polikistik over

mlkaydn

Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2014
50
3
18
35
Arkadaşlar merhaba araniza bugün katildimu baslik ili ilgili konu var miydi bilmiyorum. beninle ayni sikintiyi yasayan varmi. Pko hastasiyim 8 aylik evliyim korunmadik çocuk olmadi doktora gittim hormon değerlerine bakildi prolaktinim yuksek cikti doktor parlodel verdi uç ay kullandim düşmedi dostinexe çevirdi gecen ay düştü ve korunmadan ilişkiyegirdik adetimden 2 hafta sonra lekeler geldi pembe kkahverengi bazen pedi doldurdu hamile kalma sansim yok mu benim adet duzensizligimi basladi

Bende polikistik over lim merak etme güzel bir doktor la takipleri bebişneysaplyor olur benim ilk hamile lerini ikiz oldu ikinci bebeğim bile oldu üzülme

tatlım bana da 17 yaşındayken ara kanamalarım olması sebebi ile polikistik over teşhisi konmuştu.. o dönem rabbim karşıma dünyanın kendini bu mesleğe en adamış muhteşem ötesi doktorunu çıkardı.. evlenene kadar yasmin doğum kontrol hapını evlendikten sonra da daha düşük dozlu yazz adlı ilacı kullandım.. bana o yıllarda demişti ki bu ilacı bırakıp bebek denemeye başladığın anda bebeğin olur hiç korkma bu seni tamamen düzene sokacak..
nitekim dediği oldu.. o dönemde vücudumda şekilsiz bir kilo ve sırtımda sivilcelenme vardı.. hepsi düzene girdi.. kilo verdim, sivilcelenmem yok oldu.. ara kanamalarım yok oldu.. reglim düzenli bir şekilde seyretti..
geçtiğimiz sene kasım ayında ilacı bıraktım vücudumdaki kimyasalı gitsin diye..
bu senenin mart ayında da eşimle bebek denemelerine başladık..
3. denemede yani mayıs ayında rabbim hiç aratmadan bize bebişimizi nasip etti..
diyeceğim o ki pko korkulacak bir şey değil.. hatta hastalık bile değil, vücudun yapısı.. çoğunlukta ikiz olasılığı bile mevcut oluyor.. sadece çok basit bir tedavi ve birkaç deneme sonunda her şey yoluna gidiyor.. bence iyi bir doktor bul ve hormon tedavisinden önce pko.nu düzene sokacak bir tedaviye yönlendirsinler seni.. benim tavsiyem budur..

Arkadaşlar merhaba araniza bugün katildimu baslik ili ilgili konu var miydi bilmiyorum. beninle ayni sikintiyi yasayan varmi. Pko hastasiyim 8 aylik evliyim korunmadik çocuk olmadi doktora gittim hormon değerlerine bakildi prolaktinim yuksek cikti doktor parlodel verdi uç ay kullandim düşmedi dostinexe çevirdi gecen ay düştü ve korunmadan ilişkiyegirdik adetimden 2 hafta sonra lekeler geldi pembe kkahverengi bazen pedi doldurdu hamile kalma sansim yok mu benim adet duzensizligimi basladi
banada lisede piko teşhisi kondu şu an 30 yaşımdayım 12 sene doğum kontrol hapı kullandım once diane 35 arada değiştirdim en son yaz 2 sene önce evlendim 1 sene önce korunmayı bıraktık 1 senedir cocugumuz olmuyordu tam tüp bebege karar werdik bu ay hamile kaldım merak etme piko tedavi edilebilen bi rahatsızlık kafanı hiç takma

tatlım bana da 17 yaşındayken ara kanamalarım olması sebebi ile polikistik over teşhisi konmuştu.. o dönem rabbim karşıma dünyanın kendini bu mesleğe en adamış muhteşem ötesi doktorunu çıkardı.. evlenene kadar yasmin doğum kontrol hapını evlendikten sonra da daha düşük dozlu yazz adlı ilacı kullandım.. bana o yıllarda demişti ki bu ilacı bırakıp bebek denemeye başladığın anda bebeğin olur hiç korkma bu seni tamamen düzene sokacak..
nitekim dediği oldu.. o dönemde vücudumda şekilsiz bir kilo ve sırtımda sivilcelenme vardı.. hepsi düzene girdi.. kilo verdim, sivilcelenmem yok oldu.. ara kanamalarım yok oldu.. reglim düzenli bir şekilde seyretti..
geçtiğimiz sene kasım ayında ilacı bıraktım vücudumdaki kimyasalı gitsin diye..
bu senenin mart ayında da eşimle bebek denemelerine başladık..
3. denemede yani mayıs ayında rabbim hiç aratmadan bize bebişimizi nasip etti..
diyeceğim o ki pko korkulacak bir şey değil.. hatta hastalık bile değil, vücudun yapısı.. çoğunlukta ikiz olasılığı bile mevcut oluyor.. sadece çok basit bir tedavi ve birkaç deneme sonunda her şey yoluna gidiyor.. bence iyi bir doktor bul ve hormon tedavisinden önce pko.nu düzene sokacak bir tedaviye yönlendirsinler seni.. benim tavsiyem budur..
Olurmu dersinn? Bana da doktorum yanlis tedavi verdi bende degistimm dr bu seferki daha mantikli geldi bakalim hayirlisi

Nedense ben cok uzgunum .. kocaman kistklerim varmissss.. bana klomen verdi doktorumm megerse o fazka uyarmisss yumurtalarimi ve 8 cmlik kistim ve 4cmlik kistlerim var gecer inssallahhhh

Nedense ben cok uzgunum .. kocaman kistklerim varmissss.. bana klomen verdi doktorumm megerse o fazka uyarmisss yumurtalarimi ve 8 cmlik kistim ve 4cmlik kistlerim var gecer inssallahhhh

bende 3-4 sene evvel 7 cm lik kist vardı ilacla eridi gitti:)

prolaktin bende de yuksek bekarım oyuzden herhang bir ilac vermedi doktor adetlerin duzenlimi o cok onemli degilsede sogan suyu kurunu yap cok iyi geliyor duzensizlige

prolaktin bende de yuksek bekarım oyuzden herhang bir ilac vermedi doktor adetlerin duzenlimi o cok onemli degilsede sogan suyu kurunu yap cok iyi geliyor duzensizlige
Duzenli cnm adetlerim.. benimde hep vardi kistler dgm kontrl haplariyla geciyoor zaten ama bana polikistik over oldugumu yeni solediler.. doktor degisince ogrendimm

Mrb arkadaşlar,
Bende yeni katıldım. Polikistik Over Sendromluyum. Adetlerim düzensiz, kocam 2 haftada bir geliyor, düzenli ilişki yok.. Yumurtlama için tedavi görüyorum.. Duphaston, Glukojen, Klomen, Femara ilaçlarını sırasıyla kullandım.. 1 tane kimyasal gebelik geçirdim, düşük oldu.. Adetime geçen aya göre 1 hafta kala dayanamayıp bugün Beta HCG yaptırdım, sonuç 1.2
Çok fena kasık ağrım, göğüs ağrım var. Ara ara midem bulanıyor, kokulara karşı hassaslaştım, hamile olabilir miyim? Test ne zaman tekrarlanmalı?? Lütfen cevap verin.. :(

Bende de var ve tedavi görüyorum şuan aynı zamanda çatlama iğnesi oldum bu ay bakalım doktor etki etmez hamileliğe dedi inşallah hayırlısıyla bir bebiş sahibi olurum, oluruz. Allah yokluğunu aratmasın.

Back
X