• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polis olmak için..

nightelf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2008
455
1
96
Ankara
merhabalar.4 yıllık fakülte mezunuyum,emniyete girmek istiyorum ,araştırdım biraz ama tam istediğim bilgileri bulamadım.aranızda polis arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?yani neler lazım,koşullar sınavlar,zorlukları imkanları...üff keşke baştan babamı dinleseydim,bu zamana kalmazdım.baştan bu yolda ilerlemdiğim için çok pişman oldum :çok üzgünüm:

egm gov.da bulabılırsın ama bıldıgım kadarıyla yas boy kılo sınırlaması var yuksekokul sınavları bıraz zor bayan sayısı az oldugu ıcın polslik hakkında egm gov dısında bılgı alabılecegınız bı cok sıte var

bilgiler için teşekkürler.hani bu sınavlar dışında benim bilmediğim başka imkanlarda var mı diye merak ettim ama yok sanırım.neyse seneye duruma göre bakarız artık...benneyaptımki

merhabalar.4 yıllık fakülte mezunuyum,emniyete girmek istiyorum ,araştırdım biraz ama tam istediğim bilgileri bulamadım.aranızda polis arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?yani neler lazım,koşullar sınavlar,zorlukları imkanları...üff keşke baştan babamı dinleseydim,bu zamana kalmazdım.baştan bu yolda ilerlemdiğim için çok pişman oldum :çok üzgünüm:

ben sınavlara girmiştim......ailende polis var ise daha kolay oluyor yada şehit polis çoçukları ilk tercihleri....sınav 3 aşamadan oluşuyor.....spor mülakat ve yazılı...sırasıyla başarılı olman lazım..spor sınavından başarılı olduktan sonra mülakat daha sonrada yazılı sınav oluyor.

ailede polis var ama şansımız seneye kaldı herhalde.artık gelişmeler neyi gösterecek bilmiyorum.bu arada bu bahsettiğiniz sınavlar zorlu mu yoksa normal sınavlar mı?
bilgiler için çok teşekkür ederim a.s.

senin için pomem uygun o zaman
kpss ye girip 65 puan barajını geçmen gerekiyor
hatta 75 ve üzeri alırsan daha iyi

başvurudan sonra spor ve sözlü mülakatı var
sözlü mülakatta çok zorluyorlar,sabrını ve dikkatini ölçüyorlar
bu arada pomem ler için yaş sınırı 27

hımmm anladım; o zaman ben kpss ye hazırlanayım eğer 75 in altında alırsam polisliğe başvurayım bi şansımı deneyim,75 in üzerinde alırsam zaten kendi mesleğimde atanmayı denerim CADIARZU bu senede aynıydı planım ama maalesef kpss sınavına giremedim o kadar hazırlanmama rağmen :çok üzgünüm: bu devirde mesleğini yapmak ne kadar zorlaştı,hatta meslek sahibi olmak ! okul bitirmek bile yetmiyo,sürekli yarışmak zorundayız :kızgın:

sözlü sınav yani mülakat ve spor hiçte korkulacak gibi değil.ben girdim sınava hepsinde başarılı oldum yazılı sınavda az puan aldım..ama benden daha az alıpta girende oldu ya şehit çoçuğuydu ya babası polisti...erkek ihtiyaç çok olduğu için 30 puan alıpta polis olanları bile biliyorum..yazılı sınav için yardımcı kitaplar var onlardan alıp hazırlanırsan sınavda iyi bir not alırsın....spor çok kolay 5 şınav 5 mekik gibi ama hızlı olman lazım .çünkü 5 kişi aynı anda başlıyorsunuz hareketleri yapmaya sandık var onun üstünden 5 kez atlıyorsun sonra durmadan 5 mekik 5 şınav düz takla ters takla ve kısa bir mesafe koşuyorsun.....lisede beden derslerine girdiysen yapamayacağın birşey değil......daha sonra sözlü sınav var...ilk sordukları ailede polis varsa söyleyin.....daha sonra kendini tanıtıyorsun...kollarını uzatıyorsun ellerin titriyormu diye bakıyorlar sinirlimisin diye bakıyorlar...kolay bu mülakatta önemli olan sınavda iyi bir puan alman..cokacimcoookcokacimcoook

bir süre öncesine kadar günde 30 mekik 12 şınav çekiyodum ama hiç sandıktan atlatmadı hocalar bizi beden dersinde yaw :sm_confused: naniknanik yaparız herhalde onuda.biraz stresli yaşantım olduğundan eller titrer mi bilmiyorum artık.seneye Allah kerim artık.detaylı bilgiler için çok teşekkürler canım a.s.

sandık küçük iki ayağınla sol tarafa sonra diğer tarafa 5 kez..biz öyle yaptık ..ama kolay onlar önemli olan yazılı sınavda başarılı olmak...isteyen herşeyi başarır...merak etme canım.

biraz da sandık çalışırız o zaman :1rolleyes: hey Allah ım.gerçi herşey tam olsada herşeyde olduğu gibi bundada torpil falan giriyodur işin içine .hayırlısı diyelim :içelim:

lisaans mezunlarına yazılı sınav yok ve sporda yok. 6 aylık bir egitimden geciliyor yalnız bu yıl bitti seneye artık.

ben polis eşiyim ama bayanlar için yaş sınırı olduğunu biliyorum yanılmıyorsam 23 olucaktı erkekler içinde 26 mı 27 mi ne öle bişey.

Back
X