polip yuzunden gebelik elde edemeyenler!!!

bebis_1

Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2013
20
0
6
Ankara
Arkadaslar 3 gun once ilk denememiz olan tup bebek tedavisi sonucu aldigim negatif sonucla yikildim.ayrica bende polipte var. Dr istersen once alalim sonra deneyelm teklifinde bulundu ayni zamanda tutadabilir. Tamamen sizin karariniz deyp cekildi. Bizde cok umutlu oldugumuzdan denemeye karar verdik. Fakat poliptenmi kaynaklandi bilemiorz ama tutmadi.transferimin 12. Gunu once lekenmeyle baslayn sonrasinda pihti seklinde devam eden akintilarm oldu. Heralde adet oldum. Dr ilaclari kullanmayi birakalm dedi ve biraktm. Zaten bhcg sonucumda yuksek cikmadi.simdi polipi aldirip 2, 3 ay sonra tekrar denemek istiorz. Benim gibi olan varmi????

gecmis olsun canim.bende polip yuzunde hamile kalamiyordum.sonra polip i aldirdik.o ay hamile kalmisdim.darisi basina

Peki senin polipin buyuklugu kacti? Tam olarak rahimde neredeydi? Bana ii huylu kendi halinde dediler. 8x4 mm tahim agzinda dediler. Ne kadar etkisi var bu polipin gebelikte,? dr bole olup tutanda var bilemeyz dedi ve biz daha cok umutlandk.Ama tutmadi acaba ondanmidir? Cok soru isartleri var kafamda

Merhaba canım. Öncelikle çok geçmiş olsun negatif sonucun için üzüldüm.. Bende de polip vardı ve ameliyatla alındı. şimdi 1 ay geçmesini bekliyoruz yani yine doktor kontrol ettikten sonra rahimin durumuna göre tüp bebeğe geçicez inş. Sen kaç yaşındasın canım ve nerede tedavi gördün??

Ben 27 yasindaym. Kibrista tedavi gordum.dr bu sekilde tutanlarda var dedi.3 embriyo transfer edildi.geriye kalan yine 3 dondurulmus embriyomuz var.simdi polipi aldirmak istiorz.acaba engel gercekten polipmi emin degiliz. Polipin olumsuz etkisi yuzde kac? Yani dr bize cok bisey soylemedi. Su an tamamen polip yuzunden olmadigini dusunerk hareket ediorm.Eger ikinci denememizde de tutmaz ise yine dunyanin parasi gidecek ve yine dunyanin ilacini kullanp yumurta toplama isi olacak.

Ameliyatin nerde oldu canm senin ve nasil gecti zormuydu? Esim bana ayni yumurta toplama islemi gibi olacak dior ama ameliyatya adi o yuzden korkuyorum. Benm rahim agzinda bi tane var. Senin kac taneydi ve sen hic tup bebek denedmi oncesinde?

öncelikle geçmiş olsun. Hayırlısı olsun. Yaşın bence genç. Herkesin ilk seferde olacak diye birşey yok. Polipten olabilir gerçekten. Arkadaşımında aynı sıkıntısı vardı 2, seferde tuttu. Polip engel oluyor özellikle rahim ağzında ise gebelik zor sağlanıyor. Daha embrion varmışolipten sonra tekrar denersin. olur inşallah.

Canım benimki 1 cm olmuştu ameliyatla alındı ve bende çok korkuyodum ama lokal anestezi veriyolar anlamıyosun bile. Sonrasında biraz yanma, acı oluyo ama kadınların alışık olduğu türden şeyler bunlar. Benim doktorumun söylediği gebeliğe engel oluyo polip. eğer çok küçükse belki etki etmez ama benimki büyüktü mesela. Bende istanbulda Bahçeci kliniğinde tedavi görüorum ve doktorumdan çok çok memnunum. Sen neden Kıbrısa gittin orda mı yaşıyosun?

Allah razi olsn canm valla insan ne kadar rahatliyor sizler sayesinde.arkadasininda gozu aydin. Allah anali babali buyutsun ins. Darisi tum isteyenlere...

Yok canm ben turkiyede yasiorm. Oranin tup bebekte oldukca basarili oldugunu duyduk arastrdk ve orayi sectik. Hemsireler vs guzel ilgileniolar merkezdeki calisanlar gayet ii sicak guleryuzlulerdi.ama bu konuda dr bize cok aciklama yapmadi. Artk ne dusundulerse.bilemiorm. Mecburen ikinciyide orada denicez.embriyolarm orda cunku.sonra yine tutmazsa Allah buyuK artik nere olursa bilemiorm. Onemli olan benim icin bu polipten olup olmadigini anlamak. Cunku ne cok gezindm ne cok dinlendm. Polipide aldirinca bi dahaki sefere daha dikkatli olucam ins.

Benimde bir arkadaşım Kıbrıs Savaş beyde yaptırdı. 1 de tutmadı polip yüzünden sonra aldırdı ve 2, denemesinde tuttu. Onlarda polip hususunda konuşmamış onlara bırakmış kararı. Doktorların hepsi arada kalıyor bu konuda sanırım. Çünkü tutanda var tutmayanda. Poliptendir cnm meraklanma olacaktır inşallah. ne kadar önce tanı konulup alırlar ise o denli iyileşir kendine gelirsin. Ama genel olarak oralarda tüp bebek türkiyeden önce gelişti ve her türlü işlem gördüklerinden deneyimleri fazla. eşlere para versin allah ki deneyimi çok olanlara götürsünler. :) Ben de denedim 3 ü olmadı kıbrısa gidiceğim ya H:İ:T e ya Savaş beye ama önceliğim Savaş hoca. Yaşı itibari ile çok tecrübeli. Arkadaşım çok kalabalıktı dedi.

Evet canm cok hastasi var. Her ulkeden her yerden geliolar. Bizde arkadslik kurduk iki aileyle. Daha cok cinsiyet secimi yapanlar oraya gidio. Bizde cok arastrdk orayi sectk. Genel olarak yaklasimlari ii. Hemsireler filan guleryuzlu yardmci oluolar. Orayi tavsiye edebilirm. Ayrica cok guzel seyler soyledn bana icim acildi valla sagol Allah razi olsn. Ins guzel haberlerini alrm bende senden canm. Allah yardimcimiz olsn

canim bende rahmin icindeydi 1 sm.di.bende o etkiliydiki kalamiyordumve bana doktorum.polipi aldikdan sonra 2 ay gebelik onermemisdi duser diye.ben dinlemedim o ay oldu bebis ve dustuher kes de farkli

Öncelikle geçmiş olsun. Rabbim bir dahakı seferde bebeğine kovuştursun.

Benim demek istediğim polip doktorun dediği gibi bebeğin gelişimine engel olada bilir, olmaya da. Ancak artık bir kere neqatif alınmışsa o polip ordan gitmeden tekrar denemek mantıklı olmaz. Bildiğim kadarıyla polipler doktor tabiri ile desek, çok basit bir amelyatla alınıyor. Rahim kendisi zaten küçük yapılı bir organ (3sm civarında), bir de o yapının içinde 8*4mm alan istila olunmuşsa bebek tutunmaya yer bulamamış ola bilir.

Allah yardımcın olsun.

Sagol canim Allah razi olsun. Polipin genel olarak embriyonun uzerindeki etkisi embriyonun gelismesini engellemesi bildigm kadariyla. Benm transferimde cok zor oldu. hemsirelerden biri boyle zor transferi olan hastalardan sene icindeki 14. Yada 15. Hastasin dedi.cok nadir boyle zorlaniriz dedi. 5 dklik islem cikti 20 dkya. Doktor ucuncu seferde uc sefer katater degistirerek rahime ulasti. Artk yardmci doktorla birbirlerine baktilar birakalimmi olmucak son kez deneylm seklindeki bakislardi onlar.3. Denemede girmeyi basardilar. Resmen ter doktu dr.polip bize transfer gunu bile bastan engel oldu kendisini gosterdi.Soylediklerinle bu kadar zor bir transferi bagdastirmamak elde degil.ins ondandir canim. Dedgn gibi bu polipi aldirmadan denemek macera aramak gibi bisey olur.cok sagol canim bilgilerinden oturu. Allah razi olsun.

Hii bu arada sunuda soylemeden edemicem.dr her nekadar bu polipi kesinlkle alip denememz lazm demesede, o dr un yerinde baska bir dr olsaydi asla o kadar zor bi transferle ugrasmazdi ve birakirdi. Yada polipe zarar verirdi.buda benm basima binbir turlu isler acabilirdi. Yine cok deneyimliymiski girebilmeyi basardi.. Tesekkur ediyorum savas beye.

canım bende de polip vardı. kasım 2012 de ameliyat oldum tüp bebek öncesi. çünkü doktorum polip varken transfer yapmam riske atamam dedi. bebeğin tutunmasını engelliyormuş.1 cm falandı sanırım. rahim dinlensin diye de 3 ay bekleyelim dedi. mart ayında da tüp bebek denedik ve pozitif sonucu aldım ilk denemede. ve hamile kalabildiğimi görmek benim için en büyük mutluluktu.ama maalesef 7. haftada gebeliğim düşükle sonlandı. kromozomlarla ilgiliymiş. tavsiyem sana bir an önce o polipten kurtulmaya bak zaten çok küçük bir operasyon. kafanda soru işareti kalmamış olur.

Genelde polipten sonra bir ay diyorlar ama insan bir ayda kendisi koyuyor daha iyi olsun diye :)
Bence bebis en erken zamanda aldirki gecirdgin sure karina olsun. Sonrada istedigin zaman embriolarini alirsin. O seferde tutar insallah. Sanirim onlarinda alinma gunleri varmis. Gitmeden doktorundan ogrenebilirsin. Adetin hemen pesinden aliniyor diye bilgim var. Sonrasinda iyi alamiyolar.

Canim cok gecmis olsun. Zor bir durum ben 3 kez yasadim. İnsallah olacak pes etmemek gerek. Genetik tani kromozom inceleme vs hususlarda kibris iyi diyorlar. Bilgin olsun.

Sagol canm paylastgn icin. Umut verdigin icin.Ayrica senin icinde cok uzuldum. Allah yardimcisi olsun herkesin.cok zor bi durum.transfer sonrasi stres yapmamak elde degl.acaba bisimi oldu diyerek yasiosn belli bi sureye kadar. Umarim bir dahaki bebislerin seni birakmazlar. Mutlu sona ulasirsn. Artk bizde doktor bulduk bu polip icin. Randevu alicaz. En kisa zamanda kurtulcam ins bu polip denen seyden. Sonra dedigin gibi ya bir ay koyacaklar uzerine ya uc ay. Insallah herkesin gonlune gore olsun hersey...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…