- 24 Kasım 2009
- 22.105
- 85.732
- 798
Selam canlar 
Uzuuun zamandan sonra katılayım dedim, kategori "Sütlü Tatlılar" olunca dayanamadım.
Portakalı çok seviyorum, kış ayının leziz meyvesi
E bir de tatlıyla buluşunca yeme de yanında yat tarzı birşey oldu 
Hemen tarife geçiyorum
Malzemeler:
Muhallebisi için;
Tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim. Margarini kısık ateşte eritip 2 yemek kaşığı sütle birlikte bisküvilere ilave edip iyice karıştıralım. Hazırladığımız karışımı kalıbın tabanına dökelim.
Muhallebisi için tereyağını tencereye alıp eritelim. Unu ilave edip karıştırarak kavuralım. Unun rengi değişmeye başladığında sütü yavaşça ilave edip hızlıca karıştıralım (ben bu aşamada tencereyi ocaktan alıp blenderdan geçirdim pütürlük olmasın diye) sonrasında şekeri ekleyelim. Koyulaşınca portakal rendesini ve vanilini ilave edip kıvama gelene kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca altını kapatalım.
Muhallebinin bir kısmını kalıba döküp dilimlenen portakalları muhallebiyle tutturalım. Kalan muhallebiyi de kalıba döküp soğumaya bırakalım.
Pelte için bütün malzemeleri tencereye alıp katılaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Soğuyan muhallebinin üzerine pelteyi döküp buzdolabında bir gece bekletelim.
Bir gece bekleyen tatlımızı kalıptan çıkartıp dilediğimiz şekilde süsleyelim.

Uzuuun zamandan sonra katılayım dedim, kategori "Sütlü Tatlılar" olunca dayanamadım.

Portakalı çok seviyorum, kış ayının leziz meyvesi

Hemen tarife geçiyorum

Malzemeler:
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- Yarım portakal rendesi
- 125 gram margarin
- 1 paket vanilya
- 1 buçuk su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 su bardağı su
- Yarım portakal rendesi
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Bir paket kakaolu petibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı süt

Tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim. Margarini kısık ateşte eritip 2 yemek kaşığı sütle birlikte bisküvilere ilave edip iyice karıştıralım. Hazırladığımız karışımı kalıbın tabanına dökelim.

Muhallebisi için tereyağını tencereye alıp eritelim. Unu ilave edip karıştırarak kavuralım. Unun rengi değişmeye başladığında sütü yavaşça ilave edip hızlıca karıştıralım (ben bu aşamada tencereyi ocaktan alıp blenderdan geçirdim pütürlük olmasın diye) sonrasında şekeri ekleyelim. Koyulaşınca portakal rendesini ve vanilini ilave edip kıvama gelene kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca altını kapatalım.

Muhallebinin bir kısmını kalıba döküp dilimlenen portakalları muhallebiyle tutturalım. Kalan muhallebiyi de kalıba döküp soğumaya bırakalım.

Pelte için bütün malzemeleri tencereye alıp katılaşana kadar karıştırarak pişirelim.

Soğuyan muhallebinin üzerine pelteyi döküp buzdolabında bir gece bekletelim.

Bir gece bekleyen tatlımızı kalıptan çıkartıp dilediğimiz şekilde süsleyelim.