"polikistik overliyim, kimse beni anlamıyor" diyenler

gelincikd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
60
14
88
Ben polikistik overliyim, hayatımda hiç ilaçsız adet görmedim, 5 yıllık evliyim sadece bi kere tedavi ile hamile kaldım onu da 2 aylıkken kalbi durduğu için kaybettim, hala tedavideyim.Çevremdeki herkes annem de dahil herkes saat gibi tıkır tıkır adet oldukları ve ilk aydan hamile kaldıkları için beni anlamıyorlar. Öğretmenim, okulumda herkesin birer ikişer çocukları var, tek olmayan benim. Ailemde de öyle, arkadaşlarımda da. Millet tutturmuş " sen çok takıyosun, taktığın için adet olmuyosun, yok taktığın için hamile kalamıyosun" hep aynı laflar çıldırıyorum. Sanki ben kafaya taktığım için oldum bu hastalığı , "yapısal birşey, doğuştan geliyor , hayat boyu kalıcı" diyorum anlamıyolar "stresdendir, stresden " diyolar beni daha çok yıpratıyolar. Ben de onlar gibi tıkır tıkır işlesem ben de stres yapmam herhalde.
4 ay 5 ay adet olmadığımı bilirim. Ne büyük bi sıkıntı onların bilmesine imkan yok.herkes tutturmuş "çok kafana takıyosun , takma bak nasıl oluyor, bak biz istemeden oldu , sen de isteme , olur". Benim ve eşim kadar çocukları seven üstelik bi evladını 2 aylık da olsa kaybetmiş birinin istememesi gibi bi şey mümkün mü? herkes akıl veriyo şöyle yap böyle yapbilmeden ahkam kesiyorlar, bekara karı boşamak kolay tabi çıldırıyorum.Annem bana ilk geceden hamile kalmış ama son derece negatif ve hastalık hastası biridir o bile sen çok taktığın için böyle oluyo" diyo ya çıldırıcam.Çevremde 2 tane daha pkolu arkadaşım vardı biri 2 sene içinde ikinci çocuğunu doğuruyo şimdi, diğeri de korunmayı yeni bıraktı kendi kendine hamile kaldı.Onlar önceden beni anlarlardı şimdi onlar da bana "bak bizim nasıl oldu senin de olur takma" diyorlar. Çevremde 5 tane hamile var şu anda 5 tane de küçük bebeği olan.Nasıl üzülmem? Derdimi artık kimseyle paylaşamıyorum, içimde tutmaktan yoruldum:18:
Burda çok pkolu arkadaş olduğunu biliyorum, benim gibi hisseden, benim gibi kimse tarafından anlaşılmadığını düşünen var mı?
Size de " çok taktığın için olmuyo" diyolar mı?, siz de benim gibi onları boğmak istiyor musunuz? benim gibi olan var mı çok merak ediyorum.

evet çok pcolu var bende onlardan biriyim 3 aydır ugraşıyorum rabbim nasip etmiyor. bu ay klomene başlıcam çocuk kaybetmek çok kötü görümcemde 2,5 aylık bebeginin kalbi durdugu için aldırmak zorunda kaldı ve bende de korku oluştu bir gün gebe kalırsam ya benim bebegiminde kalbi durusa diye şimdikten endişeleniyorum bu işler o kadar sabır o kadar güven istiyorki ancak yaşayan bilir.

Ben seni bir PKO lu olarak çok anlıyorum..
mesela 15 yıl çocuğu olmayan teyzem bile: ohhooo artık tıp çok ilerledi..olur olur, takma kafana diyor sürekli...annem dahil....anlatamıyorum zaten, artık bıraktım dertlenmeyi...

en kötüsü tüp bebek yaparsınız olur bitermiş...sanki domates alıyolar allah aşkına...

bende 10 yıl doğum kontrol hapından sonra birden adetlerim gelmemeye başladı, doktora gittim öyle ortaya çıktı hastalık...acaip çok kistim var, ve tabi göbek yaptı bende...

5 ay önce Glifora başladım, çok şükür adet im geliyor her 29-30 günde...
sana vermedimi doktorlar? bende inanılmaz işe yaradı, bu hastalığın tam bir uzmanı olan endokrin doktorumda, bu ilaç ancak 4 ay kullanımdan sonra etkisini iyice göstermeye başlıyor diyor...ben çocuktan sonra devam edeceğim kulanmaya....

insanlara laf anlatmak, uzun uzun LH ın FSH dan yüksek olmamasının gerektiği gibi şeyleri anlatmak nafile, yine anlamıyorlar....

Bak 1 kere hamile kalmışsın, ben 32 yaşımdayım ve nasıl birşey hiç bilmiyorum...

Ama hayatın boyunca, bu böyle kalmaz, ama 5 ay sonra ama 5 yıl sonra OLUCAKTIR!!!!

senin hastalığını paylaşan biri olarak sana söylemek istediğim tek şey budur....
bizim çocuklar sadece geç oluyor, o kadar galiba....

bu ahngi testte bakılıyor testesteronmu?

slm bende pkoluyum 2 senelik evliyim baştan beri korunmuyoruz ama olmuyo...banada sen çok kafana takıyorsun biraz serbest kal diyorlar ama bunu ancak çeken bilir.ne kaynanam ne annem beni tabi anlamaz onlar istediklerinde hamile kalmışlar çünkü...onlar anlamaz ben bilirim bebekli biri geldiğinde onu gözümden kıskanarak baktığımı ben bilirim kimse acımasın diye o bebekleri uzaktan sevdiğimi,eşim birinin bebeğini kucağına alınca ona sevgi dolu bakınca yerin dibine geçip benimle evlenmeseydi belki şimdiye baba olmuştu dediğimi,yolda hamile biri geçerken gözlerimi yere çevirdiğimi sadece ve sadece ben bilirim ne çektiğimi....
çok gece rüyamda daha hamile bile kalmadığım bebeğimin kokusunu duyup gözümü açtığımda belki rüyam kaldığı yerden devam eder deyip gözlerimi sıkıca yumup o evlet kokusunu tekrar almak için uyumaya çalıştığımı benden başka kimse bilmez....
allahım umarım bizlerede nasip eder anne olmayı....

biricik 35 arkadaşım çok saol sen de aynı şeyleri yaşadığın için çok iyi anlamışsın beni moral verdin bana. İzmirli misin, ben de manisalıyım ama trabzonda görev yapıyoruz.
Glifor değil de glucophage vermişti bana tedaviden önce daha faydasını görmeden tedaviye başlamıştık ama iğnelere başlayınca kesiyor bunu doktor acaba devam etse mi?

sude 32 arkadaşım, aynı benim hislerimi yazmışsın seni çok iyi anlıyorum.Hamile arkadaşlarıma nazar değdirmekten çok korkuyorum dua ediyorum "Allahım benden onlara ve bebeklere nazar göz değdirme " diye.Eminim Allah bize de hayırlı zamanda nasip edecek ama ben o zaman diğerlerinin bana yaptığını çocuğu olmayanlara yapmıcam."sen kafaya taktığın için olmuyo" gibi laflar ederek onları üzmicem.Elimden gelen her şekilde destek olmaya çalışıcam.Yarabbim tüm isteyenlere nasip et!:116:

inşallah canım en kısa zamanda tüm anne olmayı dileyenler evlatlarına kavuşur...

cnm geçmiş olsun diycemde geçermiki bilmmem bende 5 seneliğe yakın evliyim bebek olmadı hiç olmuyor adetse ilaçsız hiç görmedim ne bebek ne adet neymiş stresten çok üzülüyorum benimde sağım solum hamile çocuklu dolu ben içime atmaya başladım herkezden soğudum artık kimseyle görüşmüyorum bu derdim beni öldürücek artık eşimde istiyor olmuyor işte olmuyor

arkadaşlar merhaba malesef bende sizler gibi pko var
ben 1 yıldır bu durumu yaşıyorum doktorum tamamen stresten kaynaklandığını söylüyor
benim LH hormonum FSH hormonumun iki katı
doktor hormon değerleri bile tipik bir pko olduğunuzu gösteriyor dedi
benden insülin direnci bakalım dedi ve sonuöta bir sorun yok dedi
kızlar bu Glifori bana vermedi doktorum acaba bebek istediğimdenmi vermedi

merhaba arkadaşlar bende yıllardır pko hastasıyım vede 3 tane kızım var korkmayın sizinde olur sadece biraz uzun sürer 27 yaşındayım 3 tane oldu benim bebek sizinde olur inşallah ilk kızım kendiliğinden oldu 2.klomenle 1 kere içtim hemen oldu 3. 2 kere klmen kullandım hemen oldu uğraştırmadı bile sizde doktorunuza danışın klomen kullanın hatta doktorum kendiliğinden olur diodu hep sadece nezaman yumurtlucamız belirsiz ben çok istediğim için tedavi yapıyodu

sumeni öncelikle Allah bağışlasın bebeklerini. Sen sanırım şanslı pkolardanmışsın klomenle bu işi çözmüşsün burda yazan arkadaşlar anladığım bu yolları çoktan geçmişler ve negatif sonuç almışlar.mesala ben bu kullanın dediğin ilacı kullanıp bırakalı 4 sene oldu ve bu 4 sene içindede 4 aşılama 4 tüp bebek oldu yani olmayınca olmuyor.Dua et lütfen bizler için.

Eminim birçok insan çevremizdede çok iyi niyetlerle moral vermeye çalışıyorlar ama bazen moral vericem derken daha çok can yakabiliyorlar ilk sayfalardan anladığım ve benimde yaşadığım bu yapacak bişey yok her söyleneni iyi niyet çerçevesinde düşünmekten başka çaremiz yok. tabi bunu gerçekten bizi kırmak içinde yapanlar var malesef ama azınlık olduğunu düşünüyorum. bazen bir yakınımızın esinizin ve sizin yanınızda şapur şupur çoğunu sevmesi, yavrum canım diye sarılması bile sizi üzüyor,utandırıyor ama aslında öyle olmamalı bunuda biliyorum ve diyorum ki benim yok diye niye kassınki gayet doğal bişey sende öyle algıla.

Çok uzun oldu ama son olarak benim anladığım bizi sadece bunu çeken anlıyor oda bunu çektiği sürece.

Son düzenleme:
Bende de pko vardı... ilk pko oluşumda soğan kürünün kullandım hemen geçti. geçen kasım ayında doktor tekrar pko olduğumu söyledi bu defa sadece ilaç kullandım ama geçmedi sonra ki ay aslan pençesi ve civan perçemini karıştırıp günde iki defa düzenli içtim ve bu ay pko geçmiş ve doktor senophene ve çatlatma iğnesi verdi. iki bitkiyi bence siz de kullanın.. umarım hayırlı ve kısa zamanda hepimizin sağlıklı bebekleri olur... oğlum kardeşi olmayınca üzülüyor

canım inan yeni gördüm yazdıklarını...

evet İzmirdeyim ben. genelde jinekoloji alt bölüm PKO lu bayanlar da takılıyorum. her gün ordayım...gel sende, orada seni anlıyacak çok kadın var.
bu arada ne oldu tedavin? belki de hamilesin bile? umarım cevap yazarsın

sanki beni anlatmışsınız.3yıllık evliyiz 1yıldır bebek istiyoruz ama sonuç hüsran.çevre de bunun cabası.millet adetim 1gün geçti 2gün geçti dedğinde hevesleniyorum.çünkü ben 2-3 ayda bir ilaçla ancak görebiliyorulm.çocuğu olan kimsenin beni anlamadığını ve anlayamayacağını çok iyi biliyorum.beni ancak benim gibi olan anlar.en yakın arkadaşımın 2çocuğu var,bana akıl veriyor.adet gördükten sonra bilmem kaç gün say işte o gün yumurtlama için en uygun günler diye.ya zaten ben düzenli adet göremiyorumki!!!anlatamıyorum.Bu da bizim imtihanımız,ya sabır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…