• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı Tarifi Portakal Rüyası - Eti Kakaolu Sponsorluğunda

M e g g

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2009
22.105
85.732
798
Selam canlar :KK200:
Uzuuun zamandan sonra katılayım dedim, kategori "Sütlü Tatlılar" olunca dayanamadım. :KK33:
Portakalı çok seviyorum, kış ayının leziz meyvesi :kk77: E bir de tatlıyla buluşunca yeme de yanında yat tarzı birşey oldu :p
Hemen tarife geçiyorum :KK55:

Malzemeler:
Muhallebisi için;

• 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • Yarım portakal rendesi
  • 125 gram margarin
  • 1 paket vanilya
Portakal peltesi için;

• 1 buçuk su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 su bardağı su
  • Yarım portakal rendesi
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
Tabanı için;

• Bir paket kakaolu petibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı süt
1Vp3rj.png

Tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim. Margarini kısık ateşte eritip 2 yemek kaşığı sütle birlikte bisküvilere ilave edip iyice karıştıralım. Hazırladığımız karışımı kalıbın tabanına dökelim.
Mo1bLM.jpg

Muhallebisi için tereyağını tencereye alıp eritelim. Unu ilave edip karıştırarak kavuralım. Unun rengi değişmeye başladığında sütü yavaşça ilave edip hızlıca karıştıralım (ben bu aşamada tencereyi ocaktan alıp blenderdan geçirdim pütürlük olmasın diye) sonrasında şekeri ekleyelim. Koyulaşınca portakal rendesini ve vanilini ilave edip kıvama gelene kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca altını kapatalım.

o0daXq.jpg

Muhallebinin bir kısmını kalıba döküp dilimlenen portakalları muhallebiyle tutturalım. Kalan muhallebiyi de kalıba döküp soğumaya bırakalım.
R1g4Z1.png

Pelte için bütün malzemeleri tencereye alıp katılaşana kadar karıştırarak pişirelim.
VPQGWZ.png

Soğuyan muhallebinin üzerine pelteyi döküp buzdolabında bir gece bekletelim.

VPQG1Z.png

Bir gece bekleyen tatlımızı kalıptan çıkartıp dilediğimiz şekilde süsleyelim. :hamarat:

r60aWV.jpg

JqVMRW.jpg

ZM5arg.jpg

VPQGZP.jpg

5LN3Al.jpg

2nOlvO.jpg

:KK73::KK73:

Tatlım ellerine sağlık, seni buralarda görmek ne güzel, hep ol inşallah, tarifin çok güzel olmuş başarılar dilerim :KK200::KK19:

Çok güzel olmuş canim ellerine sağlık :super:bende portakala bayılırım kurabiyede bile kullanırım rendesini sende çok yakıştırmissin sunumda çok iyi
Şimdi onun ne leziz tadı vardır :KK35:

Çok güzel olmuş canim ellerine sağlık :super:bende portakala bayılırım kurabiyede bile kullanırım rendesini sende çok yakıştırmissin sunumda çok iyi
Şimdi onun ne leziz tadı vardır :KK35:
Teşekkürler tatlım :) :KK200:
Buyur beraber olsun :KK19:

Back
X