. Sadece her ay günlerce şişmiş bir halde dolaşmaktan ve regl olamamaktan bıktım.
cnm öncelikle şunu söylim bu kadar isyan etme ! Allah ın gücüne gider senin yerinde olmak isteyen nice erkekler var kendini kadın hissedip bastırmaya calışan. bende senin yaslarında adet göremezdim sivilcelerim vardı. bi kere şunu öğren polikistik overler doğumda gidiyor.bunun için üremek şart tabii polikistik overi olanlar cok rahat gebe kalamıormş bnde 2 yıllık ewliym doktorun dedği bu ama biz daha önce cocugu düşünmedik. bnde tiroid cıktı sana tavsiyem hemen endokroloji bölümüne gidip TSH hormununa baktırman muhtemelen bu yuzden adetlerin gecikiyor olabilir doktorum oyle söylemişti.Bir dene eğer tiroıd cıkarsa ömür boyu kullanman gerekn minik haplar vericek doktor. ben eutrox kullanıorm. tsh normale döndü.3 ün altında cıktı. çok şükür..üzme kendini ama kendinide mutlaka doktor kontrolu altında tut.

cnm öncelikle şunu söylim bu kadar isyan etme ! Allah ın gücüne gider senin yerinde olmak isteyen nice erkekler var kendini kadın hissedip bastırmaya calışan. bende senin yaslarında adet göremezdim sivilcelerim vardı. bi kere şunu öğren polikistik overler doğumda gidiyor.bunun için üremek şart tabii polikistik overi olanlar cok rahat gebe kalamıormş bnde 2 yıllık ewliym doktorun dedği bu ama biz daha önce cocugu düşünmedik. bnde tiroid cıktı sana tavsiyem hemen endokroloji bölümüne gidip TSH hormununa baktırman muhtemelen bu yuzden adetlerin gecikiyor olabilir doktorum oyle söylemişti.Bir dene eğer tiroıd cıkarsa ömür boyu kullanman gerekn minik haplar vericek doktor. ben eutrox kullanıorm. tsh normale döndü.3 ün altında cıktı. çok şükür..üzme kendini ama kendinide mutlaka doktor kontrolu altında tut.
Dün regl oldum. Tabi ki düzensiz. Muhtemelen rahim duvarı kalınlaştığı için oluyorum. Yumurtladiğim için değil. Zaten normalin üstünde bir kanama ve ağrı da oluyor. Doktora gitmeyi düşünmüyorum. Bu iş bir kısır döngü çünkü. Hiç bir sebep bulamayınca stres deyip yolluyorlar. İsyan da etmiyorum. Sadece yoruldum. Psikolojik dengemi ciddi bozuyor. Mesela dün saatlerce sancı çektim. Ateş bastı. Ve yediklerimi çıkardım.

cnm mutlaka tsh hormonuna bak bana teeşekkür ediceksn banada sürekli kg er diolar halbuki 176 boyunda 68 kg lym zayıfım ama pes etmedm

cnm mutlaka tsh hormonuna bak bana teeşekkür ediceksn banada sürekli kg er diolar halbuki 176 boyunda 68 kg lym zayıfım ama pes etmedm
Nedir bu hormon ve baktırınca ne yapıcaklar?

Nedir bu hormon ve baktırınca ne yapıcaklar?
CNM BU HORMON beyinde hipofiz bezini salgılıyo tsh normal seviyede degilse beyin yumurtalıklara sen adet olacaksn emrini vermio kısaca boyle özetlim internettende arastırabilirsn

ayni dertten bende muzdaripim maalesef ne yaptiysam ne ilac ictiysem kurtulamadim bir turlu bununla yasamaya alistim cok zor gercekten aylarca adet olmayi beklemek o sislikle yasamak allah yardimciniz olsun :(

Merhaba,
Bana da 10 sene önce pko teşhisi kondu. Regl düzenim korkunçtu. Ancak, son 3 aydır daha düzenli. Gebelik istediğim için doktora gittm ilk defa gittiğim bir doktordu ve daha önce görülen küçük kistlerden bahsetmedi bile. Polip varmış onu aldırdım. Sonradan kaybolabilen bir hastalık mı ben de emin olamadım. Sizin bir fikriniz var mı?

Merhaba,
Bana da 10 sene önce pko teşhisi kondu. Regl düzenim korkunçtu. Ancak, son 3 aydır daha düzenli. Gebelik istediğim için doktora gittm ilk defa gittiğim bir doktordu ve daha önce görülen küçük kistlerden bahsetmedi bile. Polip varmış onu aldırdım. Sonradan kaybolabilen bir hastalık mı ben de emin olamadım. Sizin bir fikriniz var mı?
Evet sonradan o kucuk kucuk kistlerin kayboluya benimde sag yumurtamda vardi doktor bu buyurse bunu almak zorundayiz dedi ama baska bir doktora gittim ikiay sonra yok olmus

Peki hangi zaman da içmeye başladınız ben ilk olarak adetin ikinci günü sabah akşam aç karnına olarak 10 gün içtim sonra ara verip ilerki günlerdede içmeye devam ettim

Peki hangi zaman da içmeye başladınız ben ilk olarak adetin ikinci günü sabah akşam aç karnına olarak 10 gün içtim sonra ara verip ilerki günlerdede içmeye devam ettim
Ben 19 yaşımdayken teşhis konulmuştu. O dönem içtim. Hem de epey bir süre. Annem ve ablam da takip ediyordu. Sanırım 15 gün içiyordum. Üstünden çok zaman geçti hatırlamıyorum. Yani o dönem daha sık doktora da gittim. Ama kislerde küçülme ya da kaybolma yok dedi. Benim döngümü streste zora sokuyor. Kafayı takınca hiç regl olmuyorum.

Ben kist olayı,nı duyduktan sonra doktor bana 6 ay düzenli doğum kontrol hapı verdi ama ben iki ay sonrasında kullanmayı bıraktım yan etkilerini kaldıramadım sonrasında soğan suyunu prof.dr.ibrahim saraçoğlu,ndan duydum kist olayı için yapmaya karar verdim ilk ay düzenli yaptım ikinci adetden sonra pek düzenli yapamadım sonrasında kontrole gittiğim zaman kistlerim ortada yoktu.çok mutlu oldum.yanlız şöyle bir şey var doktor her ay düzenli adet oluyorsanız korkmaya gerek yok dedi.soğan suyu içince kendinizde anlamanız gerekiyor vücut değişiklik gösteriyor mesela beyaz akıntı oluyor buda temizlendiğini gösteriyor.

Back
X