Pompayla sütüm kesilirmi

Zdenizz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2016
10
2
1
37
Merhaba hem emziriyorm hemde pompayla süt cekiyorum 1 ay oldu doğum yapalı sütüm ilk bi hafta çok iyiydi sonrasında stresli bi sürece girdi hayatım ve goguslerim küçüldü sütüm azaldı bnde hem emzirmeye çalışıp hemde pompayla çekmeye karar verdim fakat ilerleyen zamanda pompanın bi zararı olurmu süt için kesilirmi bilgisi olan varmı kizlar

Zararı olmaz canım bol bol emzirmeye ve sağmaya devam et, sen emzirdikçe ve sağdıkça süt üretimi devam edecektir.

Kesilmez canim ama pompayla süt sagarken biliyorum kulaga sacma geliyor ama bebegini gör pompayla süt cekerken ya canli yaninda olsun yada resmine bak bu sütü artdiriyor

Kizlar marka da önerin hayrina.Pompa almam lazim,madem arttiriyor :)

Merhaba hem emziriyorm hemde pompayla süt cekiyorum 1 ay oldu doğum yapalı sütüm ilk bi hafta çok iyiydi sonrasında stresli bi sürece girdi hayatım ve goguslerim küçüldü sütüm azaldı bnde hem emzirmeye çalışıp hemde pompayla çekmeye karar verdim fakat ilerleyen zamanda pompanın bi zararı olurmu süt için kesilirmi bilgisi olan varmı kizlar
2 saatte bir emzirmeniz gerekiyor.. Sütünün azalması stresten olabilir. Benim öyle olmuştu. Azdı zaten, stresle iyice azaldı.
Hurma ve incir ye. Bol su iç.. Öyle sütüm olsun diye tatlıları yiyip boşuna kilo alırsın. Bol su düzenli uyku.. Küçük göğüsler az süt ürettiği anlamına gelmez. Ne kadar çok emzirirsen o kadar iyi..
Sürekli sağmamanı öneririm çünkü bebeğin emme kuvveti ile aynı değil, aynı hissi verse de.. Tabi ara ara sağmanda bi sakınca yok, ben de sağmıştım. 8 ay emzirdim kendisi bıraktı sonra..

Gerçekten mi çok korkuyodum sütüm kesilir bebeğim mamaya düşer diye tsk ederim

Çoğalır üstüne emzirin üstüne sağın, suy üretimi oluyor bu sekilde. Benim göğüslerim de sertlik olmuştu hep sagdim sütüm artmıştı tek memden 180 cc gelmeye başlamıştı..

ben aventın makınalı sagmasını kullandım
cok memnun kaldım
bebek emer gıbı ama acısız :)
5 ay hergun 2 saatde bı sagdım ...
sagma makınası kesmıyor ama bebekle olan bagınız ıcın bebegın anne kokusu guvende hıssetmesı ıcın emzırmenızı oneırrım tabı

Ne siklikta sagiliyor canim? Yani mesela bebegi emzirip sonra hemen sagiyor musun?
Canım ben evde olduğum sürece sadece emziriyorum, bebeğim erken uyur da sütüm birikip rahatsız ederse o zaman yatmadan önce sağıyorum bunun dışında çalıştığım okulda öğle arası sağıyorum. Okul bitip eve gidince de tekrar emziriyorum.

Yalnız bir arkadaş da yazmış, bebeğimin kokusunu alınca ya da özlediğimi hissettiğimde hemen süt doluyorum :)

Canım ben evde olduğum sürece sadece emziriyorum, bebeğim erken uyur da sütüm birikip rahatsız ederse o zaman yatmadan önce sağıyorum bunun dışında çalıştığım okulda öğle arası sağıyorum. Okul bitip eve gidince de tekrar emziriyorum.

Yalnız bir arkadaş da yazmış, bebeğimin kokusunu alınca ya da özlediğimi hissettiğimde hemen süt doluyorum :)
Dogru,gerçekten de mucize gibi:)Ben evde olacagim ama ilk kizimda pompa almamistim, ilk ay asiri sutum vardi emiyordu doyuyordu yine de hala fiskiriyordu sut. Sonra da çok azaldi ve kesildi. Belki sagsaydim azalmayackti. O yuzden ben de alayim ara ara kullanirim. Tavsiyeler iyi oldu:)

Dogru,gerçekten de mucize gibi:)Ben evde olacagim ama ilk kizimda pompa almamistim, ilk ay asiri sutum vardi emiyordu doyuyordu yine de hala fiskiriyordu sut. Sonra da çok azaldi ve kesildi. Belki sagsaydim azalmayackti. O yuzden ben de alayim ara ara kullanirim. Tavsiyeler iyi oldu:)
Sağ canım, hiçbir sorun çıkmasa bile ek gıdaya geçtiğinde bebeğinin muhallebisini irmikli mamalarını falan daha önce biriktirdiğin kendi sütlerinle yaparsın, yoğurt bile mayalayabilirsin, en yüksek düzey faydayı görür bebişin ;)

Ben akşamdan dondurucudan alt bölmeye indiriyorum, gün içinde hepsini içemediyse kalanıyla ertesi günkü ek gıdasını hazırlıyorum :)

Kizlar marka da önerin hayrina.Pompa almam lazim,madem arttiriyor :)
Ben lancinoh çift başlıklı almıştım tek taraflı alma birini sağarken diğerindende süt akıyoya baya iyi oluyo ikisi aynı anda sağıyosun

Back
X