• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pilav Tarifleri Porsiyon Etli Perde Pilavı --Yayla Pirinç Sponsorluğunda

ellerine sağlık çok güzel görünüyor :)
çok teşekkür ederim ♡♡♡

Ellerine sağlık canım. . Kızının eller yine çıkmış :))
Teşekkür ederim :) kızım hayatımın ortasında,haliyle aradan çıkıyor birkaç parmak el kol :))Anne yiyim mi , anne tamam mı yiyim mi diye diye :))

Waaooowwwww:rolleyes: mu mu muhtesemmmm olmussss:KK9:
Kiskananlar çatlasın temalı pilavınla şansa ihtiyacın yok şekerim 1. Sensin belli oldu:cool:
Teşekkür ederim harbi♡♡♡♡ Sizi de görmek isteriz sahalarda. Bizim daha çok yolumuz var,tecrübenizden öğretin bişeyler:)))

:KK74:Ben yapar demiştim:rolleyes::rolleyes:
Oyyy çok güzel olmuş:kk77: Porsiyon fikri çok güzelmiş, kalırsa ısıtma sorunu olmayacak:super: Etli diye başlığa not düşmen iyi olmuş:KK70::KK70:
Ellerine sağlık canım, yarışmada başarılar:KK36:
Ben de demiştim yapar kiii ,yapar kiii demiştim :KK45:

Ellerine,emeğine sağlık canım şahane olmuş:rolleyes::kk77:Ben yapar demiştim:rapci:Tek porsiyonluk olması ayrı bir güzel olmuş:KK60:
Yarışmada bol şans diliyorum:KK68:
Hep benim sayemde oldu .40 kere bize perde pilavı yap yazmasaydım yapamazdı:KK45:
:KK58:40 kere yazınca oluyordu değil mi?Benim az işim var :KK53::KK55:

çok teşekkür ederim ♡♡♡

Teşekkür ederim :) kızım hayatımın ortasında,haliyle aradan çıkıyor birkaç parmak el kol :))Anne yiyim mi , anne tamam mı yiyim mi diye diye :))

Teşekkür ederim harbi♡♡♡♡ Sizi de görmek isteriz sahalarda. Bizim daha çok yolumuz var,tecrübenizden öğretin bişeyler:)))
Benim kızı da çekecektim aslında.Benimle beraber masanın etrafında döndü.Kendi telefonunu bırakmış,bimin ıslak mendil kapağını telefon niyetine kullanıp ,benimle beraber resim çekti.:KK70:

Ellerine sağlık canım.Başlığı okuyunca porsiyonluk nasıl olur ki diye merak etmiştim.Güveç kabı iyi fikirmiş.Daha önce hiç yapmadım bu tarifi,ama görüntüsü hep beni cezbetmiştir.Başarılar dilerim.:KK68:

On numara beş yıldız hakkaten En Büyük TÜRKİYE Enfes görünüyor. Kokusu burnuma geldi sanki. Hem et, hem pilav hem çıtır çıtır hamurr :kk77:

O tontik parmaklar da çook sevimlii :nazar: Yaş kaç?

ne güzel olmuş böyle porsiyonluk ellerine sağlık hiç böyle bi pilav yapmadım yemedim de bi gün deneyeceğim cimcimenin de elleri çıkmış ısırırım onu ben cimcime dedim ama bilemiyorum tabi :))

Hep benim sayemde oldu .40 kere bize perde pilavı yap yazmasaydım yapamazdı:KK45:

Benim kızı da çekecektim aslında.Benimle beraber masanın etrafında döndü.Kendi telefonunu bırakmış,bimin ıslak mendil kapağını telefon niyetine kullanıp ,benimle beraber resim çekti.:KK70:

Ellerine sağlık canım.Başlığı okuyunca porsiyonluk nasıl olur ki diye merak etmiştim.Güveç kabı iyi fikirmiş.Daha önce hiç yapmadım bu tarifi,ama görüntüsü hep beni cezbetmiştir.Başarılar dilerim.:KK68:
Evet senin sayende oldu:KK45:

Teşekkür ederim canımcım:)♡ porsiyon olarak yapınca benim Betülüm de daha çok yiyor:) o yüzden porsiyon güzeldir :KK53:

Munzevi Zencefil Munzevi Zencefil :kk77:

Ellerine sağlık canım .... iç pilavı harika gözüküyor .. porsiyonluk olmasını bende daha çok sevenlerdenim ..

Amaaaaaa sen yedin mi şimdi bundan ondan haber ver :rolleyes::cool::rolleyes:
Hiç yer miyim ausum :skandal: senin açtığın o topik sayesinde iki kilo vermişken hemde :eek: teşekkür ederim canım ausum :KK200::KK60:

On numara beş yıldız hakkaten En Büyük TÜRKİYE Enfes görünüyor. Kokusu burnuma geldi sanki. Hem et, hem pilav hem çıtır çıtır hamurr :kk77:

O tontik parmaklar da çook sevimlii :nazar: Yaş kaç?
iki buçuk yaşında benim dombilim :emir_bebek:çok teşekkür ederim :KK200:

ne güzel olmuş böyle porsiyonluk ellerine sağlık hiç böyle bi pilav yapmadım yemedim de bi gün deneyeceğim cimcimenin de elleri çıkmış ısırırım onu ben cimcime dedim ama bilemiyorum tabi :))
Cimcime evet :KK200: çok teşekkür ederim :KK36: mutlaka dene :KK68:

Ellerine sağlık canım, çok güzel görünüyor:kk77: Başarılar dilerim:KK68:
teşekkür ederim vuslatcım:KK36:

Herkese selam,
Perde pilavının porsiyonluk olanıyla karşınızdayım.

Malzemeler
hamuru için;
1 yumurta
1 y.k. yoğurt
1 çay bardağı yoğurt suyu
2 y. k. tereyağı
yarım paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un ( glutensiz unla yaptım ben)

pilavı için;
2 su bard. pirinç
kuşbaşı et
badem
tuz karabiber
1 y.k. tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı sıcak su

Eki Görüntüle 1990887

önce hamuru hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlıyoruz.

Eki Görüntüle 1990889

Eti haşlıyoruz.Düdüklüde on beş dk haşlamaya bırakıyoruz.
Daha sonra tereyağı ve sıvı yağı ocağa alıp soyulmuş bademleri kavuruyoruz. Haşlanan eti ekliyoruz. Pirincide ekleyip üzerine 3 bardak su koyuyoruz.

Eki Görüntüle 1990893

Eki Görüntüle 1990891

Eki Görüntüle 1990892

Eki Görüntüle 1990890
Pilav pişince dinlenmeye bırakıyoruz.

Eki Görüntüle 1990900

Eki Görüntüle 1990901

Eki Görüntüle 1990895

Eki Görüntüle 1990896

Eki Görüntüle 1990898

Eki Görüntüle 1990899

Eki Görüntüle 1990894

Küçük fırın kaplarını yağlayıp dibine bademleri yerleştirip hamuru açıp içine yayıyoruz. Pilavdan koyup kızarana kadar fırında 200 derecede pişiriyoruz.

Eki Görüntüle 1990902

Eki Görüntüle 1990911

Eki Görüntüle 1990912

Eki Görüntüle 1990913

Eki Görüntüle 1990914

Eki Görüntüle 1990915
Cok begendim eline saglik :))

Back
X