Polisin gözaltına almak istediği çocuk eylemci çıktı

alaraey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2013
2.225
328
0
Diğer
[h=2]İzmir'de Soma protestoları sırasında 10 yaşındaki bir çocuğun gözaltına alınmak istendiği sırada altına işediği iddialarından sonra çocuğun barikat kurarken çekilen fotoğrafları ortaya çıktı.[/h]
Manisa'nın Soma ilçesinden gelen facia haberinin ardından ülke tek yürek oldu. Gezi ve 1 Mayıs'ta yakıp yıkanlar “cenazelere bile saygımız var” demeden faciayı bahane edip sokaklara döküldü.

[h=4]36 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI[/h] İzmir, Ankara ve İstanbul'da gösteri yapan aynı çevreler, ilk günden itibaren Soma'yı karıştırmak istedi. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyeleri de sahnenin önünde yer aldı. Soma'ya gelen 8'i avukat 36 kişi gözaltına alınak Soma Linyit Spor Salonu'na götürüldü.

[h=4]GÖSTERİLER YASAKLANDI[/h] Manisa Valiliği önceki gün olaylı biten yürüyüşün ardından dün de tüm gösterileri yasakladı. Valilikten yapılan açıklamada “Acılı ve hassas dönemde yasa dışı provokatif eylemlere müsaade edilmeyeceği” belirtildi. İl dışından gelen araçlar ilçe girişinde durduruldu. Dışarıdan gelenler ilçeye alınmadı.

[h=4]GÖZALTINA ALININCA İŞEDİ DENİLEN ÇOCUK BARİKAT KURARKEN GÖRÜNTÜLENDİ[/h] CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, polisin İzmir'deki olaylarda 10 yaşındaki bir çocuğu bile gözaltına aldığını belirtip tepki gösterdi. Olay “Polis yakasından tutup gözaltına alınca altına işedi” şeklinde duyuruldu.

[h=4]YÜKSEL'İ YALANLAYAN FOTOĞRAF[/h] Ancak, Alaattin Yüksel'in "10 yaşında çocuk" nitelendirmesinde bulunduğu küçük eylemcinin, olaylar sırasında marjinal gruplarla birlikte hareket ettiği, barikat kurduğu ve kurulan barikatların önünde büyükleriyle birlikte zafer işareti yaparak eyleme destek verdiği fotoğrafla görüntülendi.

Alaattin Yüksel'in basın açıklamasını içeren mailinde servis ettiği, "çocuğun polis tarafından gözaltına alınma" fotoğrafını da yayınlayan bazı internet siteleri, çocuğun ailesiyle Alsancak'a eğlenmeye geldiğini yazdı.

ensonhaber

Daha dün polislere vicdansiz 10 yasindaki cocuktan ne istersiniz yazilari vardi. Insanlar bilip görmeden medyada yayinlanan herseye inaniyorlar...

yapmayın ya 10 yaşındaki çocuk oyun oynuyordur.yapılanları taklit ediyordur.hep diyorum artık beşikteki bebeden bile huylanacaklar

Eylemcilerden niye bu kadar korkuyorsunuz anlamadım. Gezide gördük ki ülkede milyonlarca eylemci var, vay halinize.

aaa tabi eylemciden korkulmaz... cam , çerçeve indirenler eylemci değil, esnaf kendi kendine indiriyor demii...
bir eylemci size sapanla taş atmaya kalkarsa aman ha korkmayın eylemciden korkulmaz çünkü...

Sanki 10 yaşında bir çocuktan değil de azılı bir suçludan bahsedildiğini düşününücektim çocuğun resmini görmeseydim.

Pkk taraftarı gösterilerde polislere taş atan çocuklar kadar yaşı, pkk taraftarı gösterilerde taş atan çocuklara eylemler bitince meyve ve spor ayakkabı dağıtmışlardı hatırlarsanız.

Kaldı ki 10 yaşında çocuk, yasalarda çocuk saymış ki 10 yaşı, 12 yaşın altındakiler göz altına alınamaz denmiş, 12 yaşındakiler içinde özel durumlar şartı konmuş vs. vs.

http://www.zaman.com.tr/gundem_adan...n-gosterici-cocuklara-muz-dagitti_647328.html
http://m.haber7.com/haberDetay.php?id=483825
http://m.haberler.com/eylemlerde-tas-atan-cocuklara-polis-sefkati-haberi/
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=250466

iyi..de 10 yaşındaki bi çocugu yakasından tutup götrmek isterseniz bu çock 3- 5 sene snra karşınıza yine çıkar..
kışkırtmak yerine caydırıcılık olmali..bi abi kardeş gbi konuşulmalı
...

not:bir polis eşi:)

Ben 10 yasindaki bir cocugun bilincli hareket ettigini dusunmuyorum. Sadece buradaki eylem icin degil mitinglere goturulen cocuklar icinde gecerli. Ailelerden gorup duyduklari ile hareket ediyorlar. O coucugunda bilincli olmadigini polis gozaltina alirken yasadigi korkudan anlayabilirsiniz. Polisinde o çocuğun yasina gore hareket etmesi gerekirdi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Haklısınız, küçücük çocukları mitinge veya eyleme götürmek hatadır, bu anlamda ailelere de kızıyorum, el kadar çocukların başlarına parti bandanalarını takıp ellerine parti bayrakları verip götürüyorlar mitinglere veya tam tersi eylemlere.
Çocuklar masumdur, 18 yaşın altındaki her birey çocuk sayılır, çocuk muamelesi yapılmalı ve siyasi ideolojilere alet edilmemelidirler.

Ben polisin davranışını hala onaylamıyorum ama artık şu çocukların kullanılmasından da çok rahatsız oluyorum yahu ne işi var o çocuğun orada yazık günah

10 yasindaki çocugun ceza ehliyeti yoktur.. Yaptiklarinin bilincinde sonuçlarinin farkinda olamayacağı kabul edilir. (Birini bicaklasa dahi)

polisler burada çocuğa farkli yaklaşmak zorundaydı ki eylemci olmak suç degildir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
munenin hatırlattıgı uzere belli bir yaşın altındaki cocukları gozaltına almaya dair yasalar açık.

ancak turkiye ve bu cocuktan konuyu cıkarırsak,
israilli askere kafa tutan cocugun videosunu gururla paylasmıyor muydu insanlar?
o cocuk da siyasetmis, ideolojiymis, felsefeymis bunlar hakkında cok bilgili miydi?

bazı cografyalarda ve siyasal donemlerde maruz kalınan baskı ve siddet insanı oyle egitir ki ister istemez cocuklar dahi politize olurlar. kaldı ki daha 6yasında bile yakınlarına gelecek şaka yollu bir dokunmaya karsı tepkilerini koyarlar. yonetenleri veya polisin tavrını elestirecek yeterlilikte olmasa dahi eger ki yakınlarını kaybettiyse veya bunun endisesini tasıyacak siyasal bir atmosferin icindeyse cocukların sokaga cıkmaları ve/veya taraf olmalarını ofkelenmelerini dogal karsılıyorum.

bence sokaga cıkan insanlar elestirildigi kadar, buna sebep olan kosulları da o derece elestirmek lazım... ancak o zaman -elestirilerimizin %100u dogru olsun veya olmasın- gelistirici olur. şu haliyle haketti haketmedi tartısmasından (üstelik nedenleri dahi koyulmadan) öteye gecilemez.

not: cocugun eylemciligini bir yana bırakıp kufurune dahi soz etmeyen, umursamayıp gulumseyip gecen israil askeri kadar olunamaması da vahametin ayrı bir yüzü.

aaa tabi eylemciden korkulmaz... cam , çerçeve indirenler eylemci değil, esnaf kendi kendine indiriyor demii...
bir eylemci size sapanla taş atmaya kalkarsa aman ha korkmayın eylemciden korkulmaz çünkü...

Cama çerçeveye verdiğin değeri insanlara verdiğin gün memleket olarak epey ileri gidecegiz.

9 10 11 yaslarin da yegenlerin var. Kizlar mulayim de erkek olanla pek basa cikilmiyor. Mahallede kavga mi cikmis hoooppp kavgnin orada. Oyun eglence o yaslar icin boyle seyler. Hic mi hatirlamiyorsunuz yahu ?

Gezi olaylarinda gezi parkina biz de 12 yasimdaki kardesimle gitmistik. Ona gore iyundu. Agzina aldi boyle mendil bagladi bagriyo cagriyo. Ne oldugunun farkinda degil. Soyledigimiz tek sey agaclar kesilmiesin istanbul yesil kalsn diye burdayiz dedik. Umrunda bile olmadi.

Cocuk bilmez anlamaz yani. Taklit eder. Eglenir. Her olaydan oyun cikarir kendine. Bu foograf onu azili suclu yapmaz.

Burda bazı vicdansızlar 10 yaşındaki çocuğun gözaltına alınmasını savunanlar var "eylemciymiş" diye.
Yazık ya sizin gibilere,10 yaşındaki çocuğun eyleminden ne olacak ya?
Vicdan nakli olsa keşke yararlanması gereken çok kişi var.
Ama maalesef kalpleri nasırlaşmış.
Bir de yandaş medya baya tutuşmuş tokat meselesinden 10 yaşındaki çocuğa kadar kıvırmaya çalışıyolar ama kurtarmaz bunlar.

LG-P710 Tapatalk

Son düzenleme:
çocuk çocuktur...
Çocuğun eğrisi doğrusu olmaz...
Çocuk bilmez ki
heyecan arar...
polise taş atan çocuktan korkulurmuşşş...
gaz fişegini insana doğru isabet alıp atan polisten çocugun yakasına yapışıp adam öldürmüş muamelesi yapan polisten daha çok korkulur...
Berkin için ohh iyi olmuş diyenlerden midem bulanmıştı... şimdi bak yaaa çocuk eylemciymiş haketmiş diyenlerden de midem bulanıyor...

sorun cam çerçeve değil, sorun zarar vermek için eline aldığın bir taş , bir sopa vs.. ve bu taşlar insanlara isabet edip ,yaralanmalarına hatta ölümlerine bile neden olabiliyor, o insanların canı da önemli değil mi...
walla günümüzde çocuk kavramı kalmadı artık herkesten korkulur oldu .. suç işleme yaşıda düştü ben demiyorum tüik diyor..
hatırlarsanız üçüncü sınıf öğrencisi bir çocuk beş yaşındaki çocuğu ıslatıp dövmüştü...
herneyse evet polisin yaptığı çok çok yanlış bu manzarayı bir daha görmeyiz umarım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…