Polikistik Over

jasminankara

Guru
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2008
12
6
286
Ankara
arkadaşlar 32 yaşındayım. pko hastasıyım. 5 yıldır korunmadığımız halde çocuk yoktu. 2 ay önce soğan suyu içtim 8 gün. yine 2 ay önce 1le başlayıp sonra 2 adet glukophage kullandım tüm yan etkilerine rağmen. ve Allahım bize nasip etti hamileymişim çok şaşırdım. glukophage bu hastalıkta bana bir lütuf oldu. inşaallah size de olur. paylaşmak istedim. pahalı yöntemlerden önce bunu deneyin derim.

çok tebrik ederim canım..ALLAHIM SAĞLIKLA KAVUŞTURSUN YAVRUNA..
bende pko hastasıyım...
benimde 6 yıldır olmuyor..
soğan suyu içtim tekrar deniyeceğim bakalım..
inşallah bende hamiş olurum..
motive oldum sayende canım.......

evet canım.
aslında onuda kullanıyorum ama bu aralar düzenli değildii..

Öncelikle herkese ,Merhabalar ...
Sitenizi ,polikistik over hastalığını araştırırken keşfettim ,ve benim gibi ,çok arkadaş olduğunu görünce üye olmak istedim. 21 yaşındayım ,yaklaşık olarak 9-10 senedir hep düzenli adet gördüm,taa ki ,2ay öncesine kadar ... Hiç aksamayan regl dönemim ,35 gün gibi bir süre uzadı .. Tehlikeli bir durum olduğunu anlayınca hemen Dr gittim ... Dr polikistik over dedi ... PROGYNEX die bir iğne verdi,yaptırdım ,3ampülü şimdi bekliyorum ... DİANA 35 die de bir d.k hapı verdi ... adet ile beraber başlayacağım ... Salı gününe kadar beklenen regl gerçekleşmezse tekrardan gidicem ...
Şüphelerim var,ilerde bebek sahibi olamazsam die ... Allah herkese Acil şifalar versin ..
sevgilerle ..

ben de geçen yaz doktora gittim.polikistikover oldumu öğrendim.kalıtsal olduğunu ve bir tedavisinin olmadığını.tek tedavisinin olabildiğince zayif olmam olduğunu söyledi:çok üzgünüm:farlutal verdi bana.5-6 ay onu kullanarak hasta oldum,şimdide cyclo progynova adlı bi ilaç kullanıyorum.geçen ay ilk kullanışımdı ve ilaç bittikten 3gün sonra adet oldum da bununda yan etkileri acayip.göğüslerim çok hassas,şişiyo ve hafif bir acı var.karnım çok şişiyor,afedersiniz ama gaz birikiyo ve çok zor çıkıyor.balon gibi şişt karnımilaç kullanmasam da 4 aya kadar olmadığım oluyor.işin kötüsü stresten çok kilo aldım ve kilo aldıkça adetim iyice düzensizleşti.:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

kızlar merhaba bende pkoluyum ve aşkamın bu saatinde düzenli takip ettiğim fakat üşengeçlikten bir türlü üye olamadığım kadınlar kulübüne az önce üye oldum. Eskiden beri adetlerim düzensizdi ve kilolu bir çocukluk geçirdim ergenlik çağımda doktora gittiğimde bunun büyüme hormonu ile ilgili olduğunu söylemişti. 18 yaşından sonra kilolarım düzene girmişti fakat üç sene önce tekrar kilo almaya başladım ve adetlerimde yine düzensizleşti bu yüzden. Üç farklı doktora gittim üçüde pko'yu doğruladı ama yumurtlamanın ve adetlerin düzene girmesinin tek olanağının kilo vermek olduğunu söyledi. Ama ben sanırım pko yüzünden bir türlü kilo veremiyorum ve anne olamamaktan çok korkuyorum. Sanki içi su dolu bir balon gibi hissediyorum kendimi. Halsiz ve güçsüzüm... Neyse kızlar umarım burada bilgilerimizi ve deneyimlerimi paylaşırız hepiniz sağlklı ve mutlu olun

yaa çok sevindim bana da önce polikistik dediler yumurtlama bozukluğu çıktı ikisi aynı şeymi bilmiyorum fsh çok değişken bi yüksek bi alçak bende istiyorum hamile olmak soğanı duydumda uygulayamadım bi sorum var sana yumurta takibi yaptırdın mı her ay gelişme oluyor muydu

bende bu ay sogan suyu ıctım.cok fazla akıntı olmadı ama rahatladıgımı hıssettım.ama yıne adet olmadım gebelık testı yapmadan fartural dıye adet sokturucu ilaç aldım içtim.acaba hamıleysem düşmüşmüdür...hala olmadım yıne adet.

merhaba arkadaşlar bende pcos hastayım ve benimde bebişim yok 7 yıllık evliyim hiç hamile kalmadım.fartural progestron klomen aklınıza ne gelirse kullandım .ilaç kullanırken adetlerim düzenli bi şekilde oluyor bırakınca tık yok.en son aşılama yaptırdık o da tutmadı .1 yıl aradan sonra bugün tekrar doktara gittim muanede rahimde kara bi leke olduğunu söyledi ve hemen gebelik testi yaptırdı ama sonuç negatif çıktı.yarın tekrar gidicem farklı yöntemlerle bakacak.hayırlısı olsun artık hepimiz için

öncelikle tebrik ederim canim,saglicakla kucagina alirsin insallah..
sogan suyunu ben icemedim ya,mideme dokundu(kivrandim resmen..
ama bende düzenli glukofen aliyorum..sonucta icerikleri ayni Metformin..
gercektende metforminin cok etkisi varmis,bende olmadi su ana kadar,insallah olur bigün...

arkadaşlar bende arkadaşımın bana anlattığı gibi yazayım fikir verirseniz sevinirim.arkadaşımda bekarken over kistleri oluşmuş adet düzensizlikleriyle beraber tedavisini görmüş.adetleri normale dönmüş.10 senedir yanlış hatırlamıyorsam çocuk istiyorlar fakat olmuyor.üç kere yumurtlama takibi yapılmış ilk ikisinde yumurta çatlamamış.3.de iğneyle çatlatılmış fakat hamile kalamamış.en son doktora gittiğinde doktor yat kalk dua et hamile kalabilmek için hiçbirşeyin yok demiş.bu durumu yaşayıpta hamile kalan varmı?şimdiden teşekkür ediyorum.allahım isteyen herkese nasip etsin.

arkadaşlar bende pko luyum.sayın ibrahim saraç dr.tavsıyesı uzerıne 15 gün sabah 2 bardar akşam 2 bardak sogan suyu içtim.bu ayda yumurtalık takıbım yapıldı yıne pko var.hıc degısme yok.yumurtalar klomen ıle 10 mm oldu.bu aykı tedavım bıttı bır dahakı ay yıne takıp yapılcak.bakalım ınsallah buyur yumurtalarda asılama yapılır.çok morelim bozuk yaaa.niye hiç bir işim rast gitmiyor.çok düzenli namaz kılıyordum 1 aydır kılmıyorum ay hersey tersine gidiyor...

Merhaba arkadaşlar,ben de pko hastasıyım ve 2 yıla yakın bir süre tedavi gördüm.Önelikle 5 defa farlutal kullandım ardından klomenle yumurta takiplerine gittim.Sadece bir ay dekort tu yanlış hatırlamıyorsam onunla yumurtamın biri 23 ml di.Doktor bu ay normal deneyelim dedi denedik olmadı.
Sonrasında göbekden yumurta arttırıcı iğnelere başladım.Yumurta takibine gittiğimde yumurtaların hepsi birden büyüyordu dolayısıyla tedavi birdahaki aya erteleniyordu.Sıkılmışdım artık.Git gel aynı cevap.4 ay öncesinde de farklı bir uygulama yaptı doktorum.Farlutalla değil de yasminle adet oldum.Yumurtalarımın birden fazlası büyümüşdü doktor belki çoğul gebelik olur dedi.Deneyelim mi ?deneyelim dedim.Çatlatma iğnesi vurdu.Sonra aşılama yaptık.İlk aşılamamda hamile kaldım.Şimdi 3,5 aylık hamileyim.Aynı hastalık bende de oldugu için hepinizi çok iyi anlayabiliyorum.
Ama sıkmayın canınızı zamanla herşey yoluna giriyor.Umarım isteyen herkes en kısa sürede hamile kalır.

inşallah bızımkıde ssenın gıbı guzel bır sonucla sonuclanır rabbım hayırlasıyla buyutmeyı nasıp etsınn dualarında hepımızı unutmaadelikafaduldenalkisalkisalkisalkisalkisalkis

herkese merhabalar arkadaişlar buraya daya yeni üye oldum. fazla biliyorum komutları felan arada bana yardımcı olursanız ve benide aranıza alıranız sevinirim.bende deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.bende bildiğim konularda sizlere cevap vericem işlh.

ben 23 yaşındayım 13 yaşında adet oldum ilk adeimle 2.si arası 8 ay sürdü amaaa 2.sinden sonra felaket bikere bile düzenli olmadı. o gündür doktora gidiyorum ve hep doğum kontrol hapları kullandım. diane35 yasmin vb. ama hiç düzene koymadı ilaç bırakınca aynı devam. doktorum sizinki gibi bendede pko olduğunu söyledi. sizin yorularınıza bakıyorum şikayetiniz adet görememek çok geç adet görmek ama benimki çok sık oluyor en fazla 12 gün ve adetim de fazla oluyor oda 10 12 gün felan sürüyor. kıllanma yok kilo problemi ise yk sayılır68 kiloyum ideal kilom ise 67. tabiki evliyim 3 senedir ama cocuğumuz olmuyo birz bendeki pkodan birazda eşimde sperm eksikliği var. bi kere aşılama yaptırdık6 ay önce felan bekleme sürecinde adet oldum. doktor bazı kişilerde olabiliri yinede siz bi akn testi yaptırın dedi yaptırdık ve sonuç pozitif çıktı 5 6 günlük felanmış 5 gün sonra bidaha yaptırdık ve malesef negatif.sadece farkında olmadan 3 4 gün benle kaldı bebeğim. eşimin spermi biraz düzelirse aşılama yı tekrar denicez ama düzelmesse tüp bebek diyo doktorum. dua edin inşl tüp bebğe gerek kalmaz. benden sonra görümdem evlendi eltim evlendi arkadaşlarım evlendi hepisnin bebişi var ama hala bizimki yok. sabrediyoruz inşlh mevlam ecrini verir. şimdilik hoşcakalın paylaşımlarınızı bekliyorum....

merhaba arkadaşlar,

bende siteyi uzun zamandır takip etmeme rağmen yeni üye oldum. bende de polikistik over var. ilk adet olmamdan beri hep düzensizdi zaten. ama teşhis 3,5 sene evvel nişanlıyken kondu. 3 yıllık evliyim ve yaklaşık bir yıldır bebek istiyoruz. önce kendimiz deneyelim dedik olmadı. en son 3 ayda bir adet oluyordum. doktora gitmeye karar verdik. ben aynı zamanda rejime de başladım ve 7 kilo verdim. doktor klomen tedavisine başladı. ilk ay yumurtam gelişmedi. 2. ay yumurta gelişti, kendiliğinden çatladı, yumurta takibi ile hamile kaldım. ama 8. haftada düşük yaptım. doktor araştırma için gerek görmedi. düşükten sonra 1 ay beklememiz gerektiğini söyledi. sonraki ay kendiliğimden adet oldum çok sevindim tabi. ama bir sonraki ay yine gecikti. bakalım bu ay yine klomen tedavisini deneyeceğiz. şu sıralar progestanı bitirdim ve adet olmayı bekliyorum. umarım istediğimize kavuşuruz. nette araştırırken eski tarihli pko ve klomenle ilgili yazışmaların çoğunun altında bebek resmi veya hamileliğe dair ifadeler görüyorum. bu arkadaşlar tecrübelerini bizimle paylaşırlarsa bizim için de umut olura.s

güzel haberlerde görüşmek üzere...

bende glukofen kullanıyorum.daha sonra klomen çatlatma iğnesi falan ama hamile kalamdım soğan suyunu nasıl yaptın canım banada bi bilgi versen:bbo::bbo:

Canım çok geçmiş olsun.öncelikle ben sana şunu söyleyebilirim.hiç aman ilerde benim çocuğum olurmu diye düşünme çünkü artık herkeste bu tip kistler var yapman gereken sadece her zaman kontrollerini yaptır ve ilaçlarını aksatma.bende de yumurtalık kisti vardı iki tarafımda da biri 10 cm. öteki 3.5 cm di ameliyatla aldı doktorum ve tüp bebek diyo bana en kısa yol olarak. ama allahın işine karışılmaz kendi kendine doğal yoldan kısa zamanda hamile kalan arkadaşlarım ve yakınlarımda var doktorum bunuda belitti bana.yani bütün bunları açıklamamın nedeni hiç stres yapıpta kendini sıkmaman artık bunlar olabilecek şeyler.ilacını kullan bide bakmışsın öteki ay kistin erimiş. tekrardan çok geçmiş olsun canım sevgiyle kal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…