polikistik over

nameemine

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2015
89
4
1
33
Polistik over sendronomi olupta kurtulan oldumu ne gibi tedavi uygulandı hamile kalmaya engel mi

Polistik over sendronomi olupta kurtulan oldumu ne gibi tedavi uygulandı hamile kalmaya engel mi

Polikistik over geçici değil sürekli bir şey. Tamamen kurtulmak diye bir şet yok ama etkileri azaltılabiliyor. Kilo durumunuzu bilmiyorum ama kilo vermek başta etkileri azaltıyor. Bebek şu an icin beklenmiyorsa doğm kontrol hapıyla tedavi sonucu kistler büyük oranda azılıyor.
Ben 102 kiloydum ogrendigimde ilk etapta 85e (bu süreçte 2 yıl d.k. hapı ve metformin kullandım) sonra da 68e kadar düştüm.

Hamile kalmaya engel olanları da duydum çok ama bende olmadı.
D.k. hapıyla korundum 7 ay sonra da 3. De bebek haberini aldım. Ki 2. Ayda eşimle farklı sehirlerde oldugumuzdan beklemiyorduk zaten.tontinik bir kızım var :KK46::nazar:

Rahat ol bebeğim olmayacak diye düşnme bazen düşüncelerimizle engel oluyoruz bebeğin olmasına

Civan perçemi aslanpençesi uyguluyorum ara ara. Rahatlatıyor beni. Onun dışında çocuk düşünmediğim için bilmiyorum..

polikistik over oldğmu öğrendim doktorum tedaviye başlayacaktı bebek istiyorduk yinede bir kan testine yolladı hamile çıktım

po ve hamile oldğmı aynı gün öğrendim engel değil

Keşke bende hamile haberini alsam doktor diyet verdi 3 ay sonra tekrar kontrol 75.5 du kilom 74e duştum bir haftada

Soğan civan perçemi çoban çantası hayır tohumu ımmunacane woman Multi vitamin babystart fertul woman vitamın folik asit ginkobluba çorekotu yağı aspir yağı sibirya ginsengi maca kapsulu bunları kullanıyorum arada arginin kullanıyorum

Bende neredeyse 73-74 kiloydum öğrendiğimde ve 17 yaşındaydım o zamanlar bilinçli değildim cok onemlı olduğunu bilmiyordum sımdı 20 yasına geldim o zamandan beri 7-8 kilo verdim ama dahada vermem lazım kilo vermek cok onemlı su sıra 2 kilo verdim hemen 23 gun ustune adet görüyorum su an ..çenemde ,göbeğimde kullanma var çenemdekiler cok rahatsız edici ama sunu farkettim ki adet oldukça ve kilo verdikce çenemdeki Kıllar gec çıkmaya başladı ınsallah ideal kilomuza gelince polikistik over ve onun kotu etkileri en az %90 geçer

arkadaşlar İbrahim saraçoğlu nun polikistik over için kürü var sitesinden satın alıp kullanan oldu mu ? 175 TL fiyatı

Merhaba arkadaşlar,

polikistikover hastası olduğumu 22 yaşında öğrendim.55 gün boyunca adet olmadığım zaman oldu ve doktor tipik pko teşhisi koydu.Sonrasında 6 sene boyunca doğum kontrol hapı kullandığım için pko'nun olumsuz hiçbir etkisi ile karşılaşmadım.30 taşında evlendim ve evlendiğim gün itibari ile hiç korunmadık ve doğum kontrol hapını bıraktım.çocuk sahibi olmamın zor olduğunu düşünerek hemen doktor kontrolünde sürece başladık.ilk 2 ay ilaçsız yumurta takibi yapalım dediler ve 2 ay boyunca yumurtlamadığım ortaya çıktı.Klomen tedavisine başladık 6 ay denedik her seferinde 2 yumurtam gelişiyordu ama sonuç negatifti.Aşılama deneyelim dediler onda da sonuç negatif çıktı,eşimde de bir sorun yoktu.O zaman femara adlı bir ilaç deneyelim dediler 2 ay kullandım yumurtam büyümedi bile.10.ayın sonunda artık tüp bebek tedAvisine geçmeye karar verdik,zaten herşeyin bu kadar kolay olmayacağını bilioduk.tüp bebek tedavisi öncesi 1 ay ara verip vücudumu dinlendirmek istedim çünkü kullandığım haplar yormuştu beni.Tedavisiz,ilaçsız geçen o ay hamile kaldım doğal yolla:).adet söktürücü kullanmadan bir test yapayım dedim öylesine sonucun negatif çıkacağına çok emindim ama çift çizgiyi gördüm.tüp bebek için harcayacağımız parayı bile ayarladığımız ay doktorların takviye olmadan yumurtlaman imkansız dedikleri ay hamile kalmıştım.Hamile kalınca bu forumlara yazacağıma söz vermiştim kendi kendime bundan önce sadece uzaktan takip ediodum.SiZe söyleyeceğim benim tek avantajım kilolu olmamamdı.Sigara ve alkol tüketiodum beslenmeme dikkat etmiyordum,yaşım 30'du ama oldu.Asla ümidinizi kaybetmeyin pko çaresiz bir hastalık değildir sadece mucizelere inanmanızı arttırır.Benim yaşadığım mutluluğu hepinizin yaşaması dileği ile..

Merhaba arkadaslar.. kesinlikle yazmak istedim 5gun once ogrendim hamileyim.. 2yildir ugrasiyorduk pko vardi genckizligmdan beri duzensizdi.. 6ay oluruna biraktik 1.5 yil tedavi..klomenler igneler 1kez asilama yaptik olmadi.. son uc aydir cok da duzenli olmasada sogan suyu ictim bazen sbh bzn aksam bir bardak..2ay duzenli geldi.. bu ay feci agrim oldu goguslerim belim kasiklarim agriyordu.. bgn yrn adet olucam diye beklerken idrar testi yaptim olmazsa uzulmucm dedim bi baktim cift cizgi inanamadim.. kan testi de pozitif..ultrason da kesede gorundu mucize gercekten once dua sonra sogan suyu..Allah herkese nasip etsin..insallah sag salim atlatiriz kucagimiza aliriz..kesinlikle deneyin derim..

mrb arkadaşlar .bende sizinle paylaşmak istiyorum başıma gelenleri. Ben yıllardır polikistik ower hastasıyım hep doğum kontrol hapı kullandım. Evlendikten sonra da 6 ay hapa devam ettim .Hapı bıraktıktan sonra bebeğim olmadı doktora gittim işte malum klomen verdi . o ay ben incir ve havuç kürü uyguladım. ama dr. o ay yumurtalarımın gelişmediğini bi sonraki ay iğne tedavisine başlayacağımızı söyledi . sonraki ay iğnelere başladık 9 tane iğne yaptım sonra benden beta hcg istedi erken yumurtlama olmuş dedi . bi baktık ki hamileyim 5 haftalık . dr. da şaşırdı. ilk kez böyle bir şey görüyorum dedi . tabi ben şoka girdim . Bilmiyorum incir kürünün etkisi mi var ama n 8 haftalık hamileyim Allah isteyen herkese nasip etsin sağlıklı sıhhatli kucağımıza alalım inş.

canım kiloluysan ilk önce kilo ver soğan kürü de işe yarıyor gerçekten. hamile kalmama gibi bir durum çok nadir. ama zor olabilir. ivf yani yumurtanın alınıp eşinin spermiyle tüpte birleştirilmesi yöntemini (bir tür tüp bebek yöntemi yani) denemek zorunda kalabilirsin en kötü ama artık tıbbın geldiği nokta da hamile kalmaman çok zor diye biliyorum.

bunlar zaten yazılmış bir tek şeyi anlatmak istedim çok yakın bir arkadaşıma çok gençken teşhis konuldu o zaman da araştırmaya başladık birlikte. youtubeda her gün video yükleyen amerikalı bir kız vardı. onunda polikistik over problemi vardı ama o normal kilosundaydı şişman değildi. yaklaşık iki yıl adet olamamış. sonra karbonhidrat almayı neredeyse tamamen bıraktı kız. sadece et meyve sebze yedi bir buçuk ay, şeker asla kullanmadı sonra o da düzenli adet oldu sanırım. bu atkins diyetini yazan adam da öyle bir şeyler söylemiş zamanında, bazı kadınlar ince olduğu halde polikistik over problemi yaşayabiliyor bunun nedeni karbonhidrat tüketimiyle alakalı olabilir diye. aklında bulunsun kürler veya tedavi işe yaramazsa.

Merhaba arkadaşlar.
Sizinle polikistik over tanısı ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Ben yaklaşık 2 sene kadar Polikistik Over tanısı ile tedavi gördüm ve tedaviler hiç bir işe yaramadı. Bir kaç doktora gittim ve hepsi de aynı fikirde idi, buna rağmen sonuç hüsran. Bu doktorların hepsine tavsiyeler ile gittim ve normalden daha fazla ücretler ödedim bebek sahibi olabilmek ümidi ile.
Konun parayla pek alakası yok aslında. Doktor ünlü tanınan bilinen doktor olunca maalesef ki sana ayırdığı zaman da kısıtlı oluyor. Çok fazla hastası olduğu için herkese yetişmeye çalışıyorlar ve çok fazla şey gözden kaçıyor bence. Mesela hiç biri benden AMH testi istemedi. Ve hiç biri Rahim filmi istemedi.
Benim tavsiyem;
diğer hormon testlerinden ziyade 30 yaşını aştıktan sonra yapılması gereken en önemli 2 şey;
1-Rahim filmi çektirmek (acısız da çekiliyor artık. Digital HSG diyrolar adına)
2-AMH testi yaptırıp rezerv, kalite ve menopoz durumuna baktırmak.
Bir çok hastaya Polikistik Over teşhisi konuyor bunlara bakılmadan. Ben de onlardan biriyim ve 2 yıl kaybım var maalesef.
Siz de aynı yanlışlar yüzünden umutsuzluğa düşmeyin.
Mesela bende gebeliğe ciddi derecede engel olacak 2 adet 3-4mm çaplarında Polipler çıktı. Konumları ve büyüklükkeri gebeliik şansımı nerdeyse sıfıra indiriyormuş. Ayrıca rahmim de kalp şeklinde ve kavite epeyce derinmiş. Sonuç olarak bir tüp bebek merkezinde doğru teşhis kondu ve şimdi tedavi sürecine başladım. Yaşadıklarımın kimseye ( 2 yıllık kayıp ve umutsuzluk üzüntü) faydası olmadığı gibi saçma sapan bi sürü teste ödediğim paralar da cabası. Polikistik Over teşhisinden önce mutlaka ama mutlaka bu 2 önemli adım kontrol edilmeli. Arkadaşlar bilinçli olalım. Ben kaç tane FSH, Prolaktin, TSH vs vs testleri yaptırdım. Şekerden Demir bağlamaya ne varsa geçirdiler. Tamam onları da öğrenmiş oldum ama çektiğim üzüntüye değmedi elbet. Doktorunuz atlasa bile siz mutlaka bunları yaptırın derim.
Minyon, polip, rahim şekil bozuklukları, tüplerdeki tıkanıklıklar vb bi sürü soruna Polikistik teşhisi konuyor.
Sevgiyle

• Beğen
Reactions: K_G
Merhaba arkadaşlar,

polikistikover hastası olduğumu 22 yaşında öğrendim.55 gün boyunca adet olmadığım zaman oldu ve doktor tipik pko teşhisi koydu.Sonrasında 6 sene boyunca doğum kontrol hapı kullandığım için pko'nun olumsuz hiçbir etkisi ile karşılaşmadım.30 taşında evlendim ve evlendiğim gün itibari ile hiç korunmadık ve doğum kontrol hapını bıraktım.çocuk sahibi olmamın zor olduğunu düşünerek hemen doktor kontrolünde sürece başladık.ilk 2 ay ilaçsız yumurta takibi yapalım dediler ve 2 ay boyunca yumurtlamadığım ortaya çıktı.Klomen tedavisine başladık 6 ay denedik her seferinde 2 yumurtam gelişiyordu ama sonuç negatifti.Aşılama deneyelim dediler onda da sonuç negatif çıktı,eşimde de bir sorun yoktu.O zaman femara adlı bir ilaç deneyelim dediler 2 ay kullandım yumurtam büyümedi bile.10.ayın sonunda artık tüp bebek tedAvisine geçmeye karar verdik,zaten herşeyin bu kadar kolay olmayacağını bilioduk.tüp bebek tedavisi öncesi 1 ay ara verip vücudumu dinlendirmek istedim çünkü kullandığım haplar yormuştu beni.Tedavisiz,ilaçsız geçen o ay hamile kaldım doğal yolla:).adet söktürücü kullanmadan bir test yapayım dedim öylesine sonucun negatif çıkacağına çok emindim ama çift çizgiyi gördüm.tüp bebek için harcayacağımız parayı bile ayarladığımız ay doktorların takviye olmadan yumurtlaman imkansız dedikleri ay hamile kalmıştım.Hamile kalınca bu forumlara yazacağıma söz vermiştim kendi kendime bundan önce sadece uzaktan takip ediodum.SiZe söyleyeceğim benim tek avantajım kilolu olmamamdı.Sigara ve alkol tüketiodum beslenmeme dikkat etmiyordum,yaşım 30'du ama oldu.Asla ümidinizi kaybetmeyin pko çaresiz bir hastalık değildir sadece mucizelere inanmanızı arttırır.Benim yaşadığım mutluluğu hepinizin yaşaması dileği ile..
Asya2016 mrb cnm bende polistik over hastasiyim doktor bana aşılama önerdi senin yazdıklarını okuduktan sonra inan çok umutlandim ve mutlu oldum Allahim bizlere de nasip eder inşallahhh

Merhaba arkadaslar.. kesinlikle yazmak istedim 5gun once ogrendim hamileyim.. 2yildir ugrasiyorduk pko vardi genckizligmdan beri duzensizdi.. 6ay oluruna biraktik 1.5 yil tedavi..klomenler igneler 1kez asilama yaptik olmadi.. son uc aydir cok da duzenli olmasada sogan suyu ictim bazen sbh bzn aksam bir bardak..2ay duzenli geldi.. bu ay feci agrim oldu goguslerim belim kasiklarim agriyordu.. bgn yrn adet olucam diye beklerken idrar testi yaptim olmazsa uzulmucm dedim bi baktim cift cizgi inanamadim.. kan testi de pozitif..ultrason da kesede gorundu mucize gercekten once dua sonra sogan suyu..Allah herkese nasip etsin..insallah sag salim atlatiriz kucagimiza aliriz..kesinlikle deneyin derim..
Bende pco hastasyim aşılama önerdi doktor Allahimmm bizlere de nasip etsinn

Selam arkadaşlar. Bende de polikistik over ve miyom mevcut. Pko nun her belirtisini yaşadım geçmek bilmeyen çenede oluşan sivilceler, erkek tipi tüylenme (meme uçlarında), adet bozukluğu, saç dökülmesi... Bir umut soğan kürü uyguluyorum ve gerçekten sivilceler gitti saç dökülmesi durdu adet durumu aynı ama umutluyum gerçekten sadece iki ay daha soğan kürü uygulayacam umarım miyomlar ve kistlerim yok olacak inşallah. Allah herkese şifa versin isteyen herkesede bebişler nasip etsin.

Merhaba;

Burayı hep okuyup ama sadece okumakla yetinen biri olarak eğer tekrar hamile kalırsam yazacağım diye kendimi şartlandırmıştım. Bende pcoluyum kilo fazlalığı aşırı tüylenme gibi sorunları bende yaşıyorum. 2012 de evlendim 28 yaşında ilk zamanlar doktora falan gitmedim sonrasnda 6 ay geçince doktora gitmeye karar verdim çünki korunmadığım halde hamile kalamamıştım doktor herşeyin normal olduğunu bir sene geçmesi gerektiğini sonra gelmem gerektiğini soyledi. tam 12 ay geçince tekrar gittim birşeyler görünüyo fakat adet olunca gel dedi adet olmadım o ay hamile kalmışım.
çok normal ilerleyen bi hamileliğim vardı 20. haftamdan sonra ellerim ayaklarım aşırı şişmeye başladı doktora gittiğimde şişliklerin normal olmadığını idrar bakılması gerektiğini ve tansiyonun tavanda olduğunu söyledi hemen idrar tahlili yapıldı idrarda protein kaçağı aşırıydı hemen tansiyon ilacına ve evde hiç kalkmadan 10 gün yatmam gerektiğine karar verdi çünki gebelik zehirlenmesi yaşıyodum ve bebeğimde bende ölebilirdim. hergün tansiyonumu kendim ölçüyodum ama düşme yoktu 10 günün sonunda tekrar kontrole gittiğimde bebeğimin gelişmediğini kalp atışlarının yavaşladığını ve üniversite hastanesine acil gitmem gerektiğini söyledi tabi o zaman başımdan aşağı dökülen kaynar suların haddi hesabı yoktu önce çapaya gittik çapa cocuk yoğun bakımda yer olmadığını orda doğum yaparsam cocugu başka yere göndericeklerini söylediler ama kanuni hastanesine gidersek orda yer olabileceğini söylediler ama imza atmam şartı ile normal şartlarda durumum ciddiymiş beyin kanaması geçirebilirmişim anca ambulasla gitmem gerekiyomuş ambulas 2 saat sonra gelecekmiş derken biz kendi aracımızla gittik kanuniye orda bi güzel fırça attılar sen nasıl bu şekilde gelirsin ambulansla gelmen lazımdı diye hemen yatış yaptılar sürkli nts ye bağlı bi şekilde bi bucuk gün geçirdim sonrasında bebeğimi almaya karar verdiler 27 haftalıktık ve 930 gr dık ameliyat cok zorlu geçmiş doktor beni uyandırdığında onları çok korkuttuğumu söyledi ben bebeğimi soruyodum ona başka hastaneye göndermişler orda yer yokmuş ama yaşıyomuş o bile yetmişti sonra aşırı bi kanamam başladı durmayan bi kanama tekrar aşağı indirdiler birsürü doktor başımda hepsi birşey yapmaya çalışıyo falan sonrasın da şükür kanama durdu durmasa rahimi alacaklardı. sonra hastaneden taburcu oldum ve oğlumun yanına gittim ordaki doktorlar hiçte iyi şeyler söylemiyolardı çiğerlerinin gelişmediğini yaşarsa mucize olacağını veya yaşarsa bile birsürü sorun çıkabileceğini herşey okadar üst üste gelmiştiki darmadağan bi şekilde kalmıştım hergün bebeğimi görmeye gidiyodum 5 dk içerde kalmak şartı ile 16 gün dayanabildi kuzucum ve bayram sabahı bebeğinizi kaybettik telefonuyla artık herşeyin bittiğini öğrendik. zorlu bi süreç başlamıştı artık ağlaya ağlaya geçirdiğim günlerin hiç bitmeyeceğini sanıyodum aradan bi sene geçti çocuk arzusu bi kat daha katlanmıştı artık. doktorlar iki sene geçmesi gerektiğini çok zor bi ameliyat geçirdiğimi tabi beynime bunu kabullendirmek zordu zaten zor hamile kalmıştım ve pco olduğunu öğrenmiştim doktor bana zayıflamam gerektiğini diyet ve spor yaparsam tedavisiz hamile kalabileceğimi söylemişti ki öylede oldu spora ve diyete başladım 5 kilo verdim günde bi saat yürüme ve diyetle şu an çok şükür ki 6 haftalık hamileyim artık doktorumu daha iyi secmem gerektiğinin fazlasıyla bilincindeyim ve docent doktorla başladık bu gebeliğin gidişatını izlemeye inşallah herşey yolunda gider ve biz bebeğimize kavuşuruz dualarınıza tabiliz

Back
X