yılların pkolusu olarak her türlü tedaviyi-gebelik tedavisi dahil-,doğum kontrol haplarını kulladım,sayısız kür denedim. hiç biri o ay adet görmekten öteye götürmedi. yumurtlama ise olmazdı.sadece öyle rahim kanaması.adet olduğuma şükrediyordum zaten. yüzlerce kez de doktora gittim ergenliğimden beri. arkadaşlar sağlıklı beslenme olmadıkça (karatay diyeti, alkali beslenme) ne adetler düzene giriyor,ne yumurtlama oluyor,ne sivilceler geçiyor. ben kendimi bildim bileli zayıfımdır. hiç kilolu olmadım,insülin direncim de yok. ama lh hormonum 50lerdeydi hep. yani baya dirençli bir pko hastasıydım. karatay diyeti ile sağlıklığıma kavuştum. tıkır tıkır saat gibi adet olmaya başladım ve ilk aşılamamda hamile kaldım çok şükür. bebeğimi emzirirkn hem kilo veriym hem süt kalitesini arttırayım diye alkali beslenmeye çalıştım(ayşegül çoruhlu kitabından) yine adetlerim düzene girdi ve ben bu sefer tedavisiz sürpriz bir şekilde hamile kaldım. genç kızken doktor bana senin çocuğun olmaz bu yumurtalıklarla demişti. dünyamın başıma yıkıldığını tahmin edersiniz. tabii ki takdir-i İlahi,ama beslenme ve hareket pko'nun tek ilacı. zayıflamak değil,sağlıklı beslenmek. ne olur araştırın kendinizi kurtarın bu illetten. millet bi tepsi baklava yese bir şey olmaz ama bizim yediğimiz bir dilim ekmek bile hormonlarımızı alt üst ediyor. pko kompleks bir sendrom. basit bir yumurtalık hastalığı değil.. bu yüzden doğum kontrol hapları çare değil. tek tedavi beslenme ve spor. Allah bebek isteyenlere tez zamanda nasip etsin